2014. június 28., szombat

"Megvan, jól vannak, gyönyörű :)"

Vasárnap. A poszt megírása után már semmi érdemlegeset nem csináltam. Melegszendvicset sütöttem, facén beszélgettem, meccset nem néztem. 
Kicsit visszakanyarodva a szombatra: szép volt az esküvő, jó volt a buli és a társaság. Külön tetszett, hogy egyebek mellett politikáról is simán el lehetett beszélgetni, pedig elég sokféle nézőpont képviseltette magát.:)
Külön öröm, hogy zalai cimbiék is épségben hazaértek. Földik.:D
---
Hétfő. Reggel már-már halálfélelmem volt a zebrán. A két irányból kb. öt bicikli érkezett, azt hittem, el fog ütni valamelyik. Megálltam középen. Így kerülnek ki a legkönnyebben.:)
Napközben sorsoltak az ETO-nak az Európa Ligára és az NB1-re is. 
Előbbiben nagy valószínűséggel egy svéd csapattal játszunk. Ha rám szakadna a Nemzeti Bank, még el is utaznék Göteborgba. 
Az NB1-ben pedig már nyáron túl leszünk az ETO-Fradin, előtte megyünk Fehérvárra. A Lokival az utolsó körben játszunk. Zajó barátom pedig arra hívta fel a figyelmemet, hogy ősszel nem is megyünk Pestre. Megvárjuk Harcsás urat!:D
Meló után elmentem ETO Parkba csekkeket befizetni. Basszus, ilyen még nem volt, de kifele jövet rossz mozgólépcsőre szálltam, csodálkoztam, hogy nem megy lefelé!:)
Aztán hazaindultam. Működtek a pavlovi reflexek, két kocsmánál is majdnem lekanyarodtam egy sörre. Végül kibírtam hazáig. Itthon megittam hármat.:)
Utána pedig szülinapi köszöntő posztot írtam. 
Megkeményedtek a vacsorára szánt, szombaton vásárolt zsemlék, így kolléganőm tanácsára pizzát rendeltem.
Így aztán jóllakottan ültem le Kék fényt nézni. VB-t nem néztem: elaludtam.
---
Kedd. Két olyan kulcsszót írtam a nap elejére, amiket nem sikerült dekódolnom, szóval azokról nem írok...
Fél 4-ig voltam melóban, utána itthon pihengettem, pakolásztam. Aztán áthívtak a szomszédék meccset nézni meg sörözni. Olaszország-Uruguay. Egy sör, egy kellemes beszélgetés, sütisütés, és "szalonnasütéses" pizza a Don Pepéből. Ennél nem is kell több.:)
Időben hazaértem, tévéztem, ezúttal az esti meccseket is megnéztem. 
Utána facén beszélgettem egy kolleginával. Aztán Ákossal, akivel anno még a múlt században együtt úsztunk, és utána szerintem kb. egy 2001-es nyári táborozás alkalmával találkoztunk utoljára. De már érik a viszontlátás!:)
1 óra körül még tuti ébren voltam.
Ja: bejelentették a Győrben épülő új sportcsarnok nevét: Audi Aréna Győr. Hát nem fostam le a bokámat a meglepetéstől, annyi szent!:)
---
Szerda. Az utóbbi hetek/hónapok egyik legjobb napja volt!:)
3.45-kor keltem. Na, ez nem volt kellemes. 
Délután pörögtem fel igazán az események. Először is kaptam palacsintát egy kolléganőmtől. Hm... Ígérte, hogy valamikor fog hozni, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar. És nagyon finom is volt!:) Azt nem árultam el neki, hogy tesómék esetében mire vezetett a palacsinta...:D
Picit később SMS-t kaptam tanítványomtól: "Megvan, jól vannak, gyönyörű :)". Azaz megszületett nővérének, Móninak a kisfia!:)
Még szerencse, hogy június végére nyári szünetet hirdettem, a lánynak németen kellett volna ülnie ahelyett, hogy unokaöccsében gyönyörködött volna! Na jóó, ez így ebben a formában lehet, hogy nem igaz!:)
Tényleg kis híján megkönnyeztem ezt az SMS-t. 
Móni nagyon sokat segített életem legnehezebb időszakában, úgy, hogy előtte nem is nagyon beszéltünk. Azóta persze már bepótoltuk!:)
Lényeg a lényeg: jó egészséget, sok boldogságot kívánok Nektek!:)
Este elég sokáig dolgoztam. Odajött hozzám a takarítónéni, megkérdezte, hogyan kell regisztrálni fészbokszra. Nagyon aranyos volt, és ezt nem gúnyolódásból írom.:) Valamennyire elmeséltem, megmutatni ugyebár nem tudtam...:)
Céges busszal mentem be a vidékibe. A buszon sikerült letörnöm az övtáskám cipzárját... Csak a telefonom, a buszbérletem, meg a cigim volt abban a részben. 
Azt terveztem, hogy leülök a Honvéd ligetbe és sírok. Aztán jött a B-terv. 
Szerencsére vettem észre ismerősöket a buszmegállóban, végül az egyik kollegina hajcsatjával nyitottam ki a tanyót. A lányt úgy hívják, mint Anyámat. Meg nagymamámat. Meg dédmamámat. Személyesen még soha nem beszéltünk, facén némi költői túlzással kb. annyit, hogy közöltem vele, hogy milyen helyes. És tényleg!:)
Innen a postára mentem, mert persze hétfőn a postáról hazatérve egy újabb csekk várt a postaládában. 
Útközben összefutottam egy barátommal és a párjával, akik eddig távkapcsolatban éltek, de mint megtudtam, a lány is Győrbe költözött.:)
Buszmegálló. Vigyorogtam, mint a tejbetök. Az emberek furcsán méregettek, akkor vettem csak észre. 
Itthon válaszoltam a kis Zalán SMS-ére, amit anyukája telefonjáról küldött. Meg ittam volna egy sört az egészségére. De egy sör nem sör...:D
---
Van több dolog, ami ezúttal terjedelmi okokból marad ki a bejegyzésből, igyekszem majd félretenni a puskacetlit. 
Tudom, ígértem több "különkiadást", meg egyfajta sorozattal is készülök. Meg egy facebook-oldal is tervben vagyon!:)
---
Csütörtök. Fél 3-ig voltam. Hullafáradt voltam, haza kellett jönnöm. Kávéztam, olvastam, lepakoltam a ruhaszárítót, meg meccset néztem!
Fél 9-kor már ágyban voltam. 
Más. Van facebookon egy "srác". Aki szabadidejében segít mozgássérülteknek. Programokat szervez, adományokat gyűjt. 
Ez szép dolog, még akkor is, ha már hallottam róla ezt-azt innen-onnan, ami egy kicsit neccessé teszi a dolgot. 
Most egy néninek gyűjtött pénzt autóra. Azzal a kikötéssel kapná meg a járgányt, ha három évig nem adná el. A néni így inkább a pénzt kérné.
És elkezdődött a kölcsönös sárdobálás, privát üzenetek bemásolása, fenyegetések... Szánalmas... Mondom, mi fogyatékosok nem vagyunk teljesen normálisak!:) Na, de viccet félretéve: az ilyen esetek miatt segítenek az emberek nehezen a valódi, értelmes rászorulóknak...
---
Péntek. Jól indult a reggel. Kedvenc helyettes büfés nénim volt szolgálatban.:D
Kb. 4-ig dolgoztam, aztán elmentem a Hollóba. Kávé, kóla, lottó, tippmix. 
Aztán elrongyoltam a kórházba, be kellett vinnem valamit. 
Jaj de szerettem odamenni Anyuhoz... Mármint a munkahelyére...
Itthon face, tévé, pihi. 
Már megint a Futballforradalmakat olvastam a Szürke ötven árnyalat helyett...:)
Telefonnal és (!) könyvvel a kezemben sikerült elaludnom!:D
---
Szombat. Nagyon korán felkeltem. 
Így időben megfordultam a Lidlből. Közben apu is felhívott. Mondta, hogy kellene már mellém egy fehérnép, aki legalább főzne rám, és rendben tartaná a lakásomat. Ez is egy nézőpont. Bár nekem az együtt főzés, meg együtt takarítás jobban tetszene. Más egyebek mellett.
Mosás, pihi, ebédrendelés. 
Szó volt róla, hogy találkozom valakivel, ami végül elmaradt. 
Így lefeküdtem csendespihenni.
Aztán rám írt egyik egykori Dóri kolleginám, hogy a közeli templomban van esküvőn. 
Nem volt kérdés, lementem. 
Útközben láttam egy veszekedő kisebbségi párt, egy csaj a téren meg telefonban szitkozódott. 
Leültem a padra, vártam Dórit. Kijött a násznép. Észrevesz, elindul, odamegy, puszi, hogy vagy, mizu?, és még egy puszi. Szerintem max. 1 percig találkoztunk. Kb. nyolc év után nagyjából harmadszor. Nagyon örültem neki, hogy szólt, és hogy sikerült összefutni.:)
Hazatérve folytattam a csendespihit, most meg pötyögök. 
Aztán meccset nézek, meg, majd még egyet. 
Holnap Atival találkozom, meg pakolászás lesz. 
A jövő hét még elég képlékeny, egy s más azért már van tervben!:)
---
Mostanában tényleg többen megjegyeztétek, hogy vidám vagyok, meg jókedvű, meg kiegyensúlyozott. Ez főképp egyvalakinek köszönhetem, aki új színeket csempész az életembe. Hogy mik ezek? Apróságok. Tényleg. Ezekről nem szeretnék írni, nem akarom kinevettetni magam ennyire nyilvánosan. Ő tudja, és ez a lényeg!:)
Az illatomat is többet megdicsérték mostanában. Ez pedig "illat-stylistjaim" érdeme. Köszönet érte!;)
---
És mára ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: