2013. március 8., péntek

Pozitív töltetek

Nem tudom, valahogy nagyon pozitív alaphangulatban indult ez a hét. Nyilván közrejátszott ebben a vasárnapi váratlan "ebédmeghívás", illetve az előző posztban említett videó. Vagyis inkább az, hogy egy szinte csak látásból ismert kollegina elküld nekem egy videót, mert úgy érzi, hogy szükségem van rá. És igaza van.:)
-megj.: alapvetően nem szeretek más emberekről írni a blogon, főleg akkor nem, ha tudom, hogy olvassák, de ez most ilyen kivételes eset. És ma még lesz ilyen...:)-
---
Ismét felhúztam magam az emberek -mostanában mindenek előtt a neten tapasztalt- "humortalanságán", begyöpösödöttségén. Hihetetlen, miért kell mindig mindent annyira komolyan venni, mindenben a belekötnivalót keresni. Nagyon idegen tőlem ez a mentalitás. Erre nem is akarok több sort pazarolni, de szerintem majd még visszatérek a témára.
---
Egy nagyon váratlan, és nagyon kellemes meglepetés ért a héten. Egy lánytól kaptam facebookon egy üzenetet, hogy rákattant a blogomra, és most az elejétől olvassa. 
Általánosban eggyel alattunk járt, van több emlékem vele kapcsolatban, ő is emlékszik rám. De az elmúlt tizenhét (!) évben egy emlékezetes bulit leszámítva nem találkoztunk, most meg mégis úgy irkálunk, mint régi ismerősök. Mármint "folyamatos" ismerősök. 
Az meg, hogy végigolvasta a blogot, már-már a perverzió határát súrolja, én nem lennék rá képes, az biztos.:)
De tényleg nagyon jól esett, komolyan elérzékenyültem egy-egy levelét olvasva.:)
Köszönet érte ezúton is!:)
---
Hétfő. Hosszú idő után beszéltem Katámmal telefonon. A személyes találka még egy ideig csúszik, de örülök, hogy hallottam róla.:)
---
Kedd. Keden és az egész héten is sikerült ignorálnom a szundi-gombot, minden nap 4.30-kor keltem, és viszonylag sokáig dolgoztam, a mai napot leszámítva... Sok pluszórát gyűjtöttem, alakul a molekula!:)
Este már 8 körül ágyban voltam, megfürödve, "pizsiben" tévéztem, a BL-meccsen aludtam el.:)
---
Szerda. Megvolt a Ligakupa-visszavágó, 3-3-as hazai döntetlen után kiestünk az Eger ellen. 2-0-ra vezettünk, szóval meg lehetett volna a fordítás, sajnos nem jött össze, de azért nem fogok a kardomba dőlni...
És még egy ETO-döntetlen, de erről egy kicsit bővebben.
Szóval: a női kézilabda NB1-ben: FTC Rail Cargo- Győri Audi ETO KC 34-34. 
Elég furcsán néztem a meccset, mert "online közvetítettem" Sportklub csatornával nem rendelkező ismerőseim számára, és a géptől elég fura szögben van a tévé.
A meccs előtt azt mondta Elek Gábor, a Fradi edzője, hogy ezt a rangadót eleve feladják, és a Valcea elleni BL-meccsre fókuszálnak.
Hm... Lehet, hogy spanyol edzőnket, Ambros Martint nem készítették fel arra, hogy az FTC kommunikációját nem szabad készpénznek venni. De én inkább élnék a gyanúperrel, hogy mi is edzőmeccsként tekintettünk erre a találkozóra. Másképpen ez az ETO nem kaphat 34 gólt egy meccsen, ezt egyszerűen kizártnak tartom...
Mindenesetre örülök neki, hogy a sorozatban kétszeres KEK-győztes, az országos médiában agyonsztárolt csapat számára ekkora sikerélményt jelent, hogy hazai pályán öt év után elcsípnek egy pontot a Győrtől.
Tomori Zsuzsa valóban világklasszis játékossá érett, ez biztató a válogatott szempontjából. De amúgy egy - már bocsánat így nőnap alkalmából:)- tulok, örülök, hogy már nincs az ETO-nál.
Rázuhant egy néző az ETO kispadjára, szépen telibe találva a mit sem sejtő Szepesi Ivettet, aki csak a szerencsének köszönhetően nem sérült meg súlyosan. A drukker egyébként állítólag értelmi fogyatékos, így nem huliganizmus, hanem rendezői hiányosság történt. Köszi.
A második félidő elején piros lappal szórták ki a bírók Amorimot, így elég sokat védekezhettünk Duda nélkül. Gyakorolásnak jó volt, remélem sikerül a tanulságokat levonni.
A Sportklub közvetítése, Léderer kommentálása pedig tényleg no comment... A Fradi itt is "megkapta a hazai pályát", Ákosunk a Kámaszutra teljes gyönyöreit átélte a Ferencváros játékát látva. Váljék kedves egészségére!
A Fradit meg majd verjük a rájátszásban. Ha már most nem sikerült.:)
---
Meghalt Hugo Chavez venezuelai diktátor. A hírek szerint ez elzárhatja a pénzcsapokat honfitársa és barátja (!), a Williams Forma-1-es csapatánál versenyző, a tavalyi Spanyol GP-t nyerő Pastor Maldonado számára. Kíváncsian várom a fejleményeket.
---
Csütörtök. Főztem tojást, úgy, ahogy a múltkor sógornőmtől láttam. Finom is lett, meg is tudtam pucolni, szóval már talán elmondhatom, hogy tudok tojást főzni.
A következő projekt a bundás kenyér lesz. Necces, meg tuti nem lesz jó, de már annyira "hiányom van", hogy az hihetetlen.:)
 ---
Péntek. Egyik kolléganőm pár hónapja egyszer megígérte, hogy hoz nekem palacsintát, ha legközelebb süt. Tegnap sütött, ma hozott.:)
Nagyon örültem neki, azt, hogy meglepődtem, csak azért nem mondhatom, mert írt tegnap este SMS-t.:)
A nappalos műszak végén történt meg a cégnél a nőnapi köszöntés. A virágokat "mi férfiak"/fiúk/srácok osztottuk ki a lányoknak/hölgyeknek.
Hm... Hogy írjam, hogy ne legyen sértődés, és/vagy pletyka belőle?:)
Több olyan lánynak adhattam át én a virágot, akit "szuggeráltam", hogy én adhassam.:)
Van akit azért, mert sokat köszönhetek neki, és ezt így akartam jelezni neki. És van, akit azért, mert még nem, vagy csak alig beszéltünk egymással, és így lehetett ezen változtatni.:)
De voltak olyan csajok is, akikről "lemaradtam", pedig önkéntes segítőm is volt, de sajnos valaki beelőzött...:( :)
Meló után elmentem postára. 
Jött ugyanis értesítőm, hogy ajánlott levelem van a 2-es (vasúti) postán. Ott aztán közölték, hogy rossz az értesítő, mert az ETO Park postáján van... Köszi BAMMEG!
Egyébként valószínűleg a súlyadó-csekk jött meg. Súlyadót elvileg nem kéne fizetnem, mert mozgássérült vagyok ugyebár, de ez tavaly óta nem jár alanyi jogon, orvosszakértői bizottság elé kellene mennem. Évente. Én meg nem bohóckodok, inkább fizetek. De ugyanígy szakvélemény kell(ene) adókedvezményhez, meg a parkolási engedélyhez is, ez utóbbit legutóbb is hatalmas protekcióval kaptam meg...
Másnak meg simán megadják, ha mittudomén depressziós...:O :)

