2009. május 7., csütörtök

Dömping

Tombol a tavasz, sőt lassan itt a nyár is, csicseregnek a madarak, és a különböző labdajáték-sportágak küzdelemsorozatai a végéhez közelednek. A kedvenceim még kivétel nélkül érdekeltek, úgyhogy meccsláz van ezerrel! :)
Egyik kedves ismerősöm említette, hogy olvassa a blogot, és tetszik is neki, csak éppen túl sokat írok sport témában, ami őt annyira nem érdekli... Pedig ma ez lesz túlsúlyban... :)
Előbb azonban rögtön egy kis kitérő: ha én buszozok, akkor kis túlzással szinte hetente történik velem valami valamelyik járaton... Most éppen egy ellenőr "talált meg", a "hibám" az volt, hogy a ramaty állapotban lévő, de amúgy teljesen jogszerűen használt igazolásomból, amivel kedvezményesen utazhatok, a könnyebb kezelhetőség miatt tartottam a tokban egy másolatot is. Az úr odarendelte ellenőr-kollégáit is, négyen álltak körül, már úgy éreztem magam, mintha én lennék az iwiw-en terjedő fekete autós fantom. A büntetés elmaradt, az elkobzásba nem egyeztem bele, így a másolatot össze kellett tépnem. Négyfelé, a rend és törvényesség jegyében!
Ha már rend és törvényesség: a felelős miniszter, Draskovics Tibor, tenni kíván a futballhuliganizmus ellen. Szigorításokat vezetne be, megerősített rendőri jelenlétet. Eddig még kb. egyet is értek. De! Egyrészt plusz pénzt nem áldozna a célra, másrészt a kiemelt kockázatú meccseket BETILTANÁ! Ilyet még a világ nem látott: elképzelem, minden meccs lemegy, de pl. egy Újpest-Fradi, egy ETO-Vidi, vagy éppen Zete-Hali pedig elmarad... Erre még én, a mezei mogyizabáló, balhékerülő szurker is azt mondom, hogy nonszensz... Nagyon bízom benne, hogy ezzel a szöveggel csak a figyelmet próbálja elterelni a kormány intézkedéseiről (vö. "tematizálja a közvéleményt"), mert ha komolyan gondolja, és tényleg ennyire hülye, akkor itt igen nagy bajok vannak...
Akkor pedig tényleg SPORT:
Győri ETO FC: Bekvalac mester távollétében bravúros döntetlen a Lokinál, szombaton derbi a Vidi ellen, és lassan jöhet a kupadöntő! :)
Győri Audi ETO KC: pontvesztés a Fradi ellen, zárt kapus meccsen a Népligetben. Sokkal nagyobb baj, hogy Görbicz megsérült. Tisztelem, becsülöm, és kedvelem Konkoly Csabát, a csapat edzőjét, de a keddi történéseket nem nagyon értem. A vereség simán belefért volna, max. itthon lett volna/és lesz így is bajnokavatás. Még akkor is, ha tudom, a Fradi ellen játszani presztizskérdés, nem szabad leadni a pontokat. De a győzelem nem lett meg, ráadásul Görbe a BL-döntő szombati, dániai meccsét biztos kihagyja... Nem hibáztatok senkit, Görbicz sem teszi. De azért a kézilabda-szövetség illetékesei elgondolkodhatnának, hogy jó-e így a versenykiírás: rendszeresen a nemzetközi kupákban érintett csapatok járnak rosszul magyar bajnoki kötelezettségeik miatt.
FC Barcelona: mákos pszichothriller után BL-döntő! 1-1 a Chelsea ellen, így "jöhet a Manchester", a római álomfináléban! Igen, elismerem, szerencséje volt a Barcának, a bírónak is voltak fura döntései (amikkel azért a katalánokat is sújtotta). De szerencséje csak a jó csapatoknak van, márpedig a Barcelona igen jó csapat! A Real elleni pazar játék után most ez is belefért, de azért Iniesta gyönyörű gólt lőtt.
Én meg nem vagyok normális: a gólnak örülve, tök egyedül a lakásban, kiugrott a vállam, és most is nagyon fáj... :S :)
Őrületes egy sport-hónap lesz ez, hujjuj... :)

Nincsenek megjegyzések: