2010. szeptember 11., szombat

Vegyesfelvágott 19

Régen volt, most megint Vegyesfelvágott.
Legutóbb két dolgot elfelejtettem elmesélni.
Szóval: készült munkahelyemről egy német nyelvű film, és engem kértek meg, hogy csináljam meg hozzá a magyar szöveget. Érdekes volt nézni a filmet, visszapörgetni, kifigyelni, hogy egész pontosan mit is mondanak, és leírni úgy, hogy még tényleg magyarosan is hangozzon. Rájöttem, hogy ezek a különféle fordító munkák tök érdekesek, szeretek "elszöszmötölni" velük. Ha lenne stáblista, benne lenne, hogy magyar szöveg: Goszi. :D De ne, ne legyen, csak viccből írtam ám... :)
A múltkor valami nagy kalimpálás közepette véletlenül leírtam ezt a jelet: ♥. Már több helyen láttam, és fogalmam sem volt, hogyan kell előcsalogatni, de meglett. És már használtam is élesben, egyszer. Höhö. :)
Csütörtökön megejtettük Rékával havi rendes összejövetelünket, jót beszélgettünk, ittunk kávét, meg limonádét. :) Szerintem a legtöbb ember szemében unalmas és fárasztó ember vagyok, de annak örülök, hogy Rékával például úgy el tudunk beszélgetni, hogy amikor először megnéztük mennyi az idő, már több, mint két órája ültünk a Segafredoban. :)
Kolléganőm figyelmembe ajánlotta a szomszédjában lakó leányzót, akivel futni jár. Meg is néztem iwiwen. És azóta szerelmes vagyok... :$ Na jó, neem, de tényleg tök aranyos, a kollegina jót választott. :D
Orthopéd cipőt fogok magamnak íratni. Elegem van abból, hogy a normál cipők olyan egy hónap alatt elkopnak a lábamon, és annyi pénzt költök cipőre, mint egy plázacica. Csak az én szekrényemben nem halmozódnak a cipők, mert a rosszat mindig ki kell b@szni... Eddig főképp hiúsági kérdést csináltam ebből, de sajna nincs más út: orthopéd pasinak orthopéd cipő való... :/
Apropó: kampány indult a fogyatékkal élő emberek nagyobb társadalmi elfogadása érdekében. Én ezt egy kicsit mű dolognak tartom, de a kezdeményezés mindenképpen jó. A honlapot itt megnézheted.
Tegnap meccs előtt Kisalföldet osztogattak, és legalább öt hostess-csaj került ki, és nyújtotta a lapot egy "normális" pasinak. Hát igen, ezt el kell fogadni. Általában bulis szórólapot, ingyen újságot nekem nem nagyon adnak, a természetgyógyász, meg a hittérítő az jön. Meg néha nyelviskola. :)
Sporthírek, szigorúan szubjektíven! :)
F1: nem büntették meg a Ferrarit a németországi csapatutasításos balhé után, ami nem is baj. De így jobban belegondolva vicces, hogy az FIA elnöke, a fő döntnök Jean Todt, aki évekig volt a maranellóiak csapatfőnöke. :)
Vizilabda: ma ismét a szerbek ellen, bronzmeccs az EB-n kíváncsi leszek, mit alkotunk.
Foci: Huh... A FIFA illetékesei szerint a foci VB-n unalmasak voltak a hosszabbítások, ezért eltörölnék teljesen, vagy ha nem, visszahoznák az aranygólt. Pf... Egyik rosszabb döntés, mint a másik... Egy foci VB-n ugye maximum 16 hosszabbításos meccs lehet, és ha abból legalább kettő hajmeresztően izgalmas "horrormeccs", akkor már megéri fenntartani a rendszert. Szerintem.
Huszti Szabolcs levelét megírta. A Zenit Szentpétervár légiósa lemondta a válogatottságot, majd azon melegében írt egy nyílt levelet a közvélemény felé. Lehet, hogy sok mindenben igaza van, de a tálalás nem a legelegánsabb, és elég undorító, hogy Egervári kapitánnyal folytatott négyszemközti beszélgetését ilyen szinten kiteregette. Ez nem megoldás. Hajlok rá, hogy Király Gábornak lesz igaza, aki szerint Szabika se a válogatottba, se a klubjába nem fér be alapemberként, és a frusztráltság íratta vele ezt a levelet. Féltem a válogatottat, valami szerintem végleg eltörött... Hogy ez jó-e vagy nem, az majd kiderül.
Az ETO pedig 3-0-ra verte a Lokit!! Meglepődtem, teljesen váratlan eredmény, de teljesen reális, ki is tömhettük volna a DVSC-t. Olyan formás támadásokat vezettünk, hogy csak lestem. :)
Telefont szereltem :) : szarakodott, egyfolytában PIN-kódot kért, már szervizbe akartam vinni. Aztán leejtettem, ami kieshetett belőle, az ki is esett, összeraktam, és azóta tökéletesen működik. :)
Kiskegyed: láttátok a reklámot? Ki segít Anyának? Se a férj, se a gyerek, se a kutya, majd a Kiskegyed. Családmodell rulez! :/ És ne mondja senki, hogy túldramatizálom, amikor halottam már olyat ismeretségi körömben, hogy egy játékboltban egy kislánynak mondták a szülei, hogy ezt vagy azt a játékot most nem tudják megvenni, a kislány teljesen komolyan közölte, hogy akkor fel kell hívni a Providentet... :/
Blog: csütörtökön egész nap nem voltam netközelben, csak este láttam, hogy 12 visszatérő látogatóm volt. Ez már egész szép szám, köszönöm! :)
Most pedig hétvége. :) Écsen leszek, ma sportnap. Lesz vagy négy érdekesnek ígérkező focimeccs, F1 Olasz GP-időmérő, meg vízilabda. Szegény Anyámat sajnálom, lefoglalom a tévét... :)
Ez van, agglegény sportbuzi Édesanyjának sem lehet könnyű lenni. Ez pedig szép mondat volt így búcsúzóul.
Sziasztok, jó hétvégét!

Nincsenek megjegyzések: