2011. május 29., vasárnap

Megvaan! :)

Tegnap sikerült úgy bonyolítani a napomat, hogy az eltervezett dolgok mind-mind belefértek.
Itt persze szombat, azaz hétvége lévén nem kell túl nagy dolgokra gondolni.
Írtam ugye itt is egy bejegyzést. Megírtam az "összefoglalót" arról a dologról, amiről ugye itt nem írhatok. Pakolásztam-rendezkedtem, Rékával is összefutottunk egy rövidet. Meg persze lejátszottam PlayStation-ön a BL-döntőt. :D Amit nálam egyébként csak 2-1-re nyert meg a Barcelona a Manchester ellen. :)
A kávéfőző teteje végre lejött, a tépőzáras chilis babé viszont nem: letört, így nem sikerült kinyitnom. :( Ezért káposztás babkonzerv volt a vacsi, ami mondjuk nem a legnyerőbb választás sörözés előtt...
---
Egy kis kanyar.
Olvastam, hogy a kormány tervei szerint a jövőben az érettségi vizsga egyik előfeltétele lenne a négy év alatt teljesített 20-30 óra önkéntes munka. Ez szerintem teljesen jó dolog. Egyrészt nem olyan vészesen sok. Másrészt ha a fiatalok megismerik picit közelebbről az idősek, fogyatékosok, vagy például egy állatmenhely életét, azáltal újabb tapasztalatokra tehetnek szert, és még talán egy kicsit empatikusabbak is lesznek.
Egy másik tervezet szerint utólagosan fizettetnék ki a tandíjat a tanulmányaikat félbehagyó, illetve az országot elhagyó, és külföldön munkát vállaló hallgatókkal.
Sok minden miatt félbe lehet hagyni a tanulmányokat, ez eléggé aggályos dolog... De ez a külföldön munkát vállalókkal kapcsolatos dolog... Divat lett most őket irigyelni... Én azt mondom, aki ezt irigyli, próbálja ki pár hétig: nem egy leányálom. Hónapokig távol lenni otthonról, új környezetben, idegenként, ahol jóval többet várnak el az embertől, mint a saját polgáraiktól...
Az EU melletti egyik döntő érv a szabad munkaerő-áramlás volt. Vagy tévednék? Arról meg nem is beszélve, hogy inkább itthon kellene olyan feltételeket teremteni, hogy megérje itthon maradni. Úgy, hogy mindenki jól járjon.
---
Mármint az FC Barcelona harmadik Bajnokok Ligája (BL)-győzelme van meg. Én azt hittem, hogy a negyedik. De 1992-ben a katalánok még Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) nyertek a Sampdoria ellenében.
Ami ugye végig egyenes kieséses rendszerben zajlott, nem rendeztek csoportküzdelmeket.
A tegnapi egyébként tényleg a FUTBALL győzelme volt. Európa és talán a világ legjobb csapata egyszerre játssza a legszebb és legeredményesebb focit. És ez nagyon jó dolog. Szép volt fiúk, Forca Barca! :)
Ja, és Kassai is jól látta el feladatát, és másik Viktorunk is elégedetten térhetett haza a londoni Wembley-stadionból. :P :D
---
Ma még Forma-1, aztán Gyirmót-Fradi II a tévében, meg férfi kézilabda BL-döntő. Újabb sportdélután. :)
Tegnap a Sauber mexikói pilótája, Sergio Pérez hatalmasat esett, eszembe jutott az osztrák Karl Wendlinger '94-es balesete. De úgy tűnik, Sergio szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel.
A jövő hét még sok kérdőjelet tartalmaz. Az egyik német tuti elmarad, a hétvége pedig szabadnak tűnik egyelőre. Aztán ez majd még kialakul.
---
Vannak dolgok, amikről nem írsz. Megint másról nem tudsz, nem akarsz, vagy nem mersz írni. Ez eddig tiszta sor.
De ha valamiről azért nem írsz, mert nem tudod, hogyan írd le, és azt sem tudod pontosan, mit szeretnél megfogalmazni, na az az, ami igazán érdekes. :)
---
Mindenkinek további kellemes vasárnap délutánt, boldog gyermeknapot kívánok! :)
Ennyi mára.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!

Nincsenek megjegyzések: