2010. április 18., vasárnap

Lemon pie

Örülj Magyarország! Kertész Vili bácsi és fia, Géza úgy tűnik, ki fognak békülni! Mármint Barátok közt! :)
De hogyan?! Géza felesége, Kinga csődítette össze őket egy békítő show-val fűszerezett vacsorára. Az ellentétek nehezen látszódtak feloldódni, mígnem... Míg Kinga be nem hozta a desszertet. Ami nem volt más, mint a tragikus körülmények között elhunyt Magdi anyus receptje alapján készült lemon pie! :) Igen, az urak így nevezték az eléjük tálalt süteményt. És ez csütörtök óta nem hagy nyugodni. Lemon pie... Miért nem citromos pite??? Hm... Legközelebb Anyunak meg fogom köszönni az asztalra rittyentett apple pie-t. Vagy... Nagymamám annak idején "édes lik"-nak - nem, nem lyuk: lik! :) - hívta a linzert, az mostantól sweet hole lesz, a másik nagy kedvenc, a mézes puszi pedig honey kiss. De ha a kettőt összekapcsoljuk meg is van a sweet pussy... :P (Gábor, de hülye vaaagy! :O)
De most komolyan, hogy jött ez a név? Közben arra gondoltam, hogy a kis huncut Magdi anyusnak egykori szeretője - akinek most nem jut eszembe a neve... - küldte a receptet Kanadából, de az édesség nevét nem fordították le... :)
Természetesen, hogyha valaki ismer a magyar gasztronómiában lemonpáj, esetleg lömonpály nevű sütit, az egyrészt világosítson fel, másrészt tekintse ezt a bekezdést semmisnek! Magyar nevet a magyar desszertnek! Mert hát Király Linda óta tudjuk: Magyarok vagyunk, nem? :)
Khm... A kis kitérő után elmesélem nektek, hogy pénteken este hazamentem Écsre. Előtte viszonylag hamar hazaértem melóból, mert Gerej mester hazadobott. Így tudtam jó kis zenéket keresgélni. De erről bővebben majd máskor.
Szóval, Écs. Felvetettem apámnak a lakáshitel témát. Mármint elég közvetetten. Történt ugyanis, hogy rákérdezett alattunk lakó roma polgártársainkra, és megkérdezte, hogy nem veszik-e meg önkormányzati bér(?)-lakásukat. Erre én azt válaszoltam, hogy előbb veszem meg én a bátyámét, mint ők azt! :) Azt hiszem, leesett neki a célzás, érintőlegesen beszéltünk már róla, de majd még szerintem folytatjuk.
Ez tényleg ku*va nehéz ügy. Ha nem veszek fel hitelt, akkor költözök vissza Écsre, és akkor vége a társasági életnek. Akkor az "utolsó busz" lesz az irányadó, vége a hollózásnak, az ETO-meccsek utáni dőzsöléseknek, a partizásnak. Ha pedig veszek fel, akkor lesz egy lakásom, de a fizum fele elmegy hitelre, még egy nagy része rezsire, és akkor ismételten nem leszek egy "vonzó party" a hölgyek számára. Erre fel még jön a Fidesz. Ami nem baj, csak éppen bevezeti a családbarát adórendszert. Ami szintén nem baj. De engem, mint egyedülálló, és ezáltal gyermektelen fiatalembert jó megb... már mint megadóztat...
Apropó: Kata osztálytalálkozóra készül. Csodálkozva említette, hogy van már olyan osztálytársa, akinek van gyermeke.
Nekem jövőre gimiben tízéves, általánosban - leírni is durva - tizenötéves éves osztálytalálkozóm lesz/lenne. Ott aztán valahol nem is egy, hanem két gyerek van. Én meg egy normális, vagy nemnormális párkapcsolatról sem tudok beszámolni... :/ Nem irigylek én senkitől semmit, sőt örülök mindenki boldogságának, de lehet, hogy ezeket a találkozókat kihagyom, mert ez elég ciki így... :/ De erre nyilván jópárat lehet még aludni... És még változhat is a helyzet. Vagy nem.
Tegnap amúgy visszajöttem, este pedig elmentünk Smukihoz. Sörözni, beszélgetni. Persze egy Jäger azért a rend kedvéért lecsusszant. Meg egy speed. Őőőő mármint nem tabi, hanem mutyi. Méghozzá az alattomosabbik fajtából. :)
Az egyik srác ment nappalra dolgozni. Megígértette velem, hogy fél 5-kor hívom, hogy felkelt-e. Beállítottam az ébresztőt. Meg 8-ra is a Forma-1 miatt. Aztán fel is keltem. 8.40-kor. :)
Barátunk felkelt időben, a futamot is sikerült megnézni, szóval minden sirály.
Tesóméknak ma van az első házassági évfordulójuk! :) Basszus, ismételten elmondhatom, hogy nagyon repül az idő... :/
Most mindjárt rendelek valami ebédféleséget, aztán megyek a plázába cipőt venni. Meg a Hollóba ETO-meccseket nézni. De ez nem tuti. De ha megyek, akkor almafröccsöt iszok kávéval. Ez tuti. :)
Jaaaj: A múltkor Anyu felhívott boltból, hogy kell-e valami. Tusfürdőt kértem. Tudjátok milyet vett? AXE Anti-Hangovert. Azaz másnaposság ellenit! :) Eszem a szivit... :D :D :D
Ennyi.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)

Nincsenek megjegyzések: