2009. augusztus 26., szerda

Főtábla

Még ízlelgetnem kell. A Bajnokok Ligájában főtáblára, azaz a csoportkörbe jutott a 2008-2009-es magyar labdarúgó-bajnokság győztese, a Debreceni VSC-TEVA gárdája.
14 évet kellett várni arra, hogy a BL-ben újra magyar csapatért szoríthassunk. Akkor a Fradi a selejtezőn a belga Anderlecht testén át jutott túl, a csoportban az Ajax, a Real Madrid, és a svájci Grasshoppers voltak az ellenfelek.
Tény, a Fradi Magyarország legnépszerűbb csapata, akkor futball-láz tombolt az országban. A bivalyerős csoportban akkor a Fradi belefutott kiadós verésekbe, de mindent egybevetve becsülettel helytállt. Anyagilag viszont nem tudtak élni a lehetőséggel, a BL nyújtotta hatalmas profit valahogy elillant a klub kasszájából.
A Debrecen az észt Tallint, a svéd Kalmart, és a bolgár Levszki Szófiát kiejtve jutott el a BL-csoportküzedelmekig. Sokan fanyalognak, hogy ez könnyű sorsolás. Hát, szerintem a svéd és a bolgár futball is jóval előttünk jár, le a kalappal a civisváros focistái előtt. Főleg a Levszki oda-vissza legyőzése hatalmas fegyvertény. És a könnyű sorsolásról még annyit, hogy két ManchesterUnited-fellépés, a Celtic, és mondjuk a Fenerbahce vendégszereplése után kijárt ez a magyar bajnokcsapatnak. Ismétlem, én mégsem nevezném ezt olyan húdekönnyű menetelésnek!
Nálam alapvető dolog, hogy a nemzetközi porondon a magyar csapatnak szurkolok. Az egyik internetes fórumon pedig találtam egy érdekes felvetést: vigyázzunk, ne sajátítsuk ki a DVSC sikerét. Mert beszélhetünk arról, hogy magyar csapat jutott a Bajnokok Ligájába, és én ennek örülök is. De a siker elsősorban a Debrecené, a debrecenieké. Játékosé, klubvezetőé, támogatóé, és végül, de nem utolsó sorban a szurkolóké, akik a kényszerű pesti hazai pályán is fergeteges hangulatot teremtettek.
Az év hat BL-meccsén "lokista" leszek, egyébként természetesen maradok az ETO-nál. :) Nem veszek Loki-mezt, -sálat, nem teszek posztert a falamra. És nem fogok jegyért tolakodni akkor sem, ha mondjuk a Barcelona lesz az ellenfél. Sőőt, ha összekerülne a két csapat, két meccs erejéig a katalánoknak le kell mondaniuk a támogatásomról. :)
Egyébként immáron a DVSC a legeredményesebb vidéki gárda, éppen az ETO előtt. Egy dologban még tartjuk a mércét: az 1964/65-ös BEK-kiírásban elődöntőt játszottunk. :)
Úgyhogy hará, Loki, innentől tényleg minden meccs ajándék! :)
Hmm... Eddig Dórit legalább "sportos" írásaimban nem említettem meg. Most kivételt kell tennem. :) Tegnap a meccs előtt felhívtam "hivatalos" ügyben. Ez egy kicsit elhúzódott, kb. fél órát beszélgettünk. A meccset persze lehalkítva néztem, piros-fehérek első gólját egy "Na, közben vezet a Debrecen!"-mondattal nyugtáztam. Én, aki "nem semleges" meccsen még egyedül is sokszor őrjöngök a tévé előtt. Dóri mondatomat egy "Na, az tök jó!" megjegyzéssel vette tudomásul. Miután így "kitomboltuk magunkat", folytattuk tovább a beszélgetést. :)
Az örjöngést pedig a második gólnál pótoltam. :)

Nincsenek megjegyzések: