2009. október 28., szerda

Egy eseménydús hét közepe

Huh, hol is kezdjem?
Hétfőn olyan dolgot tettem, amit eddig soha: hajfestéket vásároltam! Nem magamnak, egy kolléganőm kért meg, hogy ha már úgyis a dm-ben járok, váltsam be a kuponját, és vigyek neki egy dobozzal a fent nevezett termékből.
Kaptam is a cinket a kollégáktól, hogy nem biztos, hogy én vagyok erre a célra a legjobb választás, mert nem biztos, hogy eligazodok a hajfestékek, világában. Én sem voltam teljesen biztos a dolgomban, de azért megoldottam, és a cetlit sem kellett használnom, amire a termék nevét óvatosságból felírattam. :)
Este pedig lakógyűlés volt az előző postban említett társasház ügyében. Elég sokan, kb. 30-an gyűltünk össze, és viszonylag előremutató beszélgetést folytattunk. Én voltam a legfiatalabb résztvevő, és kb. az egyetlen "nem tulajdonos", de meglepő módon nekem is fogadták el észrevételemet. :) Egyébként új közös képviselőt osztottak házunkra, sokan most láttuk először. Hát szegény elég keményen mélyvízbe került. :)
Utána megkerestük még egy témával kapcsolatban, de ez maradjon az én titkom, mert még a végén még azt hinnétek, hogy rasszista kirekesztő állat vagyok. Pedig nem! :)
Kedden délután anyuval találkoztam a Plázában, beszélgettünk egy kicsit, és odaadta a következő retró autót, egy Wartburg kombit. Aztán egy kisállatkereskedésben jártam. Ilyen sem volt még! :)
Ma munka után Rékával ültünk be a Segafredóba, megbeszéltük a legutóbbi találkánk óta eltelt kb. 1 hónap történéseit, nevetgéltünk, szörnyülködtünk. Ja, jó volt. :)
És szétment kedvenc bőrkabátom cipzárja! :S Utáloma cipzárakat... :/
Mai hír, hogy megszűnik a Danubius, és a Sláger Rádió, helyüket a Neo FM, és a Klassz Rádió veszi át. A döntés elvileg még nem végleges, mint ahogy az új csatornák nevei sem. Állítólag több szempontból kifogásolható és aggályos döntés született. Egyes hírek szerint az egyik a politikai jobb-, a másik pedig a baloldalhoz köthető. Ezt persze én nem tudhatom, meg ezzel kapcsolatban még bőven fogunk híreket hallani.
De... Egyrészt furcsa és morbid volt épp a Danubiuson hallani a hírekben a csatorna megszűnését. Másrészt a két adó szinte "napjaink része" - na jó, ez így talán túlzás -, a Danubius pedig már-már történelem. Emlékszem, mikor legelőször csak németül sugároztak, majd jött a magyar adás, és valami "modern", mármint a három másik közszolgálati adóhoz képest mindenképpen... Furcsa lesz nélkülük, de gondolom azért mindkét csatorna valamilyen formában majd tovább él...
Legalább ennyire ledöbbentett a hír, hogy Budapest és Győr között egy, azaz egyetlen egy darab buszjárat-pár fog naponta közlekedni... A főváros, és egy megyeszékhely között... Ez nonszensz, nem tudom, hogy gondolják... "Racionalizálás" és "ésszerűsítés" címén szűkítik az emberek választási lehetőségeit, tulajdonképpen csökkentik egy szolgáltatás színvonalát. Nonszensz... Arra nem is merek gondolni, mi lesz például egy MÁV-sztrájk idején...
ETO: focistáink a Magyar Kupában győztek Kaposváron, a kézislányok tízzel nyertek a Népligetben a Fradi ellen, szóval örülök... :) Apropó: nem írtam Vértenék BL-rajtjáról: ötgólos vereség az orosz Zvenyigorod otthonában. Nem aggódom, lesz ez még jobb is. Csak éppen hozzá kell szokni, hogy a magyar bajnokságból kiemelkedik a csapat, de ami itthon elég, annál a nemzetközi színtéren azért több kell. De nem lesz gond, jók leszünk! :)
Holnap meló után irány a pannonhalmi Okmányiroda, majd vissza Győrbe. Pénteken meló, aztán foci, és buli, szombaton pedig ETO-meccs nézés kocsmában, aztán utána lehet még egy buli, mintegy after party... Ja, és Forma-1-szezonzáró...
Majd' elfelejtettem: tegnap bizonyos honlapokra nem sikerült belépnem. MSN-ezni szerencsére tudtam... :)
Ma már minden tökéletesen működött, de az iwiw-adatlapomról eltűntek iskoláim és munkahelyeim... És most biztos nem írom vissza, lusta vagyok hozzá...
Azt azért remélem, nem az a szitu, hogy valaki hackelte a rendszert, és így jelzi, hogy "a markomban vagy, öcsi!" ... :)

Nincsenek megjegyzések: