2012. augusztus 25., szombat

Beszoktatás

Múlt héten szombaton a semmittevős pihengetés végén megnéztem a tévében a Siófok-ETO meccset. Nehéz szülés volt, de azért egy 94. percben szerzett góllal 3-2-re sikerült győzni. Másnap kísértetiesen hasonló körülmények között verte az Újpest a Fradit 2-1-re, amiatt sem szomorkodtam...:)
Amúgy az eddigieknél szerintem jobban játszott az ETO, de a csúcsforma még messze van. Legalábbis remélem...:)
Annak viszont nem örültem, hogy a győri szurkolók között volt egy kis "feszültség" pro és kontra Pinyő témában...:/
Elkezdődött az Extrém Motorsport Fesztivál is, tesómék kinéztek SP-koncertre (!), én ezt az élményt kihagytam, a függőfolyosóról hallgattam a koncertet. És be kell valljam, van olyan SP-szám, ami tetszik, és nem is tudtam, hogy ő énekli...:D
---
Vasárnap kimentünk Écsre búcsúi ebédre, de előtte bementünk a Sparba, kávéért, kenyérért, meg Nemzeti Sportért. Aztán ezek mellett bevásároltunk barcelonás írószerekből... Mint a gyerekek... :D
Délután visszajöttünk gokartversenyt nézni, látványos csaták, érdekes járgányok voltak, a napot driftbemutató zárta.
Hétfőn aztán már amatőröknek volt gokartverseny, tesóm is indult, úgyhogy volt szurkolás, időfigyelés, stb. 
Ahhoz képest, hogy mennyit szokott gokartozni, egész jó időket ment, bár a döntőbe jutáshoz viszonylag sok hiányzott...
Este egy nagyon látványos motoros bemutató volt. Nem semmi, amit a két srác művelt, csak azt tudom rá mondani...
Nagyon tetszett a rendezvény, az már csak hab volt a tortán, hogy az utcánk végén rendezték meg...:)
A műsorvezető Kőváry Barna, a trabantos raliversenyző pedig egyszerűen nem normális...:D
A nap végén - augusztus 20 lévén meglepő - tűzijáték. Nem volt egy nagy eresztés, bár ismét csak a függőfolyosóról néztem...:D
---
 Keddtől meló. Jaj de nehéz volt több mint két hét után újra korán kelni... Bár ez várható volt.
Az volt a terv, hogy az első hét a "beszoktatással", ráhangolódással fog telni, de ez nem nagyon valósult meg, elég sok dolgunk volt...
Ja, és új számítógépet kaptam, ami tök jó, meg gyorsabb, mint a régi, de Windows 7-es van rajta, ami nekem teljesen új, és minden máshol van, mint eddig. Amit egyáltalán megtalálok... :D
Este kivittük sógornőmet vonatra. Majd elindult a Barátok közt új évada (HURRÁÁÁ!), utána meg hosszú évek után végignéztem egy thrillert, Johnny Depp főszereplésével a Holtidőt. Majdnem összefostam a bokámat... :D
---
Szerda. Majd' tíz év után írtam egy verset: kolléganőm névnapjára rögtönöztem. Annak idején elég sokat próbálkoztam lírai vonalon, egy kis füzetecske elég rendesen megtelt a "műveimmel", melyek színvonala mai szemmel eléggé véleményes...:)
De most egy aranyos verset írtam egy aranyos lánynak, akinek nagyon szép neve van.:)
Napközben elfelejtettem kaját rendelni, így este volt a főétkezés. Na meg persze a Dallas-mozifilm. Jaj, de jó volt... Egy kis nosztalgia...:)
Tök érdekes, így belegondolva felfedezni véltem a Jockey-Bobby, Berényi Miklós-Berényi András párhuzamot, talán nem véletlenül...:)
Csak annyi az észrevételem, hogy egy Dallast pénteken kell adni a tévében.:D
---
Csütörtök. Hosszú nap. Fél 6-ig voltam, majd még kb. 10 perc plusz, mert a kijáratnál vettem észre, hogy a telefonomat az irodában felejtettem... Aztán kolléganőm egy százas kölcsönadásával mentett meg a kiszáradástól, aprópénz híján majdhogynem szomjan haltam... :)
Este két magyar focicsapatnak volt nemzetközi kupameccse, a Vidi Törökországban ikszelt, a Debrecen itthon kapott ki simán.
Aztán Barca-Real Szuperkupa-döntő, 3-2-es Barcelona-győzelemmel, de semmit nem láttam a meccsből, hajnali 1-kor ébredtem fel csendespihenőmből...:/ :)
---
Pénteken viszonylag időben hazaértem. Addigra már Anyu itt "hűsölt". Picit beszélgettünk, aztán ment Écsre, én meg tévéztem. Ma elmegyek lottózni - ezúttal a pláza helyett a vasútállomásra, ott hűvösebb van!:) -, este 18.30-kor meg ETO-Kecskemét, a hőségriadó miatt a tervezettnél 2,5 órával később. Győzni kell!:)
Holnap meg kollégával lehet, hogy meglessük az ETO Parknál lévő piacot. 
---
Zárásként kisebb szösszenetek.:)
- Egyre több nőtől/lánytól hallom csúnya beszéd - azaz nem káromkodás, bölcs Nagymamám tanítása szerint "csak" az istenkáromlás káromkodás, a többi csúnya beszéd, illetlen megfogalmazás...:) - gyanánt a "F*szom!" kifejezést. Ennek mi az oka? Az emancipáció? Még egyetlen egy sráctól sem hallottam azt, hogy a "P*nám!", szóval ez nem oda-vissza működik... :) Mindenesetre fura...:)
*
Azt mondta Nelsinho Piquet egykori Forma-1-es pilóta, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia, hogy Ayrton Senna technikai (nem)tudása révén a mai F1-ben semmilyen eredmény nem érne el. Ez merőben bátor, és igazságtalan megfogalmazás, pláne egy olyan versenyzőtől, akinek legemlékezetesebb teljesítménye egy csapatutasításra elkövetett versenybaleset volt... Szánalmas...:)
*
Lance Armstrong hétszeres Tour de France-győztes nem harcol tovább az állandó doppingvádak ellen. Ellenfelei szerint ez a vádak beismerését jelenti, mind a hét címétől megfoszthatják.
A Tourt végigcsinálni dopping nélkül szerintem lehetetlen. Armstrong teljesítménye mindenképp elismerésre méltó, nem csodálom, hogy megunta a vegzálást... 
Rákból felgyógyulva hét Tour-győzelem, ez tette őt ikonná, most egyesek ezt az ikont szeretnék lerombolni... Nem tudom, hogy ez miért jó...
*
Őőő... Plátói "szerelem"... Mi is az? Igen, a lekváros üveg kívülről nyalogatása.
Emellett egy reménytelen-esélytelen vonzalom, ami soha nem fog beteljesülni. Érezheted egy híres sportolónő/színésznő, azaz celeb iránt, de akár a "szomszédlány" kapcsán is.
Kegyetlenül önmarcangoló tud lenni- én már csak tudom...
De olyan is van, hogy bár tudod, hogy teljesen esélytelen a dolog, mégis, vagy tán éppen ezért pozitív a történet. 
Tetszik a lány, imádod ahogy mosolyog, ahogy beszél, ahogy szórakozottan tesz-vesz, mégis realizálod, hogy ő "csak" a napodat dobja fel azzal, hogy a közeledben tudhatod. Mert jó, hogy a közeledben van, de az első pillanattól fogva tudod, hogy ez a maximum, ami ebből a "kapcsolatból" kihozható.
És ez így van rendjén.
- a szerző megjegyzése: ez NEM szerelmi vallomás, nem kell kombinálni. Inkább egy furcsa érzés, hangulat leírása, a szerelem szó szigorúan idézőjelben értelmezendő. Inkább vonzalomnak nevezném.:)
Elképzelhető, hogy valaki magára, esetleg az illető személyre ismer. Nem érdekel. Nem mentegetőzöm azért, mert valakit szimpatikusnak találok.:) -
----
És mára ennyi.
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: