2010. november 9., kedd

A féreg

Dennis Rodman, "becenevén" a féreg, egykori NBA-kosaras mesélte önéletrajzi könyvében, egyszer beült a dzsipjébe, és egy parkolóházba hajtott azzal a céllal, hogy ott aztán agyonlője magát. Ült az autóban, és arra gondolt, hogy semmi nem oldódna meg attól, ha eldobná magától az életét. Viszont csak úgy érdemes élni, ahogy ő maga szeretne. És innentől jöttek a tetoválások-piercingek, alkalmanként női ruhák, féktelen bulik... Mindezt úgy, hogy a pályán az egyik legjobb volt, lepattanózásban talán ma is rekorder. De ez nem biztos.
Ugyanebben a könyvben azt is írta, hogy úgy kell élni, hogy ki kell hozni magunkból a legjobbat. Ne azt a legjobbat, amit mások elvárnak tőlünk, hanem azt a legjobbat, amivel mi magunk elégedettek vagyunk.
Nem. Nem akarom fejbe lőni magam. Nem akarok női ruhákban parádézni, napi szinten bebaszni, hajat festeni... De még tetoválásokat-piercingeket sem szeretnék. (Na, ez így nem teljesen igaz, majd egyszer talán egy tetkón elgondolkodnék...)
És persze azt sem mondanám, hogy olyan húúde elégedett lennék mindazzal, amit - eddig - elértem.
De nem ez a lényeg: tetszenek ezek a gondolatok, ez a felfogás. Ő ebben látta az önmegvalósítás útját, megcsinálta, jól érzi magát a bőrében, és még sikeres is.
---
Ismét beleolvastam a Casanova-titkok című könyvbe, és találtam benne egy érdekes dolgot. Szóval: ha egy magamfajta lúzer-srác vagy, és odalépsz egy buliban egy bombázó csajhoz, előfordulhat, hogy elég bunkó stílusban le fog pattintani. Ez persze rosszul fog esni, de ne vedd sértésnek, ez nem feltétlenül a személyednek szól. Egy bombázó csajt elég sokan próbálnak leszólítani egy szórakozóhelyen, ami idővel fárasztó lehet. Hogy a lány megkímélje magát, kénytelen volt egy stratégiát felépíteni, mellyel határozottan lerázhatja a nem kívánt egyéneket. És ennek lettél Te magad is áldozata. És hogy egy rendes srácot utasított el, az legyen az ő baja...
Önámítás, duma, belemagyarázás? "Ne hidd el, Goszi, neked amúgy se lenne esélyed!" ?
Lehetséges, de a szöveg jó, és ha így tudnék hozzáállni a dologhoz, valóban jóval egyszerűbb lenne.
---
No...
Szombaton voltam Árkádban, vettem sporttáskát és hátizsákot. A Nike-boltban pedig villámcsapás ért: olyan helyes eladócsajt láttam, hogy hajjaj... :)
Nagyjából ennyi történt akkor és ott.
Aztán hazahoztam a cuccokat, és kimentem Écsre. Hazatérve felhívott sógornőm, és közölte, hogy péntek este hazaért Ausztriából, eddig azért nem jelentkezett, mert egész délelőtt Árkádban volt. Ez remek, én is. - válaszoltam. :)
Écsen aztán semmi szokatlen nem történt, relaxáltam nagyokat jó szokásom szerint.
Vasárnap este pedig megnéztem a Brazil Nagydíjat. Vettel-Webber-Alonso. Így néz ki a dobogó, a jövő heti, abu dhabi-i zárófutam előtt ők hárman, és matematikailag még Hamilton is világbajnok lehet, kíváncsian várom, mi lesz a végkifejlet.
Utána P.S. I love you-t nézem DVD-ről. Nagyon szép film, és igen, én is szeretnék valakinek a Gerry-je lenni. És nem Jerry, mint ahogy facebook-on írtam... :)
Amúgy nagyon tetszik a facebook. Meglep, hogy mennyire interaktív, sokkal pörgősebb, mint az iwiw. Néha már vissza kell fognom magam, hogy ne izéljek el előtte annyi időt... :)
---
És egyelőre ennyi a hét.
De most pörgés lesz ezerrel. Holnap cipőt kéne néznem, pénteken ETO-Vidi, meg Zeles barátom születésnapja. Szombaton egy másik haverral kimegyünk női kézilabda BL-re, este meg tesómékkal Holló. Vasárnap meg ugye utolsó F1-futam.
Szóval ja, valamikor írom, hogy pangás van, hát most nincs. De ez véletlenül sem baj. :)
---
(Viszont nincs bee és xd sem... És hiányzik nagyon... És nem akartam megbántani semmivel...)
---
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! ;)

Nincsenek megjegyzések: