2011. február 26., szombat

Burkolt protekció

Tegnap délelőtt elmentem fogröntgenre. Anyu "természetesen" odatelefonált, hogy majd megyek, és lehetőség szerint vegyenek előre. De azért szóljak is ott valakinek. Kétszer-háromszor kijött az asszisztensnő, aki "nem ért rá" elvenni a papíromat, ezért hát slattyogtam vissza a helyemre.
Ami nem is volt gond, elvoltam, mint a befőtt, volt nálam Forma-1-újság. :) Aztán amikor végre oda tudtam adni a beutalót, a hölgy kérte a személyimet is. Mondtam neki, hogy azért bizony vissza kell mennem Anyu irodájába. No, innentől tiszta volt a helyzet, asszisztensnéni mondta, hogy elhiszi az adatokat, és nagyjából 5 percen belül bent voltam. Mondjuk szerintem ennyi idő után már amúgy is én következtem volna...
Aztán kiderült, hogy a hölgy azért nem figyelt rám oda, mert azt hitte, hogy a bátyám fog menni, akit velem ellentétben ismer... :)
Találkoztam ismerős beteghordóval, informatikussal, sőt "ismerősanyukával" is. Morbid: nem egy vidám hely ez a kórház, de nekem kicsit hazai pálya... :) És még egy átfedés: Anyu dolgait a munkaügyön Melinda barátosném húga intézi... :D
A kórházból kunbélára (a szerk. megj.: nem húzza alá a helyesírás-ellenőrző! :O :D) mentem, gyógycipő-boltba. A receptem ugye novemberi, tehát már lejárt, újra kell dátumoztatni.
Egy csuka 7000 forint, és nem garantált, hogy tartósabb, mint egy bolti, de jobban tartaná a bokámat, mint amazok. Amúgy másfél hónap alatt készül el, és recept nélkül 30 ezer forint lenne... Ja, és nagyon csúúnya... :S De hát tényleg a cél szentesíti esetünkben...
Nem sokkal dél után már otthon is voltam. Olvastam-tévéztem-pihengettem. 5-kor aztán kezdődött a Siófok-ETO. A Sport M közvetítette, ezért 4 körül a biztonság kedvéért bekapcsoltam a digidobozt, hogy rendben működik-e. Hát nem működött. Az általam ismert módszerekkel nem tudtam bele életet lehelni, ezért az idegbaj határán felhívtam a vidanet ügyfélszolgálatát. Egy kedves hölgy segített, csináltunk rendszerfrissítést, és láss csodát: ... vagyis ehelyett ETO-meccset! :D
De ezzel még nem volt vége. Öt előtt kb. 10 perccel hív András barátom, hogy nem működik a digije... :) Így aztán nála is levezényeltem egy frissítést, és nála is működött.
Amúgy 1-0-ra nyert az ETO Siófokon, a második félidő már nem is volt annyira szörnyű, viszont idegesítően nagy helyzeteket sikerült kihagyni. :/
Nagyon álmos lettem este, azt hittem, a Barátok köztöt már ágyból nézem, de aztán felélénkültem, és olyan 11-ig olvastam még.
---
Nagyon bírom ezt a Sebestyén Balázs-gyereket. Tetszik a műsorvezetési stílusa, amikor kell, akkor komoly, máskor bohóckodik, néha pedig rendesen odapakol az embereknek.
Volt a Morning show-ban ez a Hortenzia nevű csaj, aki SMS-ben, majd telefonon panaszkodott a munkahelyi körülményekre, erre föl munkáltatója annak rendje és módja szerint kirúgta.
Ha egy lakáshitel törlesztő családban én vagyok az egyetlen kereső ember, nem panaszkodnék munkahelyemre az "egész ország" füle hallatára. Ez okés.
Az is okés, hogy emberek százezrei panaszkodhatnának, de mégsem teszik.
De Balázsék felkarolták a csajt, már kapott több állásajánlatot, jogi segítségét, és a három műsorvezetőtől az új munkahely megtalálásáig anyagi támogatást kap.
Pedig baromira nem lett volna muszáj a segítségére sietni, mégsem tették, szép gesztus...
---
Július 1-től a zérótolerancia elvét követve betiltják a dohányzást kis hazánk minden zárt vendéglátóipari egységében, meg buszmegállóban, meg még sok helyen.
Alapvetően jó döntés. Az egy másik kérdés, hogy per pillanat nem tudom elképzelni, hogy egy kávé, de főleg egy hétvégi sörözés alkalmából ne gyújtsak rá...
Majd valami lesz. Megszokom. Vagy leszokok. Akkor... De ezt senki nem kérheti számon rajtam, ez nem ígéret, csak morfondírozok... :)
---
Mindjárt irány Écs. Este meg vissza, kórházi cimbikkel megyünk Smukiba sörözni. Ennyit a piacramenésről. :) Holnap meg el kéne mennem cipőt nézni... :/ A szokásos...
Na, asszem ennyi voltam, jók legyetek, jó hétvégét mindenkinek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! ;)

Nincsenek megjegyzések: