2013. február 9., szombat

Szösszenek

Irigyelhet engem a Kedves Olvasó: mindig csupa "kedves ismerős"-ről, meg kedves kollégáról/kollegináról írok. Egyrészt ez így van.:) Másrészt valahogy tartok attól, hogy embereket név szerint említsek itt a blogon. Furcsa módon kb. két esetben szoktam nevet említeni: ha valaki nagyjából 
lesz*rja, hogy mit és hol írok/írnak róla, vagy ha tudom, hogy olvassa/követi/figyeli a blogot.
És még az a furcsaság ebben, hogy ha valakiről esetleg kedves dolgokat írok, nem azért írom, mert tudom, hogy XY olvassa, és örülni fog neki, és akkor be akarok vágódni nála... Egyszerűen csak velem kapcsolatos, engem érintő és MEGérintő dolgokról írok, és szeretnék a pozitívumokra fókuszálni.
De az is igaz, hogy valamiről viszont esetleg kellemetlen írni, de "kikívánkozik" a dolog...
---
Mindig irigyeltem azokat az embereket, akik anyukájukkal és apukájukkal egyformán jól kijönnek. Nekünk ez sajnos nem igazán adatott meg.
Sokáig azt hittem, hogy milyen jól tudom kezelni a helyzetet, hogy nagyjából csak Anyuval jövök ki. Aztán rá kellett jönnöm, hogy nem az én "helyzetkezelésem", hanem Anyu szeretete, és önzetlensége volt. Apuval nem igazán beszélünk egy nyelvet, de szerintem mindkét fél azon van, hogy ez megváltozzon. Csak hát közös "élményanyag" híján ez elég hosszadalmas menet. De rajta vagyunk az ügyön...
---
Szépség.
A lány új fényképet tölt fel magáról facebookra. A fotót reggel, kávéivás közben, a telefonomon veszem észre. Az állam leesik, a mobil majdnem a kávéban landol. (a félreértések elkerülése végett: a másik kezemmel a kiskanalat fogtam, és a kávét kavargattam. :D). Mondjuk ennek a telefonnak a székekykáposzta elég volt, örülök, hogy nem kínáltam meg egy kis kávéval is.:)
Na de lényeg a lényeg: este megírtam a lánynak a véleményemet, aki valami olyasmit írt, hogy "pedig semmi extra..."
Most attól az eshetőségtől eltekintve, hogy a lány esetleg azért írta, hogy én erősködjek, hogy "PEDIG DE!" - nem hiszem, hogy az én dicséretemre lenne rászorulva:) -, azon gondolkodtam, hogy a szépség ennyire relatív lenne? 
---
Kérdezz-felelek
Anno még boldogult főiskolás koromban egy este szobatársam azzal állított be, hogy elhívta vacsorázni három kedves csoporttársnőjét. Ennek én nagyon örültem, mert szeretek új embereket megismerni, ha meg még nőnemű is az illető, akkor az már hab a tortán.
Na, a lányok valóban nagyon kedvesek voltak, viszont elmondhatatlanul unalmasan telt az este. Komoly hasznát vettem, hogy idegen nyelv szakra jártam, az este folyamán ugyanis unaloműzés gyanánt bedobtam szinte az összes szóbeli nyelvvizsga kérdést, persze magyarul, hogyaszongya: 
- Vannak háziállataitok?
- Hány testvéretek van?
- Ki a kedvenc színészetek? 
stb. :)
Ez a történet jutott eszembe, amikor elkészítettem a blog előző posztban beharangozott partneroldalát. A történet egyszerű: kérdéseket tehettek fel nekem, rólam, a blogról, bármiről. Bizonyos keretek között bármire válaszolok.:)
Jobban megnézve rá kellett jönnöm, hogy kissé talán tinipicsás, akarom mondani fiataloknak - nálam fiatalabbaknak :) -  szóló az oldal, de azért lehet ezt máshogy is csinálni!:)
Mondjuk nekem biztos soha nem lesz tükörben mobillal fényképezős-csücsörítős profilképem, de ezt talán mindenki túléli!:)
Egyelőre ide kattintva tudtok kérdezni, de majd igyekszem modulként is feltenni ide a blogra, csak most ahhoz lusta vagyok!:)
---
MC DC
A héten valamelyik nap volt egy riport a tévében a hozzám hasonlóan fogyatékkal élő nagydumás freestyle rapperrel. Elmesélte, hogy elszórta szinte minden pénzét, elmaradoztak a barátai, szóval most mindent kezdhet előlről.
Jó, ez elég gáz, de szerintem az valamilyen szinten még jó is, hogy kiderült, kik az igaz barátok. Emellett elmondása szerint hónapok óta együtt él egy lánnyal. Szóval velem ellentétben nem pusztán fogyatékkal él...:) Aki akkor ezek szerint biztos nem a pénzéért szereti. És ez jó.:)
Robinak sok sikert az újrakezdéshez, a "Cseppje a tengernek" című számért pedig hatalmas köszönet, az nálam máig valamiféle "aksitöltőként" funkcionál...:)
---
Tetszési index
Ha egy lány nekem megtetszik, akkor 10-ből 9-szer a lány vagy időszámításunk előtt óta párkapcsolatban él, vagy házas, és/vagy gyereke van.
A 10-ből 1-et pedig nem érdeklem. Vagy engem ő. Vagy mittudomén, ebbe most belekeveredtem...:)
---
MSN
Megszűnt. Vége. Nincs már. Te jó ég, régen mennyit csüngtem rajta... :)
Hehe... Viszonylag későn találkoztam ezzel a fantasztikus technikai vívmánnyal. Fősulin épp haver gépén babráltam valamit, amikor megjelent az üzenet, hogy "Eszter bejelentkezett".
Én meg persze írtam Eszternek, hogy "Szia! Pisti nincs a gépnél, én egy haverja vagyok!" Biztos nem nézett hülyének. Egyébként a húga volt...:)
---
Puncimágnes
Az általam a múltkor leírt kifejezés szinte szájhagyomány útján terjed. Kb. a második legnépszerűbb kifejezés a blogon a "tevepata" után...:)
Írjak vagányabb, szókimondóbb posztokat? Nem, továbbra is azt fogom írni, ami eszembe jut.:)
---
Fáradtság
"Kicsit" nem úgy alakult az év vége, ahogy elterveztem. Így aztán jóval túlhaladtam éves szabadságkeretemet, amit most hónap végéig kell valamennyire egyenesbe hozni. Viszonylag jól is állok, a héten számításaim szerint 12 óra minuszt dolgoztam le.
Viszont hullafáradt vagyok.
Jellemző, hogy egyik este betettem a DVD-lejátszóba egy amolyan felnőttfilmet. Mert ugyebár egy jó szex az okosok szerint elfeledtet bút-bajt-fájdalmat, stb.
Na most az történt, hogy két perc és... Na, nem az amire egyesek bizonnyal gondolnak...:) Meguntam két perc után. És lefeküdtem aludni. Ez már a vég kezdete...:)
---
Fénykép
Tegnap este egy fényképalbumot lapozgatva találtam egy rakás elfeledett régi fősulis képet. Az egyik fotón egy lánnyal vagyok rajta. Már nem emlékeztem a fotóra, sem a lány vezetéknevére.
Írtam is egy srácnak, aki biztos ismeri a hölgyet. Elküldtem az üzenetet, majd a srác fényképei között rá is akadtam a leányzóra, és a homlokomra csaptam, hogy igen, ő az...:)
Hihetetlen, hogy idén már annak is 8 éve, hogy diplomáztunk... :O 
---
Nincs harag
Egyik kedves kolleginám - :) - a héten ünnepelte névnapját. De nem tudtam megköszönteni, mert élőben nem nagyon szoktunk beszélgetni, az ismerőseim között pedig nem találtam. Gondolkodtam is rajta, hogy biztos megbántottam valamivel, de nem tudtam rájönni...
Aztán tegnap este lájkolta egy fénykép alatti hozzászólásomat. Gondoltam akkor csak nincs harag, küldtem is neki egy üzenetet. Kiderült, hogy eltűnésének prózai - és technikai - oka volt, de korrigáltuk a dolgot.:)
És tök jót beszélgettünk, olyan kedves dolgokat írt rólam, hogy komolyan, meg sem érdemlem...:$ :)
---
Csúsztattam
Ma pedig dolgoztam. A mínusz óráimnál per pillanat csak a munkám több, így bementem egy kicsit utolérni magam. Negyed 7-től 2-ig voltam. Szerintem nem is olyan rossz teljesítmény!:)
Ja, és felhívnám a figyelmet a negyed 7-es kezdésre! Igen, tegnap és ma is sikerült fél 5-kor felkelnem, kicselezve a szundi-gombot!:)
Hasznosan, és viszonylag gyorsan telt a nap, ebédkor ráadásul pizzáztunk a lányokkal, szóval teljesen jó volt.
Aztán elmentem az Árkádba. Egy kávé mellett kitöltöttem egy "tutibiztos" tippmix-szelvényt, aztán elmentem feladni. A lottózóban kiderült, hogy nyertem egy ezrest a jokeren. Hogy hogy csináltam, nem tudom, fogalmam sincs, mit kell ilyenkor nézni...:)
Aztán Spar.
Na, az vicces volt!
Annyian voltak, mint az oroszok, a kasszánál kb. 30-an voltak előttem a sorban.
Már csak kb. négyen voltunk, amikor leesett, hogy ez gyorspénztár. Azaz max. hatféle cucc lehet a kosaramban, nálam meg volt kb. kilenc.
És kiálltam a sorból. Nem tudom, ilyenkor mi a módi, de annál fáradtam voltam, hogy egy pénztárosnéni esetleges szidalmait hallgassam.
Így lettem a szomszéd sorban körülbelül az 57.!
És: nem várom el, esküszöm, de tök jól esett volna, ha valaki szól, hogy "Na gyere, Te botcsinálta MC DC-utánzat,  láttam, hogy már fél órát álltál sorba, előre engedlek, úgyis tele van a kocsim!" Végigvártam még egy sort, kifelé jövet leültem egyet pihenni, aztán hazajöttem.
Ma már nem megyek sehová, maximum kimosok egy adagot. A héten még nem mostam!:)
Holnap elmegyek Sportért, lesz egy kis ügyintézés, azonkívül pihi, rendrakás, és ennyi.
Ja, és megnézem még a Stallone-féle Oscar francia eredetijét, Louis de Funes-vel a főszerepben. Nagyon kíváncsi vagyok rá!
Szóval lehet, hogy ezt még ma megejtem!:)
Uhhh... Mennyit írtam, Te jó ég!
Ennyi mára!
Mindenkinek jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

Nincsenek megjegyzések: