2009. április 26., vasárnap

Écsen át Bamakóba

Egy korábbi bejegyzésben betettem egy meghívót egy autós rendezvényre. Korábbi miniszterelnönkünk példáját követve akkor azonban nem bontottam ki a "teljes igazságot", most pótolok.
Szóval tagja vagyok egy egyesületnek, melynek tagjai hozzám hasonlóan Győr környéki mozgássérült fiatalok. Évente szoktunk autóversenyt szervezni az écsi Rábaringen.Idén a rendezvénynek volt még egy apropója. Egy csoport megkeresett minket, hogy ha leteszünk x millió forintot, akkor az általuk megvásárolt és átalakított busszal kivisznek közülünk sérülteket a jövő évi Budapest-Bamakó ralira. Nem vagyok naív, etéren sok mindent tapasztaltam már. Nem a két szép szemünkért választottak minket a srácok: tavaly nem tudtak megfelelő mennyiségű szponzorpénzt összeszedni, idén, a "mozgássérült vonal" bevonásával -mintegy az "érzelmekre hatva"- sikerülhet. És ez teljesen jó így, mindenki jól jár(hat). Tőlünk pár ember olyan helyekre jutna el, amire máshogy nem lenne esélye, a srácoknak pedig teljesülhetne nagy álma: indulhatnának a Bamakón. Nem győzöm hangsúlyozni, én biztosan nem lennék az utazók között, csak a szervezőmunkából venném ki a részemet, de erre egyelőre nem volt szükség, szinte minden meg van szervezve a "pesti srácok" által.
A beígért Fókusz- ill. Aktív-stábot én nem láttam, WRC-autót ugyancsak nem.
Viszont volt motoros-, quados-, dragster-, és driftbemutató; jó pár embert vittek különböző "versenyszemélygépjárműveken" (by Palik), és a tíz benevezett mozgássérült fiatal autós számára egy valóban érdekes autóversenyt hoztak össze. Écs-Pannonhalma-Ravazd-Écs vonalon kellett menni, időellenörző pontokkal, pluszfeladatokkal, a célban, az écsi lőtéren lövészettel tarkítva. Megadták a módját, na... :) Egyébként az itínerenen Dóri lakóhelye is szerepelt, áthúzva, "rossz útirány"-ként megjelölve. :( :)
A rendezvény végül Écs olyan részén, ahol én még sosem jártam, egy német hölgy panziójában zárult, vaddisznópörkölttel, lovaglási lehetőséggel. Ez utóbbival én mondjuk nem éltem...:)
A versenyen részt vett egy Dórihoz megszólalásig hasonlító lány is, aki mozgássérült húgát kísérte. Meg kiskutyáját, meg a szüleit, akik letorkoltak, hogy miért magázom őket. :D
Ha már Dóri: hívtam őt a versenyre, kissé szerencsétlen megfogalmazással "barátjával vagy nélküle". Végül nem jött, és nem is volt akkora banzáj, hogy jól érezte volna magát. De én most tényleg elmondhatom, hogy nagyon jó volt, abszolút nem éreztem magam "furán" mozgássérült társaim között, amire pedig volt már példa.
Ha ETO meccs van, előtte két órával irány a Sörkert. Ez alap. Szokott lenni. De most nem tudtam otthagyni a srácokat, így negyed hétkor indultam Győrbe, és úgy estem be a kezdő sípszóra, Anyu volt a sofőröm. :D A Pakssal játszottunk, 4-1-re nyertünk, álomgólok, Szasa kivédett egy 11-est, tehát jó kis meccs volt. Jövő héten ETO-majális, ingyenes Vasas-meccs, így Anyu is ott lesz, életében először... :)
Eddig tehát jó volt a hétvége, most megyek majd vissza Écsre, Forma-1-et nézni...:)

Nincsenek megjegyzések: