2011. január 13., csütörtök

Veca. Megyek. :)

Legelőször is őszinte elismeréssel szeretnék adózni azoknak az embereknek, akik munka, vagy suli után még dolgozni mennek, vagy otthon visznek második műszakot, esetleg birkatürelemmel ügyintézések-bevásárlások sorát végzik el még ilyenkor. Én képtelen vagyok rá. Meló után nagyjából még max. plusz egy dologra "vagyok hitelesítve", aztán go home. És jön a szokásos lemez, miszerint más lenne a helyzet, ha nem egyedül lennék, de hát úgy vagyok...
Tipikus példa erre az eddigi hetem. Hétfőn munka után papírboltban voltam. Szóra sem érdemes, vettem pár apróságot, max. annyi volt az érdekes, hogy volt bent egy mattrészeg szófosó faszi, de ilyesmi nyilván megesik néha.
Kedden elmentem a Tourinform irodába. Anyu szólt ugyanis, hogy Dumaszínház-előadás lesz Győrben, amit én nagyon szeretek, és ha megveszem a belépőt, akkor kifizeti, és ez lesz a szülinapi ajándékom. Igen ám, de az irodában megláttam, hogy 31-én meg X-faktor minigála lesz ugyancsak a Richter-teremben. A Vastag-testvérekkel, és Janicsák Vecával. Nem döntöttem azonnal, Anyuval, munkatársaimmal is megbeszéltem a dolgot, sőt facebookon az ismerőseim véleményét és kikértem.
És X-faktor lesz. Ennek több oka is van. Az összes Showder klub megvan DVD-n, ezeket bármikor megnézhetem, Trabarna és Hadházi, akik itt lesznek, nem tartoznak a fő kedvenceim közé. Csaba mégiscsak megnyerte a versenyt, de ez szinte lényegtelen, főképp Janicsák Vecát szeretném élőben hallani. Meg aztán Anyut sem árt kimozdítani otthonról, és ez talán jobban fog tetszeni neki. Ja, és egyszer elkísértem Kovács Kati-koncertre - jáááj... :) -, és ezért "jön nekem eggyel". :)
Hallottam már azt is, hogy "ciki, hogy Anyukámmal megyek", és nem egy csajt hívok el. Na ja, az ember a 30. szülinapján nem elsősorban az Édesanyjával megy koncertre. De így alakul. Másrészt ld. fentebb, harmadrészt pedig az ő ajándéka, tőle kapom a jegyeket, és így mindent összevetve egyáltalán nem tartom "ciki"-nek. :)
Szerdán délután pedig Katával és Esztikével a plázába mentünk, azon belül is a Lipóti Kávézóba. Végre átadtam neki a karácsonyi ajándékaimat, és egy nagyot beszélgettünk. Szerencsére mindketten jól vannak, és ez a lényeg.
Elég későn, majdnem este 8-ra értem haza, kajáltam, fürödtem, tévéztem. Teljesen kimaradt a Való Világ, de túléltem, sőt elvonási tünetek sem jelentkeztek. :)
Ma este majd 40 éves szűz-et nézek. Én még nem láttam, de főszereplőjéhez állítólag hasonlítok... Igen, ebben a filmben hangzik el az a bizonyos megjegyzés a piedesztálra emelt punciról...
Kíváncsian várom a filmet, DVD-re is veszem, most nem felejtettem el rákeresni a tartalomra:
Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi, jó munkatárs. Elégedett az életével. A lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják. Az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében hamarosan jelölt is akad.
Hát az alapszitu adott, túl sok hasonlóságot viszont nem vélek felfedezni. Ja, és nekem van egy évtized "előnyöm"...
Egyébként a Holiday című filmet is keresem, azt is többen ajánlották... :)
---
Valószínűleg a héten már holnap kimegyek Écsre, de ez nem tuti. Tesóm szombaton itthon lesz egy keveset, jó lenne összefutni vele, valószínűleg itt Győrben. Otthon meg az én kívánságom szerint lesz ebéd. Mindkét nap. :)
Szóval picit mászkálós-sok relax-es hétvége a terv, de a tervek ugye azért vannak, hogy változzanak. Sajnos-szerencsére... :)
Jaj, de jó, hogy itt gyorsabban lehet gépelni, mint iwiwen... :P
---
Ezúttal ismét jön a hét idézete ide is. Túlzottan találó, és - sajnos - nagyon igaz ahhoz, hogy kihagyjam. Szóval:
"Ha az ember fiatal, vagy lehet akár öreg, és beleszeret valakibe, először elkezdi idealizálni, aztán piedesztálra emeli, végül tükröt lát a másikban. Csakhogy egy idő után ebben a tükörben a saját hibáit is kezdi észrevenni, és minél jobban látja, annál inkább fölnagyítja, míg végül képtelen elviselni és szétrombolja a szerelmet, mondván, hogy erre nincs szüksége."
Ehhez túl sokat szerintem felesleges is hozzátenni.
Úgyhogy be is fejezem lassan, jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)

Nincsenek megjegyzések: