2010. október 25., hétfő

Home run with a coffee maker

Na, akkor egy picit még a szombatihoz...
Természetesen oda-vissza irányban idősebb-fiatalabb ismerősökkel-barátokkal megy a zrika, hogy én vagy ő még mit láttunk, éltünk át, míg a másik még a "pisikását kavargatta". Ez benne van, de nem képezi a hétköznapi beszélgetések szerves részét. Maximum rácsodálkozás szintjén.
Az érdeklődési körökről meg: most fedeztem fel, hogy fogalmam sincs, hogy ki ez a bizonyos Kalkbrunner nevezetű DJ, magyar-e egyáltalán... :) Egyes sorozatokról szintén fogalmam sincs, hogy mi fán teremnek.
Én pedig elolvasok sok mindent- bár nem túl sok dologgal kapcsolatban. Mit tudom én... El tudom sorolni az összes foci VB-győztest, helyszínt, döntő-párosítást, vagy éppen a Forma-1 világbajnokait kb. 1970-től. Hm... Akkor egyébként az osztrák Jochen Rindt nyert, aki arról híres, hogy ő az egyetlen világbajnok, aki nem érhette meg királlyá koronázását: hatalmas előny birtokában szenvedett Monzában halálos balesetet, és lett a száguldó cirkusz történetének első és remélhetőleg egyetlen posztumusz világbajnoka.
Én ezeket tudom, mert utána olvastam, megjegyeztem, mert érdekel. És nem nézem le azokat az embereket, akik eme kétségkívül fontos ismereteknek nincsenek birtokában. :)
Ha pedig egy párkapcsolatban merülnének fel ilyen érdeklődés-dolgok problémaként, az régen rossz lenne. És igen, ha mégis felvetődne ilyen téma, akkor intelligensen kell előadnia magát az embernek. Ez alap.
Azt hiszem, ennyi...
---
Szombat reggel a vidékibe tartva velem együtt szállt le a buszról egy idős bácsi. Ünneplőben volt, kokárdát viselt, szemei nagyon szomorúak voltak. Már tartott az '56-os megemlékezés, a bácsi oda sietett. Nekem pedig az jutott eszembe, hogy ő valószínűleg átélte-túlélte a forradalom eseményeit, és nehogy már 54 évvel később az ünnepségre sietve törje ki a nyakát... Ha valaki, én aztán tényleg nem viccelek ilyen dolgokkal, tényleg aggódtam érte...
---
Écsen teljesen a pihengetés volt napirenden. Meccseket néztem, olvastam, Pista kollégámnak pedig megírtam DVD-re - VHS- minőségben :) - az 1990-ben készült Célzászló című filmet. A főszereplő autóversenyző srác feleségét nem más, mint a fiatal Berényi Claudia szinkronizálta... :D
Vasárnap reggel keltem a Dél-koreai nagydíjra. Esett az eső, a szervezés sem volt tökéletes, így kb. egy órát csúszott a rajt. Elég érdekes futam volt, a végén Alonso nyert, és a pontverseny élére ugrott. Úgyhogy megérte elindítani a versenyt. A reggeli így kimaradt, olyan fél 12 táján ettem valamit, aztán hamarosan ugye jött az ebéd is.
Délután aludtam egy kellemeset, így nem láthattam, hogy a holland bajnokságban az Eindhoven 10-0-ra verte a Feyenoord gárdáját. Most ismétlik a meccset, megy a háttérben, de elég pixeles a kép, nem nagyon látszanak a játékosok...
Ma Anyu kocsival elvitt dolgozni, elvittem a kávéfőzőt. Fent említett kollégám megjavította elromlott biztonsági szelepét, majd stabilan be is csomagolta a cuccost, így biztonságosan haza tudtam hozni a gépet egyedül, busszal is... Persze eljöttem a cégessel, 1 órával előbb a szokásosnál, így kevesebb esélye volt, hogy eldobom a masinát, és a plusz óráim sem maradnak bent, amiket hét végéig le kell nullázni.
Nem is volt gond, mondjuk a 14-esen elég sokan voltak, de én beálltam leghátra, az tűnt a legbiztonságosabb helynek, de a sofőr Sebastian Loeb-nek képzelte magát, ezért aztán kapaszkodni kellett ezerrel.
De hazaértem, és kávét is főztem, és működik is.
Csütörtöktől szabi, nagytakarítás-rendrakás-festés. Ez utóbbit persze nem én csinálom, de Anyu is itt lesz, és a pakolásban segítek neki. Vagy egymásnak segítünk, nézőpont kérdése. :)
Azt hiszem, ennyit akartam ma írni.
Jók legyetek, puszik, pacsik, éljenek a csajok! ;)

1 megjegyzés:

Gábris írta...

Most látom, hogy Kalkbrenner. Nem Kalkbrunner... És Paul, mint a polip, aki viszont kimúlt... :(