2009. február 7., szombat

Bűbájos boszi és egyebek...

Még hétfőn történt. Dórit kísértem ki a győri vasútállomásra. Éppen befutott egy "nemt'ommilyen" vonat, és mondtam Dórinak, hogy na, például ilyet is gyártunk. Ő erre visszakérdezett: "Jézusom! (persze nem én vagyok az ő Jézusa, ez csak egy indulatszó...:)a szerk. megj. ) Ki az a hülye, aki ilyenekre pénzt ad ki?" Na, eleinte nevettem, aztán azért jeleztem, hogy hát csak óvatosan, mert én ezekből a "hülyékből" élek.
És másnap reggelre várt az e-mail a fizetések csúszásáról, szerdán pedig már német anyacégünk csődjének híre fogadott.
Jelen állás szerint mi dolgozunk tovább, fizu a jövő héten várható, és a cég a csődvédelem alatt megpróbálhatja összakaparni magát. A cég új menedzsmentje figyelemre méltó kommunikációs húzásra szánta el magát: a nürnbergi hagyományos Spielwarenmesse (="játékvásár")-n jelentették be a fizetésképtelenséget. A negatív reklám is reklám ugyebár: rengetegen érdeklődnek a vásáron is a cég iránt, internetes oldalunk látogatottsága rekordokat döntöget, a bejelentés másnapján már senki nem a csődről, hanem új termékeinkről, és a 150 éves jubileumról beszélt. Bizonytalan a végkifejlet, senki nem tud semmit, dolgozunk tovább, a többi pedig majd kiderül.
Bizony, ez a magyar valóság, ahogy Peti barátom az :::::::szpd::::::: -blogban írta: szarban a haza... Nem kicsit, nagyon. Egyik napról a másikra derülhet ki bármelyik biztosnak hitt munkahelyről: bizonytalan, mint a kutya vacsorája...
Ha ez az állás megszűnik, nem tudom, mi lesz... Itthon máshová nehéz lesz bekerülni, tanítani nem akarok (bár ez nem kívánságműsor, egyet tudok: ezt csak elhivatottsággal lehet csinálni, azt belőlem kiölték, okokról majd talán máskor...), a külföld meg? Egyrészt nem egyszerű, másrészt vagyok annyira kalandvágyó, hogy itthon szeretnék boldogulni.
A héten egyébként:
-Rékával beszélgettünk egy nagyot, aki volt kolleginám a teleshopban, joghallgató, és amellett a "világ legrendesebb embere" választáson eséllyel indulna. Soha egy hangos szó, egy bántó mondat... Nem semmi...:)
-tegnap este ismét Fehér Holló, ismét sörrentés, ismét ápoló cimbikkel. Sok érdekes történetet hallottam, nevetgéltünk iddogáltunk. Ahhoz képest, hogy ez az este amolyan "B-terv" volt, egy lemondott találka után kerültem ide, egész jól sikerült.
Ma pedig Écs, aztán holnap este go back...
Jó hétvégét!

Nincsenek megjegyzések: