2016. június 8., szerda

Könyökszanatórium

Hétfő. A bejegyzés megírása után YouTube-videókat nézegettem. Nem, nem NSZK pornót. NDK-történelem, szocialista autók, ilyesmik... Ezen kívül pihi, meg megrágalmaztam Harcsi barátom szülinapi sütijét, nagyon finom volt.:) 
A Kék fény ezúttal nem maradt ki. Az Ádám keresi Évát című remekművet is elkezdtem nézni, de őszintén szólva meguntam.:)
Kolléganőmmel fárasztottuk egymást képekkel facebookon, kedves cimbi írt is, hogy szedjem fel a lányt, mert kurvásul összeillenénk. Igen, ez így megy!:) És a kurvásul-szót nem is húzta alá a helyesírás-ellenőrző...:)
Elhunyt Aigner Szilárd meteorológus. Sosem felejtem el, amikor a 2000-es évek elején ellátogattunk az RTL Klub szerkesztőségébe. Épp Holló Márta mesélt nekünk, Aigner benyitott, és a következő szavakkal üdvözölt minket: "Derűs estét!" Jó arc volt, emellett szakmája mestere, nyugodjék békében!
Érdekes pengeváltásnal lehet(ett) szemtanúja a Facebook népe. Tibi atya vs. Oravecz Nóra. A történet röviden annyi, hogy Oravecz magára ismert a Tibi atya-könyv egyik fejezetében, és mivel kettőjüknek ugyanaz a kiadója, nemes egyszerűséggel töröltette azt a részt a könyvből. A kiadó most pénzt kér Tibi atyáéktól, hogy saját kiadásban kiadhassák saját irományukat az eredeti formájában. 
Oravecz huszonéves létére puffogtatja a közhelyeket az emberek tízezreinek, csak úgy ontja a könyveket. Ez érdekes. Mármint lehet káros, álságos, viszont aki ebben talál kapaszkodók, lelke rajta. Amúgy annyiban hasonlíthatom magam Nórához, hogy szokták nekem mondani, hogy csak pornófilmekből, meg romantikus filmekből ismerem a nőket. Mégis viszonylag sokan szoktam tőlem tanácsot/véleményt/megértő fület kérni... A saját életemben pedig akkora kapufákat lövök, hogy a labdák a saját kapumba pattannak. Van, hogy szerencsétlen balf@sz módjára elviszem a "balhét", hagyom, hogy röhögjenek rajtam- a másik fél védelmében. Ami nem öl meg, az megerősít. Na mindegy, ez egy kitérő volt. 
Tibi atya. Fel kéne ismerni, hogy a történet messze túlnőtt az altesti poénokon, a bebaszós poénokon. Ez egy kemény brand, saját borral, saját kocsmával... És egy bloggal, ahol egész értelmes írások jelennek meg. Már-már a társadalomkritika szót is leírnám. Tök véletlenül tudom/sejtem, ki áll az oldal mögött, érdemes rá odafigyelni. Szerintem. És Zacher professzor is vállalhatónak tartja a dolgot. Mondjuk azt a képet pont nem találom...
Pintér Attila pedig az NB1-be jutott a Mezőkövesddel. Meccs utáni nyilatkozata szinte szóról-szóra megegyezett az ETO bajnoki címe után elmondottakkal! Nézd csak meg!:)
A Gyirmót meg elküldte a feljutást, egyben bajnoki címet kiharcoló ifj. Bene Ferenc vezetőedzőt. Döbbenet... Az utód nevét asszem azt hiszem, hogy hallottam már, de sikerült elfelejtenem... (szerk.: ja igen, Horváth Feri lehet a jelölt...) Mindenesetre csatárposzton Rudolf Gergővel is tárgyalnak...:O 
A válogatott EB-buszán a Ria, Ria, Hungária! felirat alatti angol fordítás Ry-ry-Hungary pedig tényleg nagyon  gáz... Pff...XD
---
Kedd. Fél 7-kor keltem. Ittam egy kávét lakótársammal, majd visszafeküdtem, és aludtam 9-ig. Akkor Klínika, Kisváros... És mosás. Apámnak mondtam, hogy ma jönnek tesómék, mert ma el kell intézniük valamit. Először azt mondta rosszul emlékszünk. Aztán visszahívott, hogy igazunk van... Vagyis, hogy tényleg... 