Na, a kis kanyar után: utána Vendelin, totó-lottó kitöltés, majd fel is adtam. Ezután találkoztam egy kedves ismerősömmel, akivel azon a környéken gyakran összefutok. Pedig nem is arra lakik.:)
Aztán a 14-essel eljöttem haza.
Ott aztán olyan dolog történt, ami a rémálmom... 10-12 év körüli kiscsávó előttem száll le anyjával a buszról. És kiszúrt magának: hátrafordulva figyelte a járásomat, még muttert is ráncigálta, hogy nézze meg a produkciót... A zebra előtt direkt megálltam, hogy nem adom meg neki ezt az örömet, de ő akkor is folyamatosan bámult vissza, idővel már a járásomat utánozva... Vicces volt, ahogy várta, hogy elinduljak, de én addig nem mozdultam, míg látótávolságban volt...
Tudom, én vagyok a hülye, hogy az ilyenekkel foglalkozom. 
De 10-12 évesen legyen már ennyire neveletlen, tapintatlan bunkó... Kicsiktől ez a rácsodálkozás még rendben van, de ez a kölök nagyon kiakasztott.
Szerencséje, hogy virágos jókedvemben -érteeed: virágos:)- talált, ellenkező esetben közel jártam ahhoz, hogy lepattintok neki egyet, és/vagy csúnyákat mondok neki.
---
Ma már nyilván semmi extra program nincs tervben.
Holnap ETO Park, posta, meg bevásárlás.
Aztán hazajövök, kaja, pihi, pakolászás.
Majd este újra ETO Park: focimeccs lesz, jön a Siófok.:)
Meg buliba is elhívtak, de az most szerintem kimarad.
Egyrészt nem tudom miért, de újabban betegesen félek a másnaposságtól, másrészt vasárnap lehet, hogy kinézek a piacra az ETO Park-HOZ.:)
Jaj, mekkora ETO-s vagyok!:)
Mondjuk szerintem ETO-meccs előtt/alatt/után sem leszek szomjas, de a stadionban kapható vizezett sör jóféle fasírozottas szendviccsel az más. Annak hangulata van, kérem szépen...:)
Vasárnap délután meg lehet, hogy csendespihenőzök egyet.
Még akkor is, ha aki sokat alszik, az keveset él...:)
---
És mára ennyi.
Jók legyetek, jó hétvégét mindenkinek!:)
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megleptél :) Nem kicsit...
Örülök, hogy így gondolod!
Vasárnap én is megyek ETO parkhoz, a piacra, remélem, összefutunkÍ!

Hatalmas pusszancs!

Egy majdnem perverz :)

Gábris írta...

ezt nem így gondolom, szerintem ez így van.:)
elég nagy az a piac, de azért én is remélem, hogy sikerül összefutni.:)
pussz