2013. március 2., szombat

A szél zúg, a nap nevet

Azzal akartam kezdeni, hogy az előző, Cipőről szóló posztom egy kissé "elnagyolt" lett. Megírhattam volna az egyes részeket kicsit részletesebben, érdekesebben is. De utólag nem szeretek módosítani a bejegyzéseken, szóval már így marad.
Arra pedig csütörtökön jöttem rá, hogy valami ki is maradt az írásból. A legszomorúbb, legfájdalmasebb rész.
Történt ugyanis, hogy régen hallott Republic-számokat hallgattam, és pakolásztam fel az mp3-lejátszómra. Össze is jött vagy 30...
Aztán a Csend beszél tovább című számnál elakadtam....
"Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet.
Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat."
Ezt az idézetet választottuk Anyu gyászhirdetéséhez.
Amint megláttuk a listát, erre böktünk rá tesómmal mindketten. Szerintem felolvasni nem volt erőm, arra emlékszem, hogy mondtam, hogy a "tizenegyes" idézet. 
És az ügyintéző hölgy felolvasta. Rémlett, hogy valahonnan nagyon-nagyon ismerős, de meg sem fordult a fejemben, hogy ez Republic-dalszöveg. 
Most pedig a címet látva azonnal leesett.
Nagyon furcsa volt a hölgy "szavalata" után újra Cipő énekét hallani. Csütörtök este a sírás kerülgetett, most már inkább megnyugtat ez a zene.
Ez is jelzi, hogy Anyu itt van, "ahol a szél zúg, a nap nevet."...
---
Hétfő este a blogbejegyzés megírása után pihi volt napirenden. Ezúttal nem volt Kék fény. 
Aznap volt ugyanis a Kommunizmus áldozatainak emléknapja. Ebből az apropóból több filmet leadtak a tévében. Engem nagyon érdekel a téma, a kor, de sajnos egyik filmet sem sikerült elejétől a végéig elcsípni...
---
Kedd. Tesóm itthon volt. 
Beszélgettünk, döglöttünk a tévé előtt. Bátyámnak "zongorázhatnékja" támadt a távkapcsolóval, így aztán nem nézhettem a Barca-Real meccset. Mondjuk nem is volt benne túl sok köszönet, mert ahányszor odakapcsoltam/-tunk, mindig gólt kapott a Barcelona. 0-3-nál aztán kikapcsoltam. A vége egyébként 1-3 lett...
---
Szerda. Persze Real-drukker kollégám kihasználta a ziccert, kaptam a zrikát rendesen. Meg egy Real Madrid-energiaitalt is. :)
Egyáltalán nem sértődtem meg rajta, szerintem tök jó poén volt. Még "pózoltam" is Barca-mezben, Barca-sállal, az energiaitallal a kezemben.
Na, például Real-mezt soha az életben nem vennék fel, az egyszer biztos!:)
Délután aztán következett egy másik "nagyságrend": az ETO-Honvéd Magyar Kupa-negyeddöntővel elindult a tavaszi "magyarfoci"-szezon. 
A meccs előtt Harcsi barátommal beültünk a Borvirágba beszélgetni. Előtte meg a buszmegállóban odajött hozzám egy ilyen punk, vagy emo-s vagy pusztán elvolt kölök, és cigit kért. tőlem. És narancsot akart adni cserébe. De nagyon erősködött vicces volt...:)
A meccsen egyébként az ETO nyerte 2-0-ra. A játék, és a szurkolás is idényeleji volt, én konkrétan szinte végigbeszélgettem a meccset a rég nem látott cimbikkel.
Elég érdekes volt a játékvezetés, hármas emberelőnyben fejeztük be a találkozót. Tegnap meg akartam nézni az ismétlést, hogy ezekből mennyi volt jogos, de bealudtam. Lehet tényleg jobb, ha nem látom...:)
---
Csütörtök. Újra tulajváltás lesz a kedvenc, és hozzám legközelebbi trafikban. Vásárlás közben szoktunk pár szót váltani, úgyhogy most az utolsó cigi és Nemzeti Sport apropóján kicsit el is érzékenyültünk...:)
Túlóra volt erre a napra betervezve, de fáradt és nyűgös voltam, nem sikerült betartanom, időben hazajöttem.
Este a királyi tévé híradójában azt találta mondani a bemondó, hogy "évszázadok után először lemondott a pápa. Annyira jó, hogy ezt megértük, egy ilyen történelmi pillanatnak tanúi lehetünk..."
Hát nem tudom! Nem vagyok olyan húúúde nagyon vallásos, de ez szerintem elég szerencsétlen megfogalmazás. Egy pápa lemondása nem az a kategória, amit "jó megélni". Ezt a szintet szerintem meg kéne hagyni a bulvár-vonalnak, celeb-híreknek.
---
Péntek. Amolyan "péntek". Nagyon péntek. 
Szerencsére most már hivatalosan is megkaptam az öt nap plusz szabit, így már nem is fáj annyira, hogy hat napot ki kellett íratnom...:)
Gyorsan eltelt a nap, délután a plázában adtam fel lottót meg tippmixet.
Estére jutott egy újabb "újdonság": a kádbandöglés eddig amolyan nyári programpontom volt, de tegnap kivételt tettem. Ott olvastam ki a Sportot. Ennek a legfőbb oka persze az volt, hogy pedikűröznöm kellett...:)
Hát, kicsit jobb lett a helyzet, de hogy őszinte legyek eléggé fáj a lábam, a kórházba pedig nem merek és akarok bemenni. Szóval meglátjuk mi lesz...
---
Ma majd kimegyek Écsre apámhoz, megnézem, mi újság vele. Picit beszélgetünk, ebédelünk, aztán jövök is vissza.
"Sportdélután" lesz. Délután Real-Barca bajnoki, meg ETO kézi BL, meg Kaposvár-ETO foci. Kedvenceim egy kupacon.:)
Mondjuk szerintem a 18.30-as focira visszaérek, a 4-es Barca-meccs bukó.
Holnap is elég sűrű nap lesz... Rendrakás-takarítás, boltba is el kéne menni, sőt lehet, hogy valami cipőt sem ártana nézni...
Ja, és holnap nézem meg a Mónitól kapott filmet. Amit nem azért húzok-halasztok, mert nem érdekel, hanem mert nem olyennak tűnik, amit így "kutyafuttában" meg lehet nézni...:)
---
Ezekkel a hétvégékkel egyébként továbbra sem tudok megbarátkozni.
Jó-jó, hétvége van, meg lehet pihenni, ez tök jó... De nem vagyok emberek között, nem beszélek senkivel, és néha úgy érzem, mindjárt befordulok...
Na mindegy, erősnek kell lenni!
Ja, és talán a foci-, és Forma-1-szezon beindulásával csak jobb lesz a helyzet!:)
---
Ezek a nők, ezek a nők...
Ej-ej...:)
Erről ennyi, és nem több!:)
---
Én pedig ennyi is voltam mára!
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: