2009. március 22., vasárnap

Vasárnapi morgolódás

Tegnap Andrással és Kutyával megszálltuk ETO-meccs előtt a Sörkertet, közben belibbent Zsófi, a gyógytornászlány "Rohrer Eszti-hasonmás" is, így elég gyorsan eltelt a meccs előtti idő. Én a második üveg sörömmel, ő pedig az első multivitaminos Cappy-jével küzködött, de ürítettük, fenékig, így lesz szex. Hogy ki kivel és mikor arról nem esett szó... :D
Zsófit amúgy sikerült kiakasztanom, mert nem megyünk Kispestre, mert azt a derbit adja a tévé... Mi ilyen kényelmes öregemberek vagyunk sajnos...:)
Görbiczék a Magvassyban verték a Valceát, így csoportelsőként masíroztak be a BL-elődöntőbe. Ennyit a pozitívumokról. Mert a focisták Kaposvár elleni produktuma megint egy nagy kalap kaka volt. 1-1 lett a vége a Kaposvár ellen, úgy hogy ők három kapufát is rúgtak, meg volt, hogy a gólvonalról vágtuk ki a labdát, szóval szerencsénk volt. Lélektelen volt a meccs kb. utolsó harmadában a játék, nem akartunk győzni, és nem is érdemeltük volna meg.
Oké, még össze kell érnie a csapatnak, meg sok az új ember, meg az edzőnek is új a közeg, de miért nem lehet kvázi "meghalni" a pályán? Miért kell 1-0-nál hazai pályán csatár helyett védekező játékost behozni?
Az ETO infrastrukturális és anyagi lehetőségei országos szinten ki merem jelenteni, hogy egyedülállóak, csak az eredmény nem akar jönni. És attól félek, hogy a tulaj ezt meg fogja unni, és elhúz innen a francba. A pénzforrás bevásárlóközpont esetleg megmarad...
Szóval össze kell szedni magunkat, de nagyon gyorsan, mert ennek így nem lesz jó vége...

Más: egy aktuális hír ami kiverte a biztosítékot:
"Furcsa „próbavásárlásról” tájékoztatta a Baranya megyei internetes oldalt az egyik pécsi boltos. A Citrom utcai rövidáru-kereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó szerint a nő egy gyerekkabátot tartott a kezében, s előadta, hogy elromlott a zipzárja. Kérte a férfit, hogy javítsa meg. Az eladó közölte vele, hogy csak rövidáruk eladásával foglalkoznak, semmiféle javító szolgáltatásuk nincs.
A hölgy azonban erősködött, hogy megfázik a gyereke, mert kint nagyon hideg van.
Végül az eladó megsajnálta és szívességből megjavította a zipzárt.Ekkor a hölgy kérdezte, mivel tartozik, az eladó mondta, hogy semmivel, de a nő unszolására fizetségként végül egy üveg, 150 forintos sörben állapodtak meg. A hölgy odaadott egy kétszázast, az eladó pedig visszaadott egy ötvenest.
A hölgy távozott, majd egy perc múlva visszajött társával, és bejelentették: APEH-ellenőrök. Végül az eladót 50 ezer forintra, a tulajdonost, vagyis az eladó feleségét pedig egymillió forintra bírságolták meg.
Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügyről az adótitok miatt nem mondhatott az internetes lapnak részleteket. Arról azonban beszámolt, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el.
Manapság a segítő szándék igencsak kezd háttérbe szorulni, nem értem, miért kell azzal így "játszani". Tudom, az államkasszának most minden egyes forintra szüksége van, na de ilyen áron? Lehet, hogy ez az eljárás szabályos, de az ellenőr hölgy akkor is bunkó-szemét-mocskos módon járt el.
Várom véleményeteket, hozzászólásaitokat!
Legközelebb kb. kedden leszek online, jók legyetek! :)

Nincsenek megjegyzések: