2013. március 14., csütörtök

Villámcsapás

Zacskós gyümölcsleves készítése. Mi sem egyszerűbb ennél! A tasak tartalmát beleöntjük fél liter tejbe, habverővel jó alaposan elkeverjük, 10 percet a hűtőben "pihentetjük", majd újabb kevergetés után lehet fogyasztani.
Nincs a háztartásomban habverő, ezért elemes tejhabosítóval helyettesítettem. 
De mennyi az a fél liter tej? Hm... Fogtam egy fél literes flakont. Teleengedtem vízzel. A vizet áttöltöttem egy egy bögrébe, amiről így kiderült, hogy pontosan fél literes. A bögrébe ezután tejet öntöttem, majd a tejet átborítottam egy ételhordó dobozba, és abban készítettem el a gyümölcslevest!:)
Finom lett, még egy kis tejszínhabbal is megbolondítottam!:)
Ez volt a vasárnapi ebéd egyik fele, a második előző nap rendelt, mikróban megmelegített cordon bleu.:)
Délután sportprogram: Podgorica-ETO női kézilabda BL, meg Fradi-Újpest magyarfoci. A győri lányok sorozatban 11. meccsüket nyerték meg a nemzetközi kupában, egy valóban izgalmas meccsen. A focimeccset pedig a Fradi nyerte, teltházas, jó hangulatú, és viszonylag jó iramú meccsen. 
Jova Levente, az FTC kapusa "felfokozott idegállapotában" a meccs után D&G feliratú pólóban ünnepelt. Csak hát nem Dolce Gabbana volt a felirat, hanem Dózsás G*cik. Na, az a nem mindegy...
---
Hétfő. Elég "érdekesen" indult a nap: reggel otthagyott a busz a megállóban. Már majdnem az ajtónál voltam, amikor egyszer csak teljesen váratlanul kikanyarodott a megállóból... 
A következő busz meg majdnem nem állt meg ott, ahol le szerettünk volna szállni... Szerencsére kolléganőm idejében kiabált a sofőrnek. 
Meghalt Cipő, a Republic frontembere. Nem akartam nekrológot írni, reméltem, hogy javulni fog még az állapota. Szíve eddig bírta a küzdelmet.
Nyugodj Békében, Cipő! Dalaidban élsz tovább...
---
Janics Natasa meggondolta magát, és mégiscsak hazatér visszatér Magyarországra. Sőt, nemhogy Magyarországon, hanem Győrben folytatja pályafutását.
Háromszoros olimpiai bajnokként kicsit érettebb gondolkodást, megfontoltabb döntéseket lehetne várni valakitől. Kíváncsian várom a folytatást. Vagyis inkább ne legyen újabb csavar a történetben. Bár az sem nagyon lepne meg!
---
Kedd. nem kicsit "buta" nap volt a melóban, mármint rengeteg mindent kellett intézni, elég stresszesen telt a nap. De legalább jó gyorsan.
Tényleg nem nagyon emlékszem ilyen mozgalmas napra, volt olyan pillanat, amikor tényleg sikítani tudtam volna. 
Hazafelé menet Gergő barátom barátnőjével, Zsófival őőő sosem írtam még le ezt a kifejezést, de: vibereztünk. Vagy SMS-eztünk viber-en. Vagy mi...:D
Semmi titkolnivaló nincs benne, sőt nagyon vicces volt, de így leírva szerintem nem jönne át a poén, szóval inkább nem mesélem el.:)
Ja, és a buszról leszállva segítettem egy anyukának leemelni a babakocsit a buszról. Ezt nem azért írom le, mert akkor én most olyan faszagyerek vagyok. Hanem azért, mert az ilyen manőverekre inkább nem szoktam vállalkozni, nehogy baj legyen belőle.
Most viszont amikor láttam, hogy meg tudok úgy támaszkodni, hogy nem esek el, az anyuka meg elöl tartja a kocsit, meg mertem fogni, és le mertem emelni a kocsit. Meglepődtem magamon.
Este pedig következett a Barcelona-Milan BL-vissszavágó. És hát igen... A Barca hamar ledolgozta a hátrányt, 4-0-ás győzelme után kétség sem fért továbbjutásához.
A bibi csak annyi volt, hogy 3-0-nál elaludtam. És szerda reggel azon paráztam, hogy nem tudom a végeredményt, és mi van akkor, ha a Milan esetleg lőtt egy gólt, és 3-1-gyel továbbment? 
A reggeli kávé közben aztán LiveScore-on megnéztem, hogy 4-0 lett a vége. Öröm-bódottá, jól indult a nap!:)
---
Szerda. Az esetleges félreértések és kavarások elkerülése érdekében nem szeretek túlzottan "intim", vagy "belső" témákról írni. Most viszont kivételt teszek, ennek megfelelően diszkréciót kérek! Köszipuszi!;)
Szóval. Szereldénkben járva egy főképp látásból ismert srác egy kollegina mellett ült, és beszélgettek- a munka természetesen ment közben.
Ahogy illik, odamentem a sráchoz egy pacsira, aki közben a lányt dicsérte. Hogy milyen szép, kedves, helyes stb. 
Majd megkérdezte az én véleményemet is. A lány persze válaszomat várva szintén rám nézett. Valami olyasmit feleltem, hogy "minden egyes szavaddal egyetértek", de így visszagondolva nem vagyok benne biztos, hogy jött ki hang a torkomon...:D
Slusszpoén: a lány ismerősöm facebookon, igazából köszönésen kívül még nem beszéltünk egymással, de tulajdonképpen pont ezért jelöltem be, mert reggel nagyon kedvesen-mosolygósan szokott üdvözölni.:)
Egyébként sok mindent el lehet mondani facebookos ténykedésemről, de "ismerőshalmozó" nem vagyok, szerintem engem többen jelölnek be, mint fordítva.
Éééés: van egy lány, aki olyan hatással van rám, mint eddig még nagyon kevesen. Villámcsapás. Ennyi.
És tartom: nem vagyok szerelmes, ő "csak egy lány", akit nagyon szimpatikusnak találok, szeretem, ha a közelemben van, és nem tudnék olyan dolgot mondani róla, amibe beleköthetnék.
És ennyi.:)
Gondolom ez elég "hüle" bekezdés, de le szerettem volna írni...:)
---
És megválasztották az új pápát. Az olasz bevándorló szülők gyermekeként Argentínában született Jorge Mario Bergoglio bíboros, Buenos Aires nyugalmazott érseke a Ferenc nevet választotta. Egyes források szerint nevében az I. (első) "sorszám" nem szerepel, majd csak akkor fog, ha lesz II. Ferenc is.
Tényleg érdekes, sőt megindító volt követni az eseményeket a tévében. 
Szimpatikus, barátságos, ezek voltak az első benyomásaim róla.
Szellemes szösszenetek, poénok is születtek már az új pápa nevével kapcsolatban. De ezek közléséről inkább eltekintek, a Kereszténydemokrata Néppárt ugyanis közleményben szólította fel az internetes társadalmat az ízléstelen, erkölcsromboló viccek mellőzésére.
Ferenc egyébként focirajongó, állítólag kedvenc argentin csapatáért, a San Lorenzoért már misézett is, illetve Messi további formajavulásáért imádkozott. 
Nem kizárt, hogy "lazább", mint a közleményt megfogalmazó "fogadatlan prókátorok"? 
---
Nem tudom, írtam-e már, de amikor Anyu temetését intéztük, János atya mesélt sok érdekes dolgot.
Egyebek mellett azt is, hogy mi a különbség II. János Pál és XVI. Benedek között? 
Nos, előbbi közvetlen, nyílt, barátságos, míg utóbbi inkább zárkózott, magának való.
Ezt bizonyítják a róluk készült fotók is. II. János Pál két tenyerét "hívón" maga felé fordítja, míg XVI. Benedek fordítva, tenyerei mindig a hívek felé vannak. Figyeld csak meg!
---
Péntek -jav.: természetesen ma, azaz csütörtök:)-. Nyugis nap, két áramszünettel. A viszonylag -mihez képest?:)- sok túlórát kihasználva 2-kor leléptem, a plázában bevásároltam, tippmix, lottó, aztán hazajöttem.
Tesóm tippjeivel nyertünk tippmixen, mármint ő adta a tippeket, én megjátszottam. Csapatmunka...:)
Még mindig nem tudom, hogy a Lipótiban lévő kedvenc pultoslányom honnan ismerős, de gyanítom, hogy extanítványom volt barátnője. De nem mertem megkérdezni...:)
Egyébként hiába vagyok szinte "törzsvendég" abban a kávézóban, és a "Mit kérsz?" helyett a "Szokásosat?" szokott lenni a kérdés, most elfelejtettek hozzám feljönni. Én meg lusta voltam lemenni.:) De ez nem ellenreklám, szeressük azt a helyet...:)
---
Holnap elvileg kimegyünk tesómékkal apánkhoz. Ha az időjárás megengedi. Remélem, azért holnapig javul a helyzet, bár a mostaninál csak jobb lehet...
Szombaton meg Komáromba megyünk gokartozni. És valószínűleg fóbiámat legyőzve én is ki fogom próbálni. Lehet, hogy leégetem magam, de tényleg ki kell próbálni.:)
Vasárnap meg lehet, hogy főzőcskézünk sógornőmmel!:)
---
Ildi, Móni, köszönöm Nektek!♥ :)
---
És mára befejeztem.
Jók legyetek, kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már vártam:)
Tudod, aki olvasni tud, főzni is tud...:) Mondom én, a mai kanalas krémes után....

Gábris írta...

:)
hát azért a krémest ne hasonlítsuk már össze a zacskós gyümölcslevessel! ;)
szerintem minél előbb próbáld meg újra, akkor sikerülni fog, és rögvest elmúlik a szomorúságod! ;)

Névtelen írta...

Megtaláltam....:)
De mit köszönsz? :)