2011. január 23., vasárnap

Nagy felfedezés kis fáziskéséssel

A tegnapi esti sörözés végülis elmaradt. Kórházi ismerősök családi életet éltek, Lui barátom pedig Deák Bill-koncertre ment, így én itthon tévéztem.
Árkádot megjártam, Anyunak hívattam elő a digitális képekből. Jobb később, mint soha-alapon, még az esküvői képekből egy adagot. :)
Sparba is bementem, és meglepő módon nem vettem semmi felesleges dolgot. Az egyetlen "extra" talán a camembert-sajt volt. Annak viszont nem tudok ellenállni. :)
Segafredoba is beültem, mert annak sem tudok. :)
Aztán itthon voltam. Borzasztó büszke vagyok magamra, mert feltettem facebook-ra az "Arany János bal Ladája" című képrejtvényt, és egy német emberkének sikerült elmagyaráznom, hogy mi benne a poén. Naggyon ügyes vagyok! :P :D
Aztán tényleg semmi különös, Való Világ, kézimeccs, stb.
Kezdek kiábrándulni Alekoszból... :) Na jó, "rajongásomban" eddig is volt néminemű irónia, de elég fura a srác. Mondjuk szövegben verhetetlen, ez tény. Zsófit hívta ki, ebben tényleg nem volt semmi meglepő.
Kézilabdában pedig sokáig jól tartottuk magunkat a jóval esélyesebb franciák ellen, a vége mégis csúnya verés lett... :/ Az ETO-s lányok meg bajnoki "rangadót" nyertek Debrecenben, 35-22 a második helyezett otthonában.
Ma pedig teremtorna lesz a tévében Szombathelyről, az ETO részvételével. Kíváncsian várom.
---
Tettem egy nagy felfedezést... Képzeljétek, már hivatkoztak is a blogomra. :) Az történt ugyanis, hogy tavaly nyáron ezek szerint az elsők között említettem meg az Interneten a Borsodi új termékét, a Friss fantázianéven futó citromos mutyit. És ezt egy sörökkel foglalkozó "gasztroblog" le is írja, ahogy fogalmaz, "némi sajátos értékelés körítésében"... Hát, szerintem elég gáz így ezt a posztomat elolvasni. Ha kíváncsiak vagytok rá, itt megnézhetitek, és a kiemelt "beszivárgott" szót kell keresni. :)
Mint ahogy az is egyfajta felfedezés, hogy van "zugolvasóm" is. Mármint azt sejtettem, hogy van ilyen, de egyikük most meg is nyilvánult kommentben. És ennek örülök, és nagyon szépen köszönöm! :) Csak ez még azért is jó dolog, mert néha elbizonytalanodok, hogy érdemes-e írni ezt a blogot- érdeklődés és komment hiányában. Mert persze a kommentelés nem elvárás, csak épp jól tud esni. :) És fura módon mindig, amikor ilyen elbizonytalanodás lesz rajtam úrra látva a 0-kat a megjegyzések számánál, szinte mindig tesz valaki valamilyen észrevételt valamelyik poszt kapcsán. Mondjuk MSN-en. De mindig egyvalaki. Ugyanaz az egyvalaki. :) Akinek én örülök is... :) Mások meg néha személyesen.
Ezzel persze az égegyadta világon semmi probléma nincs, csak gondoltam leírom.
---
Sok minden kimaradt eddig az életemből. De furcsa módon van két olyan terület, ami iránt úgy érzek különös vonzalmat, hogy nem sok közöm volt hozzá.
Nincs jogsim, technikai érzékem is nulla, mégis nagyon vonz az autóversenyzés. Nem csak a versenyeket nézem szívesen, hanem szeretem a különféle háttéranyagokat, vagy például érdekel és tetszik, amikor rali-tudósításokban mutatják a szerelők munkáját.
Tesómat kísérve voltam már autóversenyző-iskolában, sajátos hangulat, de nagyon bejövős, még kívülállóként is.
A másik ilyen a zenélés. Ez még talán általános suliból datálódik, amikor haverjaim csinálták a suli-diszkókat, és láttam a pakolászást, készülődést. Aztán mikor tesóm csinálta a sulirádiót az egészségügyiben, meg néha egy-egy ottani sulibulit... Meg nálunk gimi-koleszban, aztán végül akkori győri munkatársainak.
Néha elmentem segíteni neki, és nagyon tetszik ez az egész. Ott vagy a DJ-pult másik oldalán, keresgéled, milyen zenék legyenek, mi az, ami tetszik a népnek, és milyen stílusú számokat kell aznap este hanyagolni, mert ürül a tánctér. Meg amikor odajönnek, hogy megvan-e ez meg az a szám. És ha megvan, be tudod - és be akarod :) - -e rakni. Imádom.
Nagy vágyam lenne még néha így tesómmal buliban zenélni, de erre már sajna soha nem fog sor kerülni...
Huh... Jól elkalandoztam. Ez az egész természetesen a múlt heti diszkótragédia kapcsán jutott eszembe... Hibák, rossz szervezés, nemtörődömség... Ezek összessége vezetett a tragédiához, na meg persze az a kurva "profitszomj". Tíztől drágább a jegy, ezért előtte motozás, lassított beengedés, utána már szinte bárki mehet, a 12 évestől a matt részegig, a lényeg, hogy a lóvét ki tudja pöngetni... Hihetetlen nagy felelőtlenség, ami emberéletekbe került... Meg hogy három halott, és gyakorlatilag nulla sérült??? Nem mintha nem lenne "teljesen mindegy"...
"Három lány, kik úgy mentek el: 'Reggel jövök, Anya!'"... Döbbenet...
Hallom, hogy most ellenőrzik a szórakozóhelyeket. Ez alap, ezzel nem szabad játszani. Azt is hallom, hogy megoldásként felvetődött, újra be kell vezetni a tinidiszkókat, azaz 15-18 éveseknek lenne buli mondjuk este 6-tól 10-ig... Ez meg jól hangzik, de ma sajnos nincs létjogosultsága, mármint elég furán venné ki magát... De valamiféle korhatárt, "időhatárt", alkoholfogyasztási korlátozást meg kell szabni, mert ez így...
Na meg persze az agyatlan "biztonsági őrök", akiktől összecsinálod magad, pedig elvileg azért vannak ott, hogy segítsenek... Persze megint: tisztelet a kivételnek.
És jó volt látni este a híradóban, hogy sok szórakozóhelyen megemlékezést tartottak péntek este, ezzel is jelezve, hogy itt valami nagyon nincs rendben...
---
Mindjárt elslattyogok a benzinkúthoz Nemzeti Sportért. Aztán sütök melegszendvicset, délután meg jön Anyu. Aztán meg teremfoci. De ezt már írtam. :)
A bemutatkozó szöveget tényleg át kellene majd még írni, de a dizájn-újításra már nehezebben szánom rá magam, ez az új sablontervező szerintem borzalma... De jövő héten tényleg nekiveselkedek... :)
Na, tényleg ennyi, jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)

1 megjegyzés:

niki írta...

az a helyzet, hogy ma már nem is az alkohol a legnagyobb probléma. sokkal inkább a különböző drogok. ahogy hallottam az nnl féle bulikon ezekből soha nem volt hiány :S