2009. június 27., szombat

Koncertbeszámoló helyett

Ismét kimaradt a Lord-koncert az életemből. Nagyon rossz, esős idő volt délután, egyedül pedig nem volt kedvem kibuszozni Szentivánra, tesóm meg ahhoz túl későn ért vissza ahhoz Ausztriából, hogy a Lordra kiérjünk. Legközelebb, augusztus 20-án éppen kisfalumban, Écsen láthatnám őket, de ott nem nagyon élek "társasági életet", meg aztán az is lehet, hogy Becsvölgyén leszünk. A koncert helyett MSN, és punnyadás volt a program, néha kell ilyen is, és jól is esett. Mármint a punnyadás, az esőt már unom... :)
Mára élményfürdőt terveztem, de valószínűleg palacsintát "sütünk", ez pedig ugye mindent felülír... :)
Böőr Zolit és Stark Petit kirúgták az ETO-ból. A hivatalos megfogalmazás szerint persze nem, "csak" az edzőmeccseken nem számítanak rájuk, viszont edzhetnek a csapattal. Fogalmam sincs, mi történik a klubnál, de nagyon aggódom... Böőr Zoli sokat sérült, de ha éppen egészséges, nagy hasznára tud lenni a csapatnak, 2007-ben pedig szerintem a bentmaradást köszönhettük neki. Starek pedig "az" ETO-t jelenti sok ember szemében, emblematikus figura, nem tudom elképzelni a csapatot nélküle... Az pedig, hogy a meccseket Zolika 9-es számú mezében szoktam végigizgulni, egy külön probléma...
Egyben marad a Forma-1, sikerült Max Mosleyval megegyezniük a csapatoknak, de hogy mit fog hozni a jövő, azt talán még a Jóisten sem tudná megmondani.
Valószínűleg csúszik a jogsi-projekt... Utánanéztem, különböző okokból kifolyólag öt nap szabim maradt, így most nyáron max. 1-2 hosszú hétvégés kiruccanás fér bele a programba, meg pluszórákat kéne gyűjteni év végére, ami ugye a jogsi miatti előbb elkéredzkedések mellett nehezen kivitelezhető. Abban bízom, hogy az öt hét táppénz jelentett annyi pihenést márciusban, hogy bírni fogom a gyűrődést év végéig... Meg még azt kell kiderítenem, hogy a július 28-án esedékes orvosi vizsgálatom eredménye mennyi ideig érvényes. Ha legalább egy fél évig, akkor már nyert ügyem van...
Meghalt Michael Jackson. Nem voltam fanatikus rajongója. Viszont sok fantasztikus száma van, például Billie Jean, a Smooth Criminal, az Earth Song mind-mind hatalmas zenék. Csak úgy, mint az általam belinkelt They Don't Care About Us is.
És azzal sem lehetett vádolni, hogy sablonos lenne a zenéje, szerintem messze megelőzte a korát. Hihetetlen profizmus jellemezte, nagyon sajnálom, hogy elment. Az emberi - hogy fogalmazzam meg - "furcsaságai" miatt nem lehetett teljesebb a karrierje, ezek nélkül talán még élne, és máig a toplisták elején tanyázna számaival.
Most jópár hétig a csapból is ő fog folyni, de hát ezt nyilván megérdemelte. Emlékszem, anno Jimmyvel is mennyit foglalkoztak. Az is erősíti a párhuzamot, hogy mint ahogy annak idején Zámbó Jimmy halálát is "viccnek" vélték, Jackoét is sokan annak gondolták, mikor már neten, rádióban, tévében, mindnhol megjelent a hír...
2001-ben tesóm épp Németországban dolgozott. A szilveszteri buliból 1-én este tesómmal SMS-ben osztottam meg jó testvér módjára az aktuális híreket. Miszerint úgy néz ki, megismerkedtem életem első, és eddig egyetlen barátnőjével, Bettivel, Zámbó Jimmy pedig fejbe lőtte magát. A válasz kb. úgy hangzott, hogy "a lányhoz sok sikert, a másik meg haha, jó vicc..."
Én ugye akkor még csak azt tudtam, hogy a másik teljesen igaz, pár héttel később a mondat első fele lett jó "vicc", de akkor még nem tudtam rajta röhögni.
De ez már egy másik történet...
Szóval, Michael Jackson: They Don't Care About Us
Nyugodj Békében, Jacko!

Nincsenek megjegyzések: