2009. június 11., csütörtök

Van edzőnk! - meg persze másról is

Pintér Attilát nevezték ki a Győri ETO FC új vezetőedzőjének. Nyolc hónapja írom ezt a blogot, azóta ő már a harmadik tréner a csapatnál. Ez azért elég ijesztő szám. Nem tudom, mit gondoljak róla... A Sopronnal nyert kupát, máig emlékezetes meccsen 5-1-re verték a Fradit, az nagy bravúr volt. A Fradival szintén bajnok, és kupagyőztes lett, ebben még a fradisták véleménye is megoszlik, hogy ez mennyire az ő érdeme, és mennyire az elődjéé, Garami Józsefé. Pintér az FTC-től megnyert bajnoki cím után távozott, akkori hírek szerint többek között azért, mert finoman szólva nem irodalmi stílusban beszélt a játékosaival. Kemény edző, határozott ember. Tény, erre most szükség van Győrben. De hogy megtalálja-e a csapattal a közös hangot, sikeres lesz-e a csapat, azt majd az idő eldönti. Azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a labdarúgócsapatunk ugyanolyan sikeres lenne, mint a kézislányok. Igen, így kell hozzáállni, de csak duma legyen. A "focisták is BL-döntőt fognak játszani"-gondolat csak az irónia okán fogalmazódott meg gondolataimban... :)
Halottak szabadságon. Ez volt a címe Dávid Sándor könyvének, mely Magyarországon elsőként mutatta be a Formula-1 világát. A két szó jelzi: az autósport veszélyes üzem. A technika, a biztonság fejlődik, de egy súlyos baleset sajnos benne van a pakliban, ami akár halállal is végződhet. Így a véletlenek kegyetlen és szörnyű összejátszásaként az is megtörténhet, ami Tökölön: a gyorsulási verseny során a szervizútról kisodródó autó halálra gázolt egy nézőt. Szörnyű, de - sajnos - vele járhat. De az, hogy a pilóta meglép a helyszínről, nem kér bocsánatot az elhunyt családjától, a szervezők sem nyilatkoznak.... Az megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan...
A Forma-1-ről idén keveset írtam... Schumit nem szerettem, idegesített a dominanciája. Buttonnal semmi bajom - az első születésnapján születtem :) -, de győzelmi szériája teljes közönyt vált ki belőlem. Elkapcsolok a futamokról, és ehhez nem vagyok hozzászokva. Viszont Kubica idei első két pontja nagy örömmel tölt el. :)
A héten MSN-en beszélgettem Esztivel, egy volt munkatársammal, aki mostanság egy ír légitársaság "színeiben" röpköd Európa légterében. Mindig is kedveltem őt, és nagyon tisztelem azért, hogy így belevágott ebbe a kalandba: új környezet, teljesen új, és nem veszélytelen munka, sok-sok utazás szebbnél-szebb helyekre (melyekből persze csak a repülőtereket látja...). Szóval nem semmi. Hamarosan pár napra hazajön, remélem tudunk majd picit beszélgetni.
Katát kozmetikushoz kísértem. Mármint csak a bejáratig... :) De mivel én ajánlottam neki ezt az üzletet, megkért, hogy menjek el vele. Vagy egy órán át kezelgették, én az ajtóban zenét hallgatva vártam. Gyanta...Pfff... Kata megszenvedett a szépségért... :)
A pénteken küldött SMS-ről... Nincs harag, tehát nem bántottam meg az ifjú hölgyet. Többet sajnos - több okból sem - írhatok Vele kapcsolatban.
Legyen elég annyi, hogy már Dórival is beszélgettem róla, ami már azért jelent valamit...

Nincsenek megjegyzések: