2010. szeptember 8., szerda

Szösszenek

Kenyér: szegény ember vízzel főz, mint tudjuk. - és kézzel nőz... :) -. 13 év kolesz után pedig az ember fia bizony kevésbé válogatós. Hétfő este a vacsihoz még csütörtökről maradt "határeset"-kenyeret akartam enni, de Anyu a nagy rendezkedésben kidobta, így sós Telesnack keksz volt a vacsora- ami ugyancsak nem rossz, csak hát nem túl laktató...
Apropó: akartam korábban írni a kézügyességem hiányáról, vagy épp ügyetlenségemről, ehelyütt legyen elég annyi: kenyeret képtelen vagyok normálisan vágni, csak szeleteltet veszek. Azt viszont utálom kinyitni. Emellett utálok kupak nélküli dobozos tejet, vákuumcsomagolt szalámit/sajtot bontani, és tépőfül nélküli konzervet nyitni. Ez van. :)
---
Alvás: a hétvégét ugye szinte átaludtam, most a héten viszont éjszakánként kb. háromszor felébredek... :/ És legalább kétszer álmodok. Valami hülyeséget. Egyre teljesen emlékszem, egyre foszlányokban... :/
---
Probléma: nemrégiben irigyeltem valakinek a problémáját. Már nem tudom, mi volt az, de olyan apróságon feszült, hogy őszintén irigyeltem.
Most nekem két ilyen van: egyrészt nem tudom, hogy a tegnapi EB-selejtezőn 2-1-re legyőzött ellenfelünk Moldova-e, avagy Moldávia? Mindkettőt látom leírva. De szerintem az első. A másik: nem értem, hogy a németek miért gólarányt (pl. 2:1) használnak gólkülönbség helyett (pl. 2-1), ami a hivatalos. Úgy is mondják, hogy"zwei zu eins"
Ez a két legnagyobb gondom! :D
Juuj: olvastam egy cikket a német oktatási rendszerről, amiben az is benne volt, hogy furcsa, hogy a német diákok tanáraikat urazzák + vezetéknév. Kilenc évig voltak német/osztrák tanáraim, de nekem eddig fel sem tűnt, hogy a magyarok "Tanár urak és Tanárnők" voltak, a németek meg Herr Zeuner, Herr Brettl, stb. És tényleg... :)
Pihent vagyok?
---
Afganisztán: már négy magyar katona halt hősi halált a távoli országban.
Csak azt nem értem, mi a fenét keresünk mi ott?
NATO-kötelezettség?
Köszi.
---
Baba: alacsonyan szállnak a gólyák ismerőseim körében. Az elkövetkező hónapokban több baba is fog születni, a héten már megérkezett Balázs osztálytársam kislánya, Lilien Nóra, és volt kolléganőm, Klaudia kisfia, Ármin.
Sok boldogságot, jó egészséget Apának-Anyának-Babának egyaránt!
---
Tesó: mármint "tésó". tegnap így szólított kedves alsó szomszédék egyik látogatója. Aztán rájöttem, hogy Olaszországból hozott melegítőm van rajtam, elején hatalmas "ROMA" felirattal... :)
---
Facebook: komolyan mondom, függő leszek. Lájkolom, egyre jobban. :)
---
Bekapcsoltam a konvektort. Megfagyok. Szeptember 8. No comment... :/
---
És végül de nem utolsó sorban Boldog Névnapot a ma ünneplőknek! :)

Nincsenek megjegyzések: