2011. május 8., vasárnap

Másodállásos

Egy sportújságban (!) olvastam egy interjút Kovács Ákos zenésszel. Sok érdekes mellett azt is nyilatkozta, hogy szívesen tanítgat fiatalokat zenélni, de "foglalkozásszerűen" biztosan nem tudna tanítani, mert idegesítenék az olyan diákok, akik nem akarnak tanulni.
Én is valahogy így vagyok a német nyelv tanításával. Így munka mellett teljesen jó, de az, hogy napi szinten, mondjuk egy általános iskolában tanítani, jórészt olyan srácokat, akiket egyáltalán nem érdekel a német, nos, erre nem lennék képes...
Különóra terén viszont nem vagyok válogatós. De tény, hogy akkor is sokkal nagyobb élmény olyan emberrel németezni, aki mondjuk nyelvvizsgára készül, vagy meg akar tanulni németül, mintha mondjuk a bukás elkerülése lenne a cél. Persze ilyen is van.
Mostanában újra nagyon felpörgött ez a tanítás-téma, jelenleg négy tanítvány van, egy pedig gondolkodik rajta. :)
Ezen a héten kétszer is tanítottam a meló befejeztével, vagyis az egyik még csak megbeszélés volt. De jövő héten a lovak közé csapunk. :) Szerdán meg vicces lesz, mert meló, aztán 5-től tanítás, aztán este 8-tól ETO-meccs. :)
---
Nagyjából elégedett vagyok az életemmel. Ezt már írtam korábban is. Egyedül csajozás-téren van restancia, ezt is írtam már.
Ha valaki mondjuk tíz-tizenöt évvel ezelőtt azt mondja, hogy 30 éves koromban szexuális életem DVD-k és interneten lévő képek nézegetéséből fog állni, biztos furcsán néztem volna rá. Jah, mert mondjuk 15 évvel ezelőtt azt sem tudtam, mi az a DVD, és mi az az internet. :)
No... Van egy DVD-sorozat, amit meg szoktam venni. Kb. havonta jelenik meg, és amikor nagyjából letelik az egy hónap, akkor kezdem el keresni az újságosnál.
Most azért viszonylag ciki volt, mert épp egy sportújságot vadásztam, és akkor bökte meg a vállamat az épp telefonáló újságos-tulaj, hogy "ott a DVD, amit kerestél"...
Legalább segítőkész volt. :)
---
Szóval ezen a héten vagy pihengettem, vagy tanítottam délutánonként, pénteken meg Kecskemét-ETO-t néztem tévében. 2-1-es kecskeméti vezetésnél felhúztam magam, és Anyuval hazamentem Écsre. Aztán 3-3 lett a vége. Az ismétlést meg elaludtam...:( :D
Tegnap meg délután jöttem vissza Győrbe. Majd' fél óra késéssel jött a busz, de azért beértem.
Az Alpesibe ültünk be, beszélgettünk-sörözgettünk, de csak viszonylag lájtosan, 11-re már itthon voltam.
Volt levezető sör, meg MSN. Annyi sör után, teljesen értelmesen. És erre büszke vagyok. :) Sőt... Csak azért léptem be, hogy hátha fent lesz az illető, akivel még soha nem társalogtunk MSN-en, és most akkor esetleg. És sikerült... Telepátia. :)
---
Ma meg nem lesz teljesen "itthonülős" nap. Az ETO Park parkolójában Esélyegyenlőségi Nap lesz, erre azért mindenképpen kinézek. De csak villámlátogatás lesz. Aztán ebéd, meg Forma-1, Török Nagydíj.
Este sztárvendég is lesz, méghozzá Molnár Ferenc Caramel.
Helyette inkább Való Világ-döntőt nézek. Pedig nem vagyok függő. :) És Évának szurkolok. De csak azért, hogy ne ő nyerjen. :D
---
Tartom magam ahhoz, hogy itt a blogon nem politizálok. Most egy kis kivétel.
Én most elvileg ugyebár "kormánypárti választópolgár" volnék. De ez nem jelenti azt, hogy minden intézkedéssel egyetértenék. Közel sem. Sőt, sok f*szság van. Egyre több.
De azt azért főleg döbbenten hallom, hogy megszűnne, esetleg integrálódna a győri Széchenyi Egyetem. Nem. Vagyok annyira naiv, hogy azt higgyem, hogy volt egy rakás fejlesztés, meg ott az Audi-támogatás, ezért ezt az egyetemet "békén hagyják".
Persze lehet, hogy rosszul gondolom.
---
Érettségi. Javában zajlanak a vizsgák. Mi meg a tízéves osztálytalálkozóra készülünk... :)
Azon gondolkodtam, hogy vajon mióta van ez az új rendszer, a kétszintű érettségi, meg írásbeli töriből, meg stb.
Nem jöttem rá, rákeresni meg lusta voltam. De majd pótolok...
---
Azt hiszem, mára ennyi.
Ha lesz valami, majd még jövök.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!

Nincsenek megjegyzések: