2010. szeptember 26., vasárnap

Illetékes

APEH... Szóval kaptam egy levelet, amiért csütörtökön el is mentem a postára. De ebben még nem "a döntés"-ről tájékoztattak. Egy csekket kaptam, amin az általam benyújtott kérelem miatt kellett befizetnem 2.200 forint eljárási díjat. A tárgy mezőben a következő kedves mondat szerepel: adóhatósági eljárási illeték megállapítása feltételes mulasztási bírság kiszabása mellett. Szóval, ha nem fizetem be az illetéket, rám vernek még 1.100 forintot, és erről időben tájékoztatnak. Aranyosak... :)
A küldeményt persze nem bontottam ki a postán, csak a Honvéd ligetben egy padon ücsörögve, és lusta voltam visszasétálni befizetni a csekket. Hazatérve pedig még egy értesítő várt, hogy még még egy levelet kaptam az adóhatóságtól. Ezért már csak szombaton mentem be a postára, de erről majd később.
Valamelyik este szerepelt a Fókuszban Inna, a román énekesnő. Kinőttem már abból, hogy hírességek után lelkesedjek, de ez a csaj tényleg nagyon szimpatikus. Mosolygós, kedves, élettel teli nő, nagyon aranyos volt. És még jól is néz ki, annak ellenére, hogy a "mellköziben" anyajegy van... :D :D :D Ami meglepett: Inna mellett is vannak Romániából származó hírességek a zenei világban, például a nyár egyik legnagyobb slágerét, a Stereo love-ot jegyző Edward Maya is.
Pénteken meló után az égegyadta világon semmit nem csináltam, hazajöttem dögleni. Est pedig befutott tesóm, egyedül, mert sógornőmnek még dolgoznia kellett. Jó ideje nem találkoztunk, így elég sok mesélnivalónk volt egymásnak, picit tévéztünk, aztán aludtunk.
Szombaton reggel aztán mentem postára. Először is befizettem a csekket. Szokásomhoz híven elkövettem egy hibát: a közlemény rovatban nem adtam meg az adószámomat, pedig ennek elmaradása, vagy nem megfelelően történő teljesítése a befizetett összegnek az előírt tartozásra történő elszámolásának késedelmével vagy téves elszámolásával járhat. - hogy szó szerint idézzek... Jah, ezen átsiklott a szemem, és most megint mehet a para... :/
Aztán átvettem az ajánlott levelet: kérelmemet elfogadták, novembertől tíz részletben kell befizetnek a 200 ezer forintot kitevő illetéket.
Hazatérve tesómmal kaját rendeltünk, ami elég izgalmasra sikeredett. A futár bácsinak ugyanis nehézséget okozott hogy öt darab ötszáz, illetve egy darab háromszáz forintos étkezési utalványból összehozza a 2.800 forintos végösszeget. Elég paraszt módon beszélt, bukta is a kétszáz forint borravalót... :/
Aztán desszertként minyont - a helyesírás-ellenőrző szerint így kell írni...:) -. ettünk, végül csendespihenő következett. :D
Ezután a sörkertbe mentünk, onnan pedig az ETO-Zetére. Ami... 1-0-ra kikaptunk, és nem szívesen koptatom emiatt a meccs miatt a billentyűzetet... 2009 májusa után kaptunk ki magyar bajnokin hazai pályán, és ez egy minősíthetetlen fos játékkal. Ha jól számolom, ez az ötödik szezon, hogy minden meccsen kint vagyok, és megkockáztatom, ilyen gyengén még sosem játszottunk itthon. Szerencsére a Debrecen és a Honvéd is kikapott, így azért továbbra is elég szoros a mezőny.
Az FSV Mainz hat meccs után továbbra is száz százalékos a német bajnokságban, ezúttal a Bayern München otthonában nyertek 2-1-re. Ezt nem írtam volna le, ha a győztes gólt nem Szalai Ádám lőtte volna, méghozzá a kapunak háttal, fordulás után, a rövid felsőbe, bődületes nagy gól volt.
Forma-1: ma Szingapúr, éjszakai, villanyfényes futam, egy pici esély van esőre is. Érdekesnek igérkezik. Az RTL Klubtól egy időre elbúcsúzott Palik Laci, mert több időt szeretne a családdal tölteni, így a fiatalok kommentálhatnak.
Tegnap este pedig Katáéknál voltam, egy-két sör mellett beszélgettünk, és megnéztük a Nicsak, ki beszél most című "limonádé-filmet". Hajnali 1 után értem haza, örülök, hogy végre találkoztunk, kicsit hosszúra nyúlt a kihagyás. Politizáltunk is, ami ránk nem jellemző, oka is elég érdekes, sajnos itt nem részletezhetem...
Blogdizájn: már egy éve változatlan, kicsit át kéne dolgozni. Külső sablont nem tudom, hogyan kell átvenni, az új blogspotos pedig jelenleg elég bonyolultnak tűnik, de azért valahogy megoldom. Az új szlogen már megszületett. :)
És rá kellene hajtani a társkeresésre... Jaj, ez így hülye megfogalmazás, de kezdeni kéne már valamit, bízva abban, hogy igaza van Fanninak, nem vagyok reménytelen eset, csak lelki hipochonderségemet kellene legyőznöm...
Na ennyi mára, puszik, pacsik, éljenek a csajok! :)
Ja, és ne ázzatok: teázzatok! Haha! :)

Nincsenek megjegyzések: