2009. szeptember 11., péntek

Elalvás után

A magyar nyelv sokkal választékosabb, szebb a németnél. Ezt aláírom. De például az elalvás szót Goethe nyelve valamivel választékosabban érzékelteti. Mert van ugyebár az einschlafen, amikor ébren vagy, és elalszol, és van a verschlafen, amikor is nem akkor kelsz fel, amikor szeretnél. Nos, velem ma ez utóbbi történt. Rosszul dugtam töltőre a telefonomat, és nem elég, hogy töltési hibát jelzett, de nem is ébresztett. A mocsok. Így a megszokott 5 helyett fél 7-kor ébredtem fel, Ezt nem tudom elmagyarázni, de olyan hétvégi hangulatban ébredtem, szó szerint hasamra sütött a nap. :)
Egyébként a hirtelen felriadás következtében egy nagyon érdekes álmom szakadt félbe. A főszereplője Dóri volt, kb. harmadszor életemben. Az álom leírásától ezúttal inkább eltekintek, mert aki hallotta, azt mondta, kissé frusztráltra sikeredett. :) De ha a "hősnőt" érdekli, szívesen leírom. Ha már német: az egyik kedvenc német szavam a Protagonistin, ami főhősnőt jelent. Tetszik még a Regenbogen (= szivárvány), a Bergbauingenieur (=bányamérnök), illetve a Rückgratverkrümmung (=gerincferdülés) szó is. Na meg a doch (= de), jó alaposan megnyomott h-val a végén. De azért a Formtennkante, ami osztósíkot jelent, egyszerűen verhetetlen! :D Mindegy, lényegtelen, ez csak úgy eszembe jutott. :) Majd valamikor leírom a kedvenc/ nemszeretem magyar szavaimat is. :)
Egyébként nem mondhatom, hogy úgy álmodtam Dórival, hogy ne lett volna semmi előzménye, mert az nem lenne igaz. Tegnap szóba került. Nem, nem a lelkizős beszélgetés során. Anyu a nagy lottóláz közepette felhívott, hogy mondjak neki számokat. És az első ötös a "dórikás" számsor. Ami nyilván vele kapcsolatos számokat jelent. De ez maradjon az én titkom. Vagy mi titkunk? Csak mert már meséltem neki is... ;) Mondjuk a Barbie girl is egy hozzá köthető szám. :P Jaj, ez most de vicces volt... :D :D :D Mindegy, mi értjük... ;)
Ha ezekkel a számokkal nyernék, vennék Dóri apukájának egy buszt. :) Pff... Annak szerintem Dóri is örülne... :) És elmennénk vele egyet nyaralni, vagy mondjuk az Oktoberfestre, persze mindketten hoznánk a legjobb barátainkat, és nagy-nagy bulit csapnánk... Na, milyen ötlet? :)
Úristen! Ez olyan, mint amikor egy-két éve megkérdeztem Barnitól Becsvölgyén, mit szólna, ha ott lenne Kimi Räikkönen. Barnit idézem: "Ha Kimi itt lenne, kóláznánk, beszélgetnénk..." :) A félreértések elkerülése végett: a buszos részt most találtam ki, munkahelyemen ezt nem ecseteltem. :)
Jelentem beindult a GosziBlogon az öncenzúra. Annyi emberkén lepődök meg, hogy néha napján idetéved, hogy a tegnapi bejegyzésen itt-ott finomítgattam. Nem, természetesen senkit nem sértegettem. Csak magamat égettem. Volna. :) Hja kérem, már ilyen dolgokra is oda kell figyelnem... :P
Éééés ez volt a 200. bejegyzés. Juppiii! :D
Jó hétvégét mindenkinek, ne feledjétek, holnap este lottósorsolás! :)

2 megjegyzés:

Gerej írta...

Éljen a GosziBlog! :D

Goszi, képzelt az aláíró jelszavam "strabje". :D

http://img171.imageshack.us/i/captchan.jpg

Te intézted ezt? :D

...megtiszteltetés? vagy ez a sors?!

Gábris írta...

Őőő hát én igazából a teljes vezetéknevedet akartam, a jeee-t pedig három e-vel, mert ami jár az jár, ugyebár... ;)
De így jött ki, bocs érte! :D