2009. szeptember 20., vasárnap

"Vannak hülye emberek"

Tegnap sikerült "kezelnem" apámat. És ez nagyon jól esett. Történt ugyanis, hogy ebéd közben szóba került Moldova György író. Apám nagy kedvence. Én is el szoktam olvasni a könyveit, amik tényleg tök érdekesek. Viszont Moldova igazi, ha van olyan "régivonalas" kommunista. Ami persze lehet erény is, nem olyan köpönyegforgató, mint sok élpolitikusunk, akár kormány-, akár ellenzéki oldalról. Na, és neki van kétkötetes irománya Kádár János életéről. A volt pártfőtitkárt kritikátlanul dicsőíti, és teljesen az "átkosban" megszokott kifejezéseket használja akkori ellenzékről '56-ról, mindezt majd 20 évvel a rendszerváltás után. És ez olyan "furcsa". És én ezt szóvá tettem. Apám persze rögtön elkezdte, hogy "Igaza volt!". Ezt a lemezt ugyebár ismerem, innen jött volna, hogy fiatal vagyok még, nem érthetem, meg "nyalom az Orbán s*ggét" (ami baromira nem igaz), egyébként is hülye vagyok, és különben is, meg egyáltalán... De én elejét vettem a fejmosásnak, közöltem apámmal, hogy ebbe nem érdemes belemenni, mert ő így gondolja, én meg máshogy, és ez nem is gond, csak tiszteljük egymás véleményét. A lehülyézés elmaradt... :) Ez nagyon jól esett. :)
Mindig "irigykedve" (nem biztos, hogy ez a jó kifejezés...), vagy inkább meglepődve (igen, ez lesz az...) hallgatom barátaim, ismerőseim sztorijait, mikor mesélik, hogy ezt meg azt csinálták apával, itt meg ott voltak "apummal". Így is lehetne... És ez talán jobban fáj, mint az "egyedüllét". Na, de mindegy... És a cím természetesen nem apámra vonatkozik. :)
Tegnap a 14-es busszal mentem ki Katáékhoz. Eleinte álltam a buszon, majd lett egy szabad hely, körülnéztem, és mivel senki nem tartott rá igényt, leültem. Majd kis fáziskéséssel megjelent egy ősz hajú, biztonsági őr-egyenruhás emberke, és elkezdett szitkozódni, hogy miért ülök le, meg ezek a mai fiatalok, stb. stb. Jobbnak láttam felkelni, és helyet foglaltam egy biztonságos helyen, a busz csuklójában (ezt így mondják?), ahol tök jól meg lehet támaszkodni. Persze emberünk "csakazértsem" ült le, hanem megállt velem szemben, és méregetett szorgalmasan. Majd leszállt, és akkor jött oda hozzám egy kedves idős néni, a vállamra tette a kezét, és mondta a címben szereplő mondatot, és azt, hogy a kor nem jár feltétlenül bölcsességgel. És szégyellje magát az a férfi, mert én szegény mozgássérült fiú miatta kénytelen voltam felállni.
Természetesen jól esett, hogy megvédett, de azért néha annyira jó lenne ebből a szempontból is "átlagosnak" lenni, nem "kitűnni a tömegből"... Az agyamra tudnak menni ezek a szituk.
Este 6 körül értem Katáékhoz, és kb. éjfélig beszélgettünk, iszogattunk-eszegettünk, mondjuk volt mit bepótolni. Jól telt az este, csak gyorsan, túl gyorsan elrepült az idő... Kata öccse, Balázs is megjelent, beszámolt kézimeccsükről, és a moziünnep keretében látott zseniális horrorfilmről... Nagyon élményszerűen mesélte el a filmet, de a megnézéséhez nem csinált kedvet... :) Viszont a Másnaposok-at megnézném... :D
Hattól éjfélig beszélgettünk? Hm... Apámmal ennyit kb. 3 év alatt hozunk össze...
Aztán taxival mentem haza, és a sofőrrel együtt meglepődve konstatáltuk, hogy buszt látunk közlekedni az éjszakában. Na már most, én ma (!) láttam egy kiírást a buszon, hogy tegnap és ma kísérleti jelleggel ingyenes éjszakai járatokat közlekedtetnek... Ez szép és jó, odafigyelnek a fiatalokra, ne üljenek ittasan autóba, ne költsenek feleslegesen taxira, ne keltsék fel hajnalban apát/anyát, hogy menjen értük... Szóval tényleg támogatandó kezdeményezés, de nem kellett volna ezt kicsit jobban kommunikálni? Vagy csak engem került el az infó?
Ma plázáztam egyet, Nemzeti Sportot vettem, meg a fent említett Moldova új, Miskolcról szóló, Érik a vihar című könyvét. És ittam egy kávét a Lipótiban. És kicsinosították a fenti dohányzó részt.
És nagyon jól sikerült, tiszta elegáns lett...

6 megjegyzés:

Lyegreg írta...

A második bekezdéssel én is így vagyok. Sírunk egyás vállán? :D:D

Fuck the World!

Gábris írta...

"Gyere sírj a vállamon!" :D Bocs, de erről asszem lemondanék... :)
Szar ügy, de hát take it easy! :)

Gerej írta...

Ennyire nem szar a helyzet... Leszarom. :)

Süti, kóla.... :) :)

Gábris írta...

Számlák, tévé, szóda...
Kóla, puska, sültkrumpli...
VAGY MOST AKKOR MI VAN? :)

LYegreg írta...

Lófasz rízzsel!

Gábris írta...

Na, azért ne beszéljünk csúnyán... :S :D