2013. február 26., kedd

Cipő és én

Zenei ízlésem eléggé szerteágazó. Hallgatok "tüctüc", diszkó, rock, alternatív, sőt mulatós zenéket is, szóval nem nagyon vannak műfaji korlátok.
MP3-lejátszómon külön mappája azonban mindössze a Lordnak, az Eddának, A Republicnak, és a Children of Distance-nak van. (utóbbiak egyébként számomra az utóbbi évek pozitív megjelenése: jó zenék, sokatmondó szövegek, sőt a facebookon is folyamatosan kommunikálnak rajongóikkal.)
De így jobban belegondolva a legtöbb személyes emlékem-élményem a Republichoz köthető. 
Ezek közül "szemezgetek", ahogy mondani szokás- a teljesség igénye nélkül.
---
A zenekarral először Pesten, általános iskolai tanulmányaim idején találkoztam, a tanítónéni hozott be egy kazettát. Gondolhatjátok, mekkora flash volt egy 9-10 éves srácnak énekelni, hogy "aki hülye, az is marad", meg hogy "beleköpök a nagy Dunába."
Elindult a mandula.
---
A rádiós kívánságműsorok, tapadás a magnó "felvétel"-gombjára onnantól kezdve évekig.
Fülhallgatós-zenehallgatós merengések. Szinte folyamatosan.
---
A '95-ös kézilabda VB. Magyar ezüstérem Bécsújhelyen. Szállt a kismadár,  én megszerettem egy sportágat.
(Érdekes, hogy van több kézilabdameccsen hallott zene, amik így "rögzültek". Ha meghallom őket, a Magvassyban érzem magam, látom a meccsek előtt melegítő, utána ünneplő lányokat, érzem a vax popcornnal keveredő illatát. Nem semmi.)
---
Gimis évek... Jaj... Amikor egyik cimbinek teljesen váratlanul megtetszett a 16 tonna című  szám, és hangosan szerette volna meghallgatni. Vasárnap délután volt, betetettem az ügyeletes tanárnővel a kazettát, hogy "küldeném Balázsnak névnapjára." Májusban.:)
---
Koncert Nyúlon. 2000 szeptember 30. Utána mentünk haza Écsre, megnéztük a sydney-i olimpia kézilabda-, és vízilabda-döntőjét. Aztán aznap indult tesóm Németországba, első külföldi munkahelyére.
Republic-koncert. Nyúlon. El sem hiszem...:)
---
Egy újabb koncert Móron. Pár héttel ama bizonyos mészárlás után. Akkor ismertem meg kedvenc Kutya barátosnémat..)
De voltunk győri MSZP-kampányzáró koncerten is....:)
---
Bicebóca Klub. Szilsárkány-Dör-Csorna. Sok kedves emberke, sok-sok Republic-hallgatás.
---
Ugyanez Becsvölgyén. Amikor már "nem voltunk szomjasak", elkezdtünk Republicot hallgatni. Aztán azon sopánkodtunk, hogy valaki cseréljen CD-t, mert nagyon "kötélfonó" a zene.:)
---
Gurul a kő. Ha feldobod, száll fel az égig!
Nem eshet le!
Gyógyulj meg, Cipő!

Nincsenek megjegyzések: