2012. augusztus 10., péntek

Mert a lehetetlen tényleg nem létezik

Tegnap délelőtt már tényleg sikerült az olimpia programjához igazítanom a napirendemet.:) Így aztán egy döntőről sem maradtam le. Délután aztán... De erről majd később....:)
Na szóval... Kozák Danuta 500 méter kajakban nyert aranyérmet. Hatalmasat hajrázott ukrán ellenfele ellen, és nagyon simán nyerte meg a versenyt.
Az 1000 méteres férfi kajak négyestől senki nem várt érmet, inkább a pontszerzésben reménykedtek a szakemberek. 
Aztán született egy csodás ezüstérem! Teljesen váratlan, hatalmas eredmény, óriási siker! És Kammerer Zoltán személyében a második győri érmest köszönthetjük, szerdán ugye Fazekas-Zur Krisztina győzött.:)
Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa meglepetésre elvesztette a döntőt K2-500 méteren, a németek nagyon erősek voltak. De az ezüst is nagyon szépen csillog, nem lehet mindig győzni.:) Amit a sors a K4-en adott, azt most visszavette... De baj nincs, szép volt csajok, menni kell előre!:)
A döntők közben ismét a passzív pihenést helyeztem előtérbe. Kollégával e-maileztem - részben munkaügyben, sőt valamilyen formában a "személyügy" is szóba került...:P -, és kaját rendeltem. Mára is, hogy ma már ne kelljen ezzel vesződni. Vicces volt, hogy a futárnak nem esett le, hogy árat emeltek, de a régi árral számoltak. Pedig én szóltam!:)
Aztán jött az, hogy lemaradtam egy döntőről, egy aranyéremről... Délután ugye Adrival és tesójával találkoztam a városban. Risztov Éva 10 km-es úszásban indult. A rajtot még láttam, aztán fürödtem-borotválkoztam, szóval készülődtem. Már nem kapcsoltam be a tévét, egyszerűen elfelejtettem... :(
Aztán a városba érve, a szökőkútnál a lányokat várva a facebookot mókeráltam, és ott vettem észre a fényképet Risztov Évával, és az aranyéremmel a nyakában...:)
Hihetetlen... Egyrészt az, hogy a hírek szerint gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, 10 ezer méter leúszása után 0,4 másodperc (!) előnnyel győzött. Hihetetlen szoros befutó, ez durvább, mint Forma-1-ben a 305 km megtétele után "szokásos" 5-10 másodperc különbség. Mert itt ugye "csak" az emberi teljesítmény számít. És olimpiát nyert. És magyar.:)
Ez az olimpia valami hihetetlen! Rengeteg magyar sikernek tapsolhatunk, és ami még érdekes: szinte mindegyik aranyérmesünk élettörténetében benne van a "bukás", a "mélypont", és a talpraállás, a küzdelem. Risztov konkrétan úszóként nem ért fel a csúcsra, a kis plusz mindig hiányzott. Aztán "kiégett", és abbahagyta. "Heccből" vízilabdázott, motorozott, majd rátalált a hosszútávúszásra. 
Ahol volt olyan verseny, amit feladott, volt, ahonnan kizárták, míg aztán Londonban felért a csúcsra, örömet okozva a szurkolóknak, és persze saját magának. Fantasztikus történet...:)
---
A lányokkal volt egy érdekes kajáldás "jelenésünk", nehezen jutottunk közös nevezőre az eladókkal, a teraszon pedig darázsinvázió volt.
Ezért kiültünk a Széchényi térre, majd az Olimpiai kivetítőnél fejeztük be a napot.
Nagyon jó volt újra találkozni velük, jót beszélgettünk-nevetgéltünk... És... 
Bajban vagyok, mert félreérthető, amit írok, de furcsa, ha mondani akarsz valakinek valamit, amivel talán segítenél is neki, de fogalmad sincs, hogyan öntsd szavakba mondandódat... :) Szóval kemény dió...:)
---
Hazaérve aztán még elcsíptem a vízilabdás lányok bronzmeccsét. Valami hihetetlen szerencsés góllal sikerült kiharcolni a hosszabbítást, amit aztán az ausztrálok bírtak jobban.
Egyrészt nem semmi, hogy az ausztrálok ilyen potyagólon túl tudtak lépni, másrészt a magyar lányoknak szerintem ez az olimpiai 4. hely nem a végállomás, fiatalok még, előttük a jövő.
A Vidi meg 3-0-ra nyert a belga Gent otthonában, és továbbjutott az Európa Ligában. 
Meglepő eredmény. Valószínűleg nem vagyok annyira "keményvonalas" ETO-drukker, mert örülök a fehérváriak sikerének.
Meg aztán az EL majd megosztja az erejüket, így talán a magyar bajnokságban nem fognak annyira vitézkedni...:P
Amit kötve hiszek, mert elég bő kerettel dolgoznak... :( :)
---
Ma a kajak-kenu 200 méteres előfutamok lesznek. Este aztán Magyarország-Svédország kézilabda-elődöntő, meg Magyarország-Ausztrália vízilabda az 5-8. helyért.
Istenem, de szép lenne megnyerni ezt a két meccset!
Aminket én nem (teljesen) fogok látni, mert 17.00-tól ETO-Kaposvár focimeccs, onnan rohanok majd haza olimpiát nézni.
A focitól egyébként nem tudom, mit várjak, teljesen kiszámíthatatlan, minden kimenetel benne van a pakliban, semmin nem lepődnék meg...
Máshogyan nem tudom már leírni!:D
---
És ennyi mára.
És péntek van!
Jó hétvégét, jó szurkolást mindenkinek!
HAJRÁ, MAGYAROK!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:) 

Nincsenek megjegyzések: