2009. június 20., szombat

Hajjaj...

Hm... Át kellett szerkesztenem az egyik bejegyzést, mert csak tegnap este vettem észre, hogytök ugyanúgy indítottam a kettőt, és elég hülyén nézett ki... :)
Amúgy ez a hétvége is beállhatna a sorba, mert már ez is megbicsaklott... :S
Tegnap előbb eljöttem melóból, egy haver jött értem 2 után, elég durva "agyalós-szervezős-ügyködős" délután jött össze, majdnem 5 óra volt, mire hazaértem...
Aztán este a tervek ellenére nem mentünk bulizni, pedig már beöltöztem "csinibe", megborotváltam szőrös képemet, pizzával megágyaztam a rám váró alkoholnak, de aztán ilyan-olyan okokból mégis itthon maradtam... Most majd megyek Écsre, aztán estefelé lehet vissza, ha pótlásra kerül a party. De ez az októberi időjárás abszolút nincs az ínyemre... Mármint így júniusban főleg... :)
Holnap megyünk ugye Ausztriába, amit kiváncsian várok, állítólag le fog esni az állam, olyan átalakított gépeket fogok látni. A Forma-1-et így ismét nem látom élőben, megpróbálom videóra venni, ha engedi az a szutyok... 1996 óta kb. a negyedik futam lesz, amit nem látok "élőbem", de most annyira tényleg nem érdekel...
Szakad a Forma-1... Jelen állás szerint a "klasszikus" szériában csak a Williams és a Force India marad, jelenleg ugyebár egyikük sem tartozik a topteam kategóriájába. A nyolc távozó istálló a költségvetési, és technikai megkötéseket kifogásolja elsősorban: gazdasági válság ide vagy oda, a Forma-1 az autósport csúcsa, "lefejezve" nem az igazi. Amúgy van egy mondás, miszerint a Ferrari azért ad el utcai autókat, hogy versenyezhessen a Forma-1-ben, a többiek meg pont fordítva: azért vannak jelen az F1-ben, hogy valamilyen szinten felhívják a figyelmet utcai autóikra. Jó példa erre szerintem a Peugeot, akik akkortól hoznak ki igazán jó utcai autókat, amikor a száguldó cirkuszban képviseltették magukat.
És az a furcsa kettősség állt elő, hogy a megnövekedett költségek miatt egyre több privát csapat kiszállt, autógyárak pedig csatlakoztak. Most ugye jönne a költségsapka, az egyéb jogok pedig továbbra Ecclestone és Mosley kezében összpontosulnak, ami nyilván nincs ínyére a gyártóknak.
Csak a jó Isten tudja, mi lesz a végkifejlet... Két széria lesz-e, lesz-e valamelyikben Magyar Nagydíj, megélnek-e egymás mellett a sorozatok? Régóta húzódik a dolog, azért nem írtam róla eddig, mert elég nehezen átlátható. Bízom a megegyezésben, az USÁ-ban az IndyCar sorozat mesetében már kiderült, hogy a szakadás senkinek nem jó...
Megkaptam a BL-döntős kézislányok által dedikált pólót! :) Már "vissza is vonultattam", a lakás előterében lóg egy vállfán... :)
Ahogy a hét képéből, és az idézetből is látható, jövő héten pénteken életemben először Lord koncertre megyek. A rock zenét játszó szombathelyi zenekart még kiskoromban nálam öt évvel idősebb bátyám révén ismertem és szerettem meg. Nagyon tetszik zenéjük, és elgondolkodtató szövegeik is. Fura, hogy a berzsenyis fősulis évek alatt egy koncertjükre senm jutottam el. De hogy a zenekar mennyire Vas megyéhez köthető: az együttes összes albumát kazettám a gimnáziumi évek alatt egy büki osztálytársnőmtől kaptam meg, ugyanez mp3-ban a főiskolán egy répcelaki haverom által sikerült... :)
Eléggé "rétegzene" szerintem nem sokan ismerik, így nem nagyon hiszem, hogy baráti körömből valakit elhívok, bátyámékkal megyünk. Lesz Edda is, meg persze Dévényi Tibi bácsi, akit emberileg nem nagyon csípek, de állítólag tök hangulatos retró partikat csinál. Lord klipet szúrnék be szívesen, de nem tudom, hogyan kell, képtelen vagyok rájönni, majd szpd blogger barátomat nyaggatnom kell egy kicsit... :)
Na, jó hétvégét mindenkinek! :)

3 megjegyzés:

Geri írta...

Lord koncertre én is szívesen elmennék. Életemben egyszer voltam voltam még a fősulis évek alatt, ha jól emlékszem a Diáknapok alatt léptek fel a fősuli udvarán. Azóta nem sikerült egyre sem elmennem.
Nekem is meg van az összes albumuk.
Ennek ellenére nem hiszem hogy a közeljövőben koncertre tudok menni, az életembe 3 éve tomboló gazdasági válság miatt. :)

...:::szpd:::... írta...

youtube videó keresés, aztán ha megvan, van oldalt egy EMBED rublika, amiben egy html kódot találsz. azt kell beszúrni a blogba, de nem a sima írás dobozba, hanem a html dobozba. ennyi a csoda.

ja, és a peugeot sztem soha nem csinált jó kocsikat. még ma sem.

Gábris írta...

Peti! Köszönöm szépen, majd igyekszem összehozni... :)
Majd még lesz egy kisebb kérésem, de azt majd leírom.
Peugeot-fanatikus én sem vagyok, de hogy eladhatóbbak lettek a járgányaik az tuti.
Éééés a győri serital remélem még aktuális...;)
Üdv!