2009. június 23., kedd

1990. június 23.

A cím ugyebár ezúttal egy dátumot takar. Mit csináltam én aznap? Természetesen fogalmam sincs. De mivel - akkor is- nyár volt, ráadásul az olaszországi foci VB éve, így minden valószínűség szerint meccset néztem. :)
A google az én barátom is, segítségül is hívtam. Így beugrott, hogy június 8-án, pénteken költöztettek haza szüleim Daciánkkal a budapesti Mozgásjavító Általános Iskolából, ahol épp akkor végeztem a második osztályt. Aznap este kezdődött a XIV. foci VB, ami nekem az első volt, a '86-osra csak alig emlékszem, de azt tudom, hogy volt "MEXICO'86" feliratú pólóm.
Szóval az első "tudatosan" megnézett VB-meccsem egy Kamerun-Argentína mérkőzés volt, melyet hatalmas meglepetésre az afrikaiak nyertek 1-0-ra, bizonyos Omam-Biyik góljával.
A június 23-ai (szombat) meccseket viszont "nyomoznom" kellett. :) Volt egy Csehszlovákia- Costa Rica meccs, amit 4-1-re az északi szomszédaink győztek. Na, ebből semmi nem rémlik.
Előtte viszont Kamerum-Kolumbia meccset játszottak a nyolcaddöntőben, amit hosszabbítás után 2-1-re a szelídíthetetlen oroszlánok nyertek meg. És ha jól emlékszem azon a meccsen történt, hogy a kolumbiaiak nemnormális kapusa, Higuita szokása szerint a felezővonalnál cselezgetett, és elvesztette a labdát, így könnyedén bevették a kapuját.
Másnap német-holland derbi volt, 2-1-re diadalmaskodtak a németek, és azt hiszem, ezen a meccsen történt a máig emlegetett eset, a Rijkaard és Völler közötti "köpdösődés-lökdösődés"...
Hogy ez most hogy jön ide?
Dóri ma ünnepli 19. születésnapját, és kiváncsi voltam, vajon mi történt velem születése napján, és hát ezt találtam amolyan "kapaszkodóként". :)
Sokszor előkerül az ő neve bejegyzéseimben. Többen is kérdezték már, mit lehet tudni erről a lányról, majd egyszer nekiveselkedek, és leírom, ami eszembe jut róla, vele kapcsolatban.
Most pedig sok boldogságot szeretnék neki kívánni születésnapja alkalmából. És azt, hogy alakuljon minden úgy az életében ahogyan szeretné. Megérdemli. :)
Estére pedig jó bulizást! ;)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát nagyon szépen köszönöm, anyukám épp az imént jelentette be, hogy na lányom, már ilyenkor kivettek az inkubátorból:) mert este fél 6kor születtem:)
Buli lesz, bár csak "lightos" pizsiparti:P

Gábris írta...

:)
Fél hat? Akkor az első meccs 30. perce körül. Apukád szereti a focit? :D
Lightos? Na, arra kiváncsi leszek, várom az élménybeszámolót... ;) :P