Tésztát főztem, aztán jött Balu, németeztünk egyet. Utána eldobott Lidlbe, ahol felfedeztem egy számomra új dolgot: pirított vöröshagyma: zseniális..:) Ja, és vett nekem Balu géltasakot, azzal tudom jegelni a könyököm.
Tényleg szanatóriumi nyugalom van, pihengetek, olvasok. Tegnap mondjuk kollegina barátosnőjével rendesen széttrollkodta az üzenőfalamat, és én viszonylag későn vettem észre, hogy tudatos, előre megtervezett akcióval volt dolgom.:)
Rengeteg üzenetet, telefonhívást kaptam, nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Volta, akivel nagyon ritkán irkálunk, olyannyira, hogy a születésnapi jókívánságát is csak most köszöntem meg. Nem volt szándékos.:) Egy másik kolléganőm kérdezte, mi történt a könyökömmel. Írtam neki, hogy a sok esés is közrejátszhatott, hogy nőtt egy csöcs a könyökömön. Erre visszaírt, hogy akkor ő is ráesik a mellére, hogy nőjön csöcs a mellkasán. Visítottam....:D Amúgy mellesleg is teljesen rendben van a lány...:)
Ja, és volt aki virtuális élettársamtól kérdezte meg, hogy hogy vagyok. Na, ez is olyan apró momentum, amire szoktam mondani, hogy számomra szokatlan. De tök jól esett.:)
---
Szerda. Hétkor keltem, fürödtem, kávéztam, reggeliztem- pedig ez utóbbit nem szoktam, de a gyógyszert be kellett vennem. Aztán elkezdtem megnézni a fősulin megismert Feri barátom legújabb filmjét, majd nem kizárt, hogy ide is posztolom. Meg felkérem, hogy segítsen a második blogfilm elkészítésében. Tényleg nagyot szeretnénk dobni!:)
Gyorsan berohantam a városba újságért, aztán kórház. 
Kedves tanítványom szólt egy doktornak az érdekemben, ezúton is köszönet érte. 
Huh... Olyan szép lány várakozott mellettem, hogy csak na...:$ 
Nem tudom, miért itt jutott eszembe, de a héten olyan hülyeségeket álmodom, hogy kész... Ezekről inkább nem írok bővebben!:$ Nem szoktam mérni a testhőmérsékletemet, de nem kizárt, hogy ezek lázálmok. Az pozitív? Mert az álmok azok!:)
No... Szólítottak. Elkezdtem felkászálódni a földről, mert törökülésben ücsörögtem, mer' az jó. Erre megszólított, hogy "Gábor, segítsek felkelni?" 
Néztem egy nagyot... Kiderült, hogy tesómmal dolgozott együtt, Anyut is ismerte, de engem is látott már kórházi barátaim képein. Nem semmi, mondjuk pont a múltkor mutattam Kingának egy képet, megkérdeztem felismeri-e tesómat rajta, és közölte, hogy azt hitte, hogy ő én vagyok. Szóval biztos nem véletlen. 
A doktor úr szeretett volna injekciót adni, de nem volt készleten, el kellett mennem gyógyszertárba kiváltani. Ott pedig összefutottam volt magyartanárommal. Kész. 
No... Leszívták a könyököm, meg kaptam szurit. Kontroll jövő héten szerdán, de még akkor sem lesz tuti, hogy nem kell műteni. Olyan vagyok, mint egy rossz kurva, még bökdösnek egy darabig.:) 
Holnap háziorvos, szerintem a héten még táppénz.
Péntektől vasárnapig hivatalos lennék egy kőszegi iszogatós-beszélgetős hosszú hétvégére, kedd-szerda meg ugye Ausztria. 
Most persze minden  sztornó... Meg nem tudom, hogy kivetítős meccsnézésre ki merjek-e így menni. Nem kéne elvágódni... 
Morcos lehetnék. De annyian segítetek, biztattok, kérdeztek, még az is lehet, hogy szerettek, hogy nem leszek morcos. 
Hála és köszönet mindenkinek!
Délután jön főnököm, elhozza az ebédeimet, amiket a büfés "néni" félretett. Nekik is köszönöm ezúton is. 
Most befejezem. 
Szerintem tutibiztos, hogy jelentkezem még a héten. 
Jegelés következik. 
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

Nincsenek megjegyzések: