2009. augusztus 9., vasárnap

Vegyesfelvágott 7

Régen volt már, most megint. Sok a mesélnivaló...
Néha képtelen vagyok eligazodni magamon. Valamikor azért rinyálok, hogy szar egyedül... Tegnap meg Écsen voltam szüleimnél, és ebéd után rámjött, hogy én este az ETO-meccset egyedül, egy-két sör társaságában Győrben, a lakásban szeretném megnézni. Így visszajöttem, és a tévé előtt követtem a Kecskemét-ETO találkozót. Nem volt benne túl sok köszönet. A mérkőzést 9 emberrel fejeztük be, 2-0-ra ki is kaptunk úgy, hogy kapusunk, Szasa még 11-est is hárított.
Ügyek és pletykák is vannak a csapat körül, gondolkodtam, hogy írjak-e erről is, de inkább nem untatlak benneteket. A véleményemet szerintem mindennél jobban kifejezi, hogy tavaly elutaztunk meccsre a hírös városba, most azonban itthon maradtunk. Viszont Pápán és Szombathelyen jelen állás szerint ott leszünk... :)
Meló... Pénteken sikerült akkorát égnem, mint a rongy... Történt ugyanis, hogy reggel cégünk német "nagyfőnöke" szúrópróbaszerű bejárást tartott. Na, én nem vettem észre, hogy bejött az irodába... És én hátra sem fordulva a "kezébe nyomtam" egy újságot. Még pénteken ebéd közben megosztottam munkatársaimmal egy "eget rengető" új információt, melynek bizonyítékaként szerettem volna Ibolya kolleginának megmutatni egy osztrák újság címlapján szereplő egy szem fényképet, és az alatta lévő egy szem mondatot. A hír részletes kifejtése ugyanis az újság internetes oldalán található meg. És mi volt az a baromi fontos információ? Hm... Lady Gaga a hír szerint "beismerte, hogy férfi", és ennek megfelelően "hat einen Penis". Hát ez ugye kellőképpen bulváros, és nagyon lényeges, nem is álltam neki magyarázkodni. Csak hát tényleg úgy jött le, mintha Ibó kolleginával újságot olvastam volna. Ez annyira balfasz dolog volt. Olyan "gáboros"...
Hasonló ahhoz, mint amikor főiskolán egy szóbeli vizsga alkalmával a csajok kitalálták, hogy menjünk be a tanárnő kávészünete alatt a terembe, és válasszuk ki a nekünk megfelelő tételt, és tegyünk olyan helyre, hogy sorra kerülve azt tudjuk kihúzni... Elég az hozzá, hogy a lányok kiértek, én viszont nem... A tanárnővel az ajtóban találkoztam össze. Megkérdezte, mit keresek a teremben, és hogy tudom-e, hogy akár haza is küldhetne. Persze a kérdés első felére semmit nem tudtam mondani, a második felére pedig egy bizonytalan "Ja" volt a válaszom... A tanárnő ugyanis német. Slusszpoén: a teljesen "újrakevert" tételek közül kihúztam a "félretettet", és 4-est kaptam, a korábbi intermezzo miatt a megérdemeltnél eggyel rosszabbat... :)
Visszatérve munkahelyemre. A szerelősoron pedig épp akkor járt a főnök, amikor a bankok kiszórták az SMS-eket a fizetések átutalásáról, így a csajok vagy SMS-t olvastak, vagy hazacsörögtek, hogy van zsé...
Igen szerencsétlen csillagzat alatt született ez az üzembejárás... :S
Jogsi: Gergő kolléga bemutatta az oktatóját, nagyon szimpatikusnak tűnik, így valószínűleg nála fogok vezetni. A "haditervet" is kidolgoztuk: tavasszal KRESZ+elsősegély, utána autó-ügyintézés, bürokrácia, és nyáron kezdhetek is vezetni. Így talán nem lesz annyira stresszes a dolog. Közvetlen főnököm - tehát nem az említett nagyfőnök - elvitte a rózsaszín kempingbiciklit, így lassan összejöhet a háromkerekű "drótszamár"... :)
Lakáskérdés: napirenden van a gyárvárosi kéró eladása. El kell kezdenem intézni a győri állandó lakcímet, hogy eséllyel pályázhassak bérlakásra. Nagyon furcsa lesz... 1987 óta tanultam Pesten, Győrben, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen, most pedig a "vizek és találkozások városában" dolgozom, tehát tényleg nem sok minden köt Écshez, szinte csak pihenni szoktam hazamnenni, a faluban konkrétan sehová nem járok, maximum a temetőbe nagyszüleim sírjához, illetve szavazni a kultúrba, meg nagyritkán ugyanoda vért adni. És mégis furcsa lesz a győri lakcím a személyimben. De meg kell lépnem, nem hiszem, hogy apámmal egészséges lenne hosszú távon egy fedél alatt élni... Szomorú dolog ez, de sajna változtatni nem tudok rajta, mert nem első sorban rajtam múlik...
Szó volt róla, hogy "akadálymentesített", fogyatékosoknak szánt bérlakásba gyorsabban bekerülnék, de ezzel valahogy nem szimpatizálok. Inkább "sima" lakást célzok meg, még akkor is, ha az jóval tovább tart, és nem is biztos, hogy sikerül...
Forma-1: kommentben érkezett egy kérdés, hogy azt a bizonyos mellékelt képet még Massa balesete előtt készítették-e a brazilról és Schumiról. Nos, hogy mikor készült egészen pontosan, azon kívül, hogy biztosan a baleset előtt, azt nem sikerült kiderítenem. Annyi biztos, hogy ez a kép Massáról elutazása előtt, Ferihegyen készült. Szóval, így néz ki most. Nagyon szorítok neki, mielőbb ott szeretném látni újra a rajtrácson. Egy biztos: a nehezén túl vagyunk... :)
Foci: újra lehet örülni magyar sikernek a nemzetközi porondon. A Debrecen 2-0-ás összesítéssel, két győzelemmel jutott túl az észt Levedia Tallin csapatán, és a BL-csoportba kerülésért meccselhet. Sőt, kiesés esetén is folytathatják, méghozzá az Európa Ligában.
2001/2002-ben kollégiumi szobatársam volt egy zalaegerszegi srác, Ervin. 2002 nyarán a ZTE megnyerte az NB1-es labdarúgó bajnokságot. Ervin barátunk amúgy dadog, de a bajnoki ünneplés közben az elfogyasztott alkoholmennyiség hatására gond nélkül kiáltotta az RTL Klub kamerájába, hogy "Jöhet a Manchester!". És hogy, hogy nem: a sorsolás tényleg a Vörös Ördögöket sodorta a Zete útjába, az RTL Klub a meccs beharangozójakor elő is kotorta a felvételt, és cimborámmal reklámozta a derbit. Az első meccsen Koplárovics Béla felejthetetlen góljával nyert is a kék-fehér zalai gárda, ki ne emlékezne rá... A visszavágó meg kit érdekel... :)
Hogy hogy jön ide ez a kis történet? Elmagyarázom... A debreceni szurkolók a Tallin-meccs után ugyancsak elsütötték a klasszikus "Jöhet a Manchester!"-mondatot. Majd megkapták a Levszki Szófia csapatát. Ami azért vicces, mert Ervin cimbi anyai ágon bolgár, és ottani kedvenc csapata éppen a Loki következő kupaellenfele. Jó, lehet, hogy elolvasva nem túl érdekes a sztori, én azért jót nevettem rajta... :)
"Dezsőnek meg kell halnia!"- klasszikus mondat egyik kedvenc filmemből, a Tanúból. Ahol is éppen úgy kezdődik a bonyodalom, hogy Pelikán József gátőr feketevágást hajt végre, azaz stikában levágja Dezsőt, a disznót.
Úgy néz ki, hogy feketevágás fogalma más összefüggésben, de visszatérhet a közbeszédbe. Higiéniai szempontok alapján ugyanis be akarják tiltani a disznótort. Vagyis saját fogyasztásra lehet disznót vágni, de a kóstoló adása már tilos...
Hát nem tudom... Egyrészt soha nem hallottam még tömeges "hurkamérgezésről", másrészt falusi gyerek volnék, és bár most már nem tartunk disznót, de kiskoromban még voltak röfik, és soha nem felejtem el azokat a hangulatos disznóöléseket. Jött Pannonhalmáról Miska bácsi, a böllér, korán keltünk, az "öregek" pálinkával indítottak, a nők a konyhában tüsténkedtek, mi gyerekek pedig játszottunk, meg élveztük a frissen készült finomságokat... Meg azok az illatok, az egész hangulat... Szép idők voltak, na... :)
De az is emlékezetes volt, amikor Szombathelyen, a kollégiumban tartottunk disznóvágást, és volt olyan pesti barátom, aki akkor és ott látott ilyet először. Apró szépséghiba, hogy lakossági bejelentésre kiszállt az ÁNTSZ, és mindent elkobzott, a forralt bor szerencsére megmaradt... :) A következő évben aztán gulyáslevesfőző verseny volt az udvaron. Ott pedig ételmérgezést kaptam. Vagyis inkább túladagolás a helyes kifejezés... :)
Száz szónak is egy a vége: buta dolog ez az élet minden területére kiterjedő túlszabályozás...
Most két háromnapos munkahét következik. Csütörtökön irány Becsvölgye, kórházi barátaimmal a szokásos elvonulós sátorozás... Kaja, és piahegyek, hajnalig tartó beszélgetések, már ha még leszünk olyan állapotban... :P Fannival alkotjuk a "nem egészségügyben dolgozó szekciót". De legalább jó kezekben leszünk.... :) Szombaton az ETO-Diósgyőr meccsre időzítjük hazatérésünket.
Az augusztus 20-ai hosszú hétvégére még nincs program...
Egyszer egy fiatal tanárnő beadandót iratott pszichológiából. Az egyik tesiszakos - mi más lenne?:) - srác beleírta dolgozatába, hogy " Ha a tanárnő elolvassa, fizetek neki egy sört!". Jegybeírás után sor is került a hűsítő nedű elfogyasztására.
Ha Te ezt az írást végigolvastad, jelezd kommentben, és jó vagy nálam egy sörre/ kávéra! ;)

Nincsenek megjegyzések: