2009. március 25., szerda

Pimaszúr


Papp Gergelyt még mint a Napló riporterét ismertem meg. Nagyon tetszettek figyelemfelkeltő, provokatív riportjai, legyen szó akár az utcai szemetelőkről, akár a mozgássérült parkolók jogosulatlan használóiról.
Aztán eltűnt a csatornáról, most vasárnap a Viasaton jelentkezett új műsorral, ami a címben szereplő Pimaszúr néven fut.
Most a mai fiatalság bulizási szokásait mutatta be, a tömegben elvegyülve. Mondjuk azt nem tudom, ez mennyire számít átlagos bulinak, éjszakára az egyik pesti bevásárlóközpont alakult át gigantikus bulihellyé, ahol sok-sok, nagyrészt emós fiatal tölti az idejét, piálnak, füveznek, meg hasonló értelmes tevékenységeket folytatnak. Nem biztos, hogy abban a közegben én túlzottan jól tudnám magam érezni. A legfiatalabb megszólaló lány 16 éves volt, hétvégente alkalmanként olyan 5-7 ezer forintot fogyaszt el, és a szülei fuvarozzák, mert így legalább tudják (?) hogy hol van.
Az álruhás riporter a buli végén három sráchoz csapódott, akik közül az egyik épp azt fejtegette társainak, hogy "Menjünk, dugjuk meg a Dórit!". (amúgy gondolkodtam, hogy a bejegyzésnek ezt a címet adom, mert műfajismeretből tanultuk ugyebár, hogy ütős cím kell, de az "én Dórim" szerintem le is fordulna a székről, ha ezt a címet olvasná. Én pedig féltem az ő egészségét, nem kockáztatok...:)).
Szóval az ifjak telefonáltak egyet egyikük barátnőjének, és mentek "Dórit dugni", ez náluk így édes négyesben rendszeres program, amolyan after party...
Hát nem tudom. Sajnálom, hogy gimis koromban nem jártam kicsit többet bulizni, sajnálom, hogy már kinőttem abból a korból, de azért remélem, ez inkább egy szélsőséges példa volt, nem így bulizik egy mai átlag fiatal.
Papp Gergő új műsora nem fog bevonulni a magyar médiatörténetbe, én sem fogom hetente bejelölni a tévéújságban, de ha épp tévé előtt leszek, és érdekes lesz a téma, meg fogom nézni.
Vasárnap még a Naplóban láttam egy érdekes Tvrtko-anyagot, élsportolók halálával foglalkozott, de ez már egy másik történet, egy másik bejegyzés...

Nincsenek megjegyzések: