2010. február 13., szombat

Szeretem az embereket

Mármint ezt most úgy értem, hogy igyekszem az emberekhez pozitívan hozzáállni, bennük a jót keresni, aztán ebből az alaphelyzetből kiindulva eldől, hogy merre is "fejlődik" az a bizonyos kapcsolat. Viszont néha nagyon az agyamra tudnak menni, ha ostoba emberekkel akad dolgom.
Igen, ez is egy buszozós történetről jutott eszembe. Csütörtökön a hó és a lustaság arra ösztönzött, hogy előbb lelépjek melóból, így a buszon összeakadtam a melóból és suliból hazatérő emberek első hullámával. Leszálláshoz készülődve már löktek arrébb az üres helyet meglátva, a másik irányból az ajtó előtt vágtak elém, majd leszálláskor a lépcsőn állt be elém egy kedves felszálló. Na, ez egy kicsit felb*szta az agyamat. De előbb hazaértem, így Ausztriába visszainduló tesómékkal tudtam még kicsit beszélgetni.
Tegnap a céges foci ismét tragikus volt, nem voltam megelégedve magammal. Bár ez a labdarávezetős-kipasszolós játék elég unszimpatikus számomra. Ellenfélként. :)
Aztán fürdés, kaja, és Katával, meg Baluval irány a Fehér Holló. Szeretem azt a helyet, tök jól el lehet beszélgetni, rendes a személyzet, néha akadnak ismerősök is. Nem egy puccos hely, de szeressük. :) Ismételten nem sikerült elérni az utolsó buszt, így taxival jöttem haza. Elszámoltam magam, kis pénz nem volt nálam elég, 20 ezresből meg nem tudott visszaadni a sofőr, így megálltunk a hozzánk legközelebbi benzinkútnál, pénzváltó cigivásárlásra. És ki volt épp a pultban? Általános iskolai osztály- sőt padtársam, Linda. :) Vettem cigit, picit beszélgettünk, aztán hazajöttem.
Most pedig pár dologról címszavakban:
Hivatalos: a már többször említett Katrine Lunde Haraldsen, olimpiai bajnok norvég kézilabdakapus aláírta szerződését, nyártól három évig Győrben fog védeni. Ebből pedig legalább egyet a még elő szerződéssel rendelkező Pálinger Katival. :) Ez hatalmas hír, óriási gratuláció a klub vezetőinek. A következő "skandináv" mondat pedig az "Isten hozott Győrben!" lesz. :)
Többszáz milló forintra perelték egy chicagói bíróságon magyar holokauszt-áldozatok leszármazottai a MÁV-ot. Mert hogy közreműködtek a zsidók szállításában, elősegítve ezzel a náci halálgyárak működését. Mint ahogy rasszista, úgy antiszemita sem vagyok. Egyszerűen nem értem, miért kell még mindig ezekkel a dolgokkal foglalkozni, amikor már az egész nem a gyászról és emlékezésről, hanem a pénzről, "lehúzásról" szól. Nem vagyok történész, de nyilván a MÁV egy jelentős láncszem volt a gépezetben, és ezzel az erővel minisztériumok, cégek sorát lehetne még beperelni...
Szerintem emlékezni kell, és természetesen mindent megtenni azért, hogy ezek a dolgok ne ismétlődhessenek meg újra...
Ja, és hogy a MÁV nélkül nem ment volna? Erről csak annyit, hogy Radnóti sem egy marhavagonba préselődve írta meg verseit...
Egy magyar joghallgatót pedig letartóztattak, mert tömegmészárlást tervezett végrehajtani, legalább 22 embert óhajtott megölni, példaképeit, az iskolai ámokfutókat utánozva... Az ilyen embert szabadon engedik valaha? Meg fog ő "gyógyulni"? Igen beteg egy országban élünk...
Lauú blogjában azt írta valaki egy kommentben, hogy egy blog olyan, mint egy sorozat. Ha egy "részt" láttál belőle, és tetszett, néha azért visszatérsz, mert kíváncsi vagy a folytatásra... Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy az én sorozatomat mennyien kísérik figyelemmel... :)
Téli olimpia: utálom a telet, a havat. Egyetlen téli sportot sem tudok űzni, nézni viszont... Fura, mert egyik téli sportnak sem vagyok fanatikus rajongója, de azért nagyjából igyekszem majd követni az eseményeket. Főleg a jégkorong-bob-síugrás hármasra fókuszálok. :)
A héten elnyammogtam az utolsó szaloncukrot. Most azon agyalok, mit rendszeresítsek helyette az esti nasizáshoz... Kéész vagyok... :)
Holnap Valentin-nap... Gondolkodtam, hogy keresek valami jópofa videót a témában, de felesleges. A véleményem tavaly óta nem nagyon változott. Ja, és persze "szeressük egymást, gyerekek!"... :) Ennyi a lényeg. Jaj, ez most tiszta kozsós lett... :)
Most összevakarom magam, kimegyek Écsre relaxálni, pihengetni, holnap visszatérek.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)

Nincsenek megjegyzések: