2010. július 2., péntek

On tour- Nyitra

Azért az tök jó, hogy szombaton a mozgássérült ismerőseimmel találkoztam, tegnap pedig mintegy 600 emberrel együtt Nyitrára mentem, hogy biztassuk kedvenc csapatunkat. Kettősség, széles látókör? Nem tudom. Mindenesetre jó. :)
Tegnap csak délig voltam melóban, egy monstre fordítással, és egy kis rajzlefűzögetéssel el is telt a nap. És két cigiszünettel "a" csajokkal. Szeressük őket. Ja, és ebédre büfés Dóri melegszendvicse. Felsértette a szájpadlásomat... :/ Utálom... Mármint azt, ha valami a szájpadlásomat felsérti. A szendvics finom volt, a büfés lánnyal sincs bajom... :)
Aztán elzarándokoltam a postára az ajánlott levelemért. Ezúttal semmit nem kell visszafizetnem, és semmilyen orvosszakértőhöz nem kell elmennem. A közlekedési kedvezményhez kaptam plasztikkártyát. Nagy kő esett le a szívemről...
Elvileg fél 3-kor indultunk volna Nyitrára, 3 lett belőle. Összesen kilenc busszal, remek hangulatban. A baj csak annyi volt, hogy dögmeleg volt a buszon... Hárman már az odaúton el is fogyasztottuk kb. tíz doboz sörünket. Persze nem fejenként, hanem összesen... :)
Idegenbeli túrák alkalmával mindig gondot szokott jelenteni, hogy a sör bizony erősen vízhajtó hatású. Ezúttal orvosoltam a problémát: mogyi, pisztácia, és chips volt a segítségemre... :) Végig rendőri felvezetéssel jöttünk, és még Magyarországon megálltunk azért egy út szélén wc-szünetre. Sikerült is bebuckáznom egy árokba... :/:D
Tartottam egy kicsit ettől az úttól, sokan óva is intettek a túrától. De nem volt semmi gond. Nyitrán nagyon vigyáztak ránk a rendőrök-kommandósok, de szerintem viszonylag nyugalom volt. A beengedés viszont elég vontatott volt: hatszáz embert először egy (!) kapun akartak beengedni a stadionba, de végülis gyorsítottak az ügymeneten. Motozáskor az egyik szlovák biztonsági járásomat látva tört magyarsággal utánam szólt, hogy "szépen, lassan, óvatosan, nyugi"... Szóval a lehetőségekhez képest - szerintem - teljesen korrektek voltak.
A meccs vége 2-2 lett, észt "nehézbombázónk" vágott kettőt. Először fordítottunk, majd egyenlítettek. Kezdetnek nem rossz, Győrben ki kell harcolni a továbbjutást. A bajnokságban pedig Újpesten kezdünk. Nem rossz ómen, tavasszal bejött... :)
- Szünet. Szomszédokat nézek. :D :D :D -
Huh... A vendégszektor WC-je és a büfé azért megértek egy misét. Előbbi egy kerítés melletti susnyás, utóbbi italkínálata pedig kimerült a legendás csh/szlovák kólakülönlegesség, a kofola kimérésében. Ittál már? Szörnyűű. De életet mentett, már porzott a vesém... :) Istápoltam egy kissrácot, aki azt hazudta a szüleinek, hogy házibuliba megy, aztán eljött meccsre. Adtam neki pénzt, és ő hozta a lötyit. pedig nem kértem... :)
A mai Nemzeti Sportban eléggé lehúzzák a győri szurkolókat. Hát igen, mentek a rigmusok rendesen, de azt cáfolom, hogy a szlovákok adósaink maradtak. Zúgott ott is a nem tudom milyen madarski, és gondolom, nem a szlovák-magyar örök barátságot foglalták dalba. Kíváncsi leszek, mennyien jönnek majd Győrbe, újdonsült dunaszerdahelyi barátaink szerint kb. tízen... :)
Amúgy vadidegen szurkertársak is tök rendesek voltak velem: volt, aki a beengedéses tömegjelenetkor segített kapaszkodni, de az említett WC-hez is úgy kísértek le. Rendesek voltak nagyon.
Ja: a stadion nem egy nagy eresztés, de a várral együtt nem semmi a panoráma. :)
Ismét "csajozok". :) Láttam lányt, akit láthatóan nem érdekelt a meccs, csak a pasiját kísérte. Láttam szurkoló csajt, aki végig biztatta a csapatot, és olyat is, aki szinte már egészségtelen módon él-hal a csapatért... :) És olyat is, aki "jó asszony" módjára cipelte a buszról párja üres sörösdobozait. De meccsre nem csajozni jár az ember... :)
Ja, és Zsófi helyett is szurkoltam, természetesen.
Este 11 körül értem haza, még egy sört megittam, életmentő jelleggel, kiszáradás ellen. :)
Amúgy tegnap és ma két SMS-t, meg egy telefont kaptam a kérdéssel, hogy túléltem-e Nyitrát. Most már azt hiszem kijelenthetem: a válasz igen. :)
Ma plázáztam egyet, amúgy döglök egész nap. Holnap fordítást írok, meg Katával találkozom. Vasárnap döglés. :)
Jövő héten hétfőn bérleteket intézek, meg lehet, hogy ETO-mezt. Ezen kívül lesz Réka-tali, meg Balázzsal német, na meg persze Nyitra-visszavágó. Meg még valamit akartam írni, de nem tudom, hogy mit. Jah, foci VB-nézés is lesz még, természetesen! :)
Mostanában elég gyakran előfordul, hogy rám köszönnek az utcán emberkék, akikről azt sem tudom, hogy kicsoda. Ennyire sokan olvassák a Humanitást? :D Facebook-on meg bejelölt egy óvári csajszi. Nem rémlik, hogy ismernék, jóval fiatalabb nálam, ezért szerintem a gimis ismeretség kizárható. Írtam neki, még nem válaszolt. Ez volt életem első üzenete, amitFB-n küldtem valakinek. :)
Asszem más nem jut eszembe.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)

Nincsenek megjegyzések: