2010. március 31., szerda

Vegyesfelvágott 15

Valami nem stimmel... Mármint itt a blogon. Körülbelül vasárnap óta "meghülyült" a rendszer. Mozillát használva olvasni tudom a blogot, nagy nehezen szerkeszteni is, de az oldalelemeket variálni, képeket, idézeteket cserélgetni nem. Így most Explorer alatt pötyögök, ahol minden tökéletes. Csak éppen lassú. Ha valaki tudja a megoldást a problémámra, légyszi valahogy jelezze! Kösziii! :)
Forma-1: Lewis Hamilton a hétvégi Ausztrál Nagydíjon a csalódást jelentő 6. helyen végzett, nem utolsósorban egy második kerékcsere miatt. Az ifjú titán most felelőst keres. Azt a személyt a csapatból, aki ostoba döntésével a győzelem esélyétől megfosztotta. Nos, ő nem más, mint Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke. És ő ezt be is vallotta, hozzátéve, hogy Hamilton sikerei, VB-címe mellett az ilyen kudarcok is közösek. Eszembe jut, amikor Ayrton Senna annak idején Monaco utcahosszal vezetve, senkitől nem zavartatva a szalagkorlátnak csapta az autóját, és kiesett. Ron Dennis akkori csapatvezető bejelentette, hogy fékhiba történt, mire Ayrton mosolyogva közölte, szó sincs ilyesmiről: hibázott, hisz ő is emberből van. Talán ez a különbség kettőjük között. Nem biztos, hogy a sárga bukósisak teszi az embert...
Schmumit pedig a váratlannál gyengébb idénykezdete miatt támadja az angol és az olasz média. Két futam után, három év kihagyás után, egy három éves szerződés legelején. Nem vagyok Schumacher-rajongó, de tartok tőle, őt ilyenkor még korai leírni. Ne legyen igazam! :)
Hétfőn este a híradóból valósággal özönlöttek a jobbnál jobb hírek, úgy mint gáz-, és benzináremelés, csúcsokat döntögető munkanélküliség... És akkor amolyan színes hírként bejelentették, hogy a Magyar Gárda egyik tagja pornószínésznőként dolgozik/dolgozott. Én magam, be kell valljam, szoktam pornófilmeket nézni. 29 éves, egyedülálló fiatalemberként úgy gondolom, ez belefér. És hihetetlen álszent dolognak tartom, ahogy egy-két helyen ebben a témában megnyilvánulnak. Egy igencsak radikális honlapon - ismételten nem mentegetőzésként, de a google irányított oda, ahogy a hírre kerestem - leírják a sztorit, taglalják hogy fúj, meg jaj az erkölcsök, meg a magyar anyák, meg egyebek, aztán belinkelik, hogy ha idekattintasz éppen nővel láthatod, ha ide, akkor négert kényeztet, stb.
Amellett persze a Magyar Gárda - melynek legitimitása ugyancsak egy másik történet - sok kellemetlenségtől megkímélhetné magát, ha tagjai felvételénél odafigyelne az ilyen "apró kisiklásokra." Vagy ez éppen jó nekik, mert a negatív reklám is reklám, és így legalább médianyilvánosságot kaphatnak. Na, ez nagyon jó, amikor az ember azt sem tudja, mit gondoljon...
Mindezek is jól jelzik élesedik a kampány: jövő vasárnap választunk. A tavalyi EU-választásokon szerintem egyértelműen az SZDSZ ráncigálta be a harmadik helyre a Jobbikot. Mára az SZDSZ mint olyan szinte nem létezik, Vonáék pedig az MSZP-vel fej fej mellett haladnak a második helyért. Hogy ez jó-e nekünk vagy sem? "Olcsóbb nem lesz a kenyér", mint ahogy attól sem, hogy Zuschlag Jánost, az MSZP egykori szépreményű titánját a bíróság 8 és fél év börtönre ítélte különböző gazdasági machinációk miatt...
Jólnevelt kisfiú vagyok! :) écsi szomszédunk menyasszonya ott dolgozik, ahol én. De mégsem tudom, ki ő. Fogalmam sincs. A múltkor Anyu beszélgetett vele. Azt mondta, hogy ő viszont tudja ki vagyok - jah, hát így könnyű... :) -, és mindig szoktam neki köszönni is. És majd ha legközelebb találkozunk, megmondja, hogy ő ő. Őőő... Értitek ugye? :)
Jaj, óraátállítás: most nem azért, de én három napja az "eredeti" 5 órakor, tehát a mostani 4-kor felébredek. Aztán vissza is alszom. Nincs is ezzel gond, de azt ne mondja senki, hogy az óraállítgatás nincs hatással arra a bizonyos biológiai órára...
Egyébként pedig...
Tegnap Rékával Segafredoztunk, idén először. Ez a pár hetente pár óra ez kell. Hiányozna, ha nem kerítenénk rá sort... :)
Ma bementem Anyuhoz a munkahelyére a kórházba, azt mondta kevéssel 4 előtt, hogy még kb. fél órát marad, aztán nem sokkal 6(!) előtt el is indultunk a Tescoba. Anyunál egyetlen egyszer mentem le cigizni, akkor gyakorlatilag összeütköztem a munkába igyekvő Baluval. Ezt megbeszélni sem tudtuk volna pontosabban! :) Ja, és a retroautó-sorozatban már megvan a Dacia is. Szerintm hibás. Mármint pontatlan. De mindegy. Szeressük, nekünk is volt... :)
Holnap lehet, hogy Holló - minő változatosság :)-, pénteken egy pénzügyi tanácsadó ismerősömmel találkozom - szorítsatok légyszii! -, szombaton pedig lehet, hogy megyek Pestre. Csepelen egy suliban gyerekfoci Barnival és Levivel, és ha már ott vagyunk, elmegyünk Honvéd-ETO-ra is. Jaaaj... Honvéd-pálya... :/ Azt mondjuk nem szeretem... :/ De Hajrá, ETO! :)
Ezután pedig szombat estétől hétfőn valameddig Écs, család, húsvét.
Addig még azért reményeim szerint jelentkezem. :)
Puszik, pacsik, jók legyetek!

Nincsenek megjegyzések: