2009. augusztus 6., csütörtök

Comeback

Felipe Massa a héten hazatérhetett Braziliába, sőt már ott is elhagyhatta a kórházat, ahol megfigyelésen tartózkodott.
Ez nagy öröm, minden F1-rajongót megkönnyebbüléssel tölt el. Persze nem szabad elbizakodottnak lenni, de úgy tűnik, a sportág biztonsága érekében tett erőfeszítések nem voltak hiábavalók. Felipének egyszerre volt pechje, és hatalmas nagy szerencséje.
És némileg váratlanul, de Michael Schumacher fogja Massát teljes felépüléséig helyettesíteni. Futamonként egy millió eurót fog kapni, plusz futamgyőzelmenként ugyanennyit.
A következő verseny Valenciában lesz, ott rendezik az Európa Nagydíjat.
A Hungaroringen történtek miatt a Renault-t valószínűleg egy futamra eltiltják, a hazai kedvenc Alonso így kénytelen lesz kihagyni a viadalt. A francia gyár egyébként kilátásba helyezte, hogy ha nem törlik a büntetést, 2010-től kilépnek a száguldó cirkuszból. Követve ezzal az ezirányú döntését már bejelentő BMW-t...
Azon is megy egyébként a vita, hogy Schumacher kaphat-e a tilalom ellenére különleges tesztelésre engedélyt. Ugyanis év közben normál esetben tilos év közben bármilyen teszt lefolytatása. Végül nem körözgethet a német versenyző a csapat idei autójával: több csapat is vétót emelt. Köztük a Red Bull, amely valószínűleg azért rágott be, mert a fiókcsapat újonca, a 19 éves spanyol Alguersuari (igen, megjegyeztemmmm! :) ) sem tesztelhetett beugrása előtt. Az más kérdés, hogy a teszttilalom Schumacher esetében szőrszálhasogatás, a spanyol zöldfülű esetében viszont potenciális balesetveszély. Viszont a hivatalos verdikt szerint: költségkímélés!
Hatalmas az érdeklődés Schumi visszatérése iránt, én azt mondom, teljes joggal. Nem vagyok Schumi-fan, de elismerem a tudását, a sportágra gyakorolt hatását. Színt fog vinni az F1 vérkeringésébe, annyi szent.
Nem fogja saját szobrát döntögetni, annál azért rutinosabb. Hallottam olyan felvetést, hogy azért tér vissza, mert elfogyott a pénze, na ezen csak röhögni tudok... :)))
18 pont a hátránya a csapattárs Kimi Räikkönennel szemben, remélem, őt azért nem előzi meg...
De abban biztos vagyok, hogy legalább egy futamot nyerni fog. Van egy olyan gyanúm is, hogy Hamiltonnal, és/vagy a közös múltra való tekintettel Barrichelloval összetűzésbe fog keveredni, pályán, vagy azon kívül... :)
Ha már pályán kívül: Schumi Pesten járt Massát látogatni. 155 ezer forintért rendőri felvezetést bérelt, és menet közben telefonált...
A magyar rendőrség most azon tépelődik, hogy utólag fel kéne jelenteni a hétszeres világbajnok németet...
Oké, hogy példastatuálás, meg felelősségteljes példakép, de szerintem azért mégsem kéne... Ne gyűjtsünk "szimpátiapontokat" az olasz-német és egyéb országokban élő F1-fanok szemében...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Biztos h én vagyok tudatlan, de ez a akép a baleset előtt v után történt? Mert ahhoz képest tök jól néz ki rajta a Massa (ha utána..)

Gábris írta...

A kép egészen biztosan a baleset előtt készült, én gyanítom, hogy még Schumi is versenyzett ekkor, tehát a kép kb. 2006-os. Szerintem.
Szegény Massának ugye most egy jókora vágás éktelenkedik az arcának bal felén...