2016. május 8., vasárnap

#mititkunk

Vasárnap. A poszt megírása után... Nos, elég érdekes nap lett... Az ebéd bundás kenyér volt, utána meg úgy bealudtam, hogy a Form-1-ből semmit nem láttam. A Nagy Futam nevű izét néztem egy kicsit. Aztán "körkapcsolás": egyszerre néztem az ETO-Érd MK-döntőt, meg a Fradi II-ETO focimeccset. A kézislányok 2005 óta sorozatban nyerik a Magyar Kupát. Alapvetően nem szeretem sportban a dominanciát, ez mondjuk kivétel... A foci meg... Összetört egy álom... Akárhogy nézem, a szűk baráti kör mellett majd' egy évtizede a focimeccsek jelentik számomra az állandóságot, és, nem érzem úgy, hogy ez a "szerelem" úgymond kölcsönös lenne... 
A meccsek után kiültem a konyhába, és bontottam egy sört. Amiből aztán nem egy lett...
---
Hétfő. Lakótársam ébresztett, benne felejtettem a zárban a kulcsot... És azt hittem vasárnap van... Nincs mit szépíteni rajta, nagyon szét voltam esve, sok minden összejött... Szabit kértem. Büszke nem vagyok rá, de ez most így alakult. 
Aztán az van, hogy maximálisan érdemes volt itthon lenni. Sógornőm egyik öccsének barátnőjével beszélgettem, lelki életet éltünk, és rengeteget segített. 
És Kinga. Megkérdezi minden oké-e azért. Írom neki, hogy igen, és a lánnyal még lelkiztünk is. Mire megjegyzi, ha lelkiztünk, akkor nem oké minden. Köszönöm mindenkinek!:)
Az ebéd babgulyás konzerv volt, aztán döglés következett. A németórát nem mondtam le, utána pedig megnéztem a Kék fényt. 
---
Kedd. Beállítottam egy új ébresztőhangot. Egy Road-számot. Így azért könnyebb felkelni.:)
Közeledik a tavasz, szépek a lányok!:)
A szombaton megvett övre kollégám eszkábált még lyukakat, így fel tudtam avatni. 
Meló után Emő kollegina elvitt, így hamar odaértem a fogdokihoz. A váróban volt egy nagyon lelkes néni, aki mindenképpen azt akarta, hogy előtte menjek be, mert előbb ott voltam. Ezt persze az asszisztensnő dönti el, hogy ki kezd. Nem én kezdtem. Doktor bácsi aztán majd' egy órát mókolt a számban, a végére szabályosan elfáradtam. Volt ott minden, még "mélytorok" is. Meg annyiféle mutyi került a számba, a buszon hazafelé úgy éreztem, mintha be lennék lőve.:) 
A dokitól hazatérve lakótársammal kávéztunk, fürdés, net, óvatos vacsi, aztán alvás volt a hátralévő program.:)
A Leicester City nyerte az angol Premier League-t. Nagyon örülök neki. Nem, nem lettem hirtelen a klub szurkolója. De öröm, hogy azért néha egy kiscsapat is megnyerhet egy topligát. Angliában erre a Blackburn Rovers 1995-ös bravúrja óta nem volt példa.:)O
---
Szerda. Lehet. hogy már meséltem. Lehet, hogy anyakomplexusom van, de a cégnél több olyan lánnyal jóban voltam/vagyok, akinek az anyukája is a cégnél dolgozik. Egyikük reggel fülig érő mosollyal fogadott. Jól indult a reggel.:) Említette, hogy majd visszahoz nekem egy könyvet, amire nem is emlékeztem, hogy nála van. Közben úgy beszélgettünk, hogy volt aki azt hitte, hogy neki beszélek. Kancsal vagyok, nem tehetek róla, ez van.:) 
Délután tök véletlenül ráakadtam erre a képre, és megosztottam. Terveztem, hogy valahogy utalok a reggelre, például egy #mititknk-hashtag-gel, végül nem tettem, de privátban írtam a lánynak. Visszaírt, hogy kapásból vágta a szitut. Az ő anyukáját egyébként egy időben anyósomként emlegették, és nem tiltakozott.:) Jó érzés, hogy vannak ilyen emberkék!:$
Tervben volt, hogy német után találkozom egy ismerősömmel a Hollóban. De lemondtam, mert attól féltem, hogy ha későn érek haza, nem bírok reggel felkelni. Nem, nem sört ittam volna.:) Aztán úgy alakult, hogy Baluval a Hollóba mentünk "németezni", meg beszélgetni. Kávé és 7up-kombó társaságában telt a délután.:) 
Itthon azért lakótársammal ittunk még egyet,  aztán pihi volt. 
Meg a Tiszta szívvel című filmmel kapcsolatos cikkeket olvasgattam, videókat nézegettem. Látni kell, mindenképpen!:) Írt egy ismerősöm, akinek mozgássérült a férje, hogy máshogy reagált volna a film poénjaira, ha ép párja lenne. Igen, erről írtam az előző bejegyzésben...
---
Csütörtök. Nem derült ki, mi történt a városban, de reggel annyi szirénázó rendőrautót, láttam, amit eddig így egyben max. a Cobra 11-ben. Még órák múlva is zúgott a fülem.XD
Különleges nap volt: reggeliztem, mert éhes voltam. Aztán ebédig még éhesebb lettem.:) 
Meló után ismét fogdokinál voltam. A váróban pedig találkoztam egy volt kolléganőmmel. Tök érdekes, 7 évvel ezelőtt volt a búcsúbulija a Bözsiben, és azóta nem találkoztunk. És ez miért emlékezetes? Másnap volt tesómék esküvője.:)
Hazatérve pakolásztam, mosni megint nem volt kedvem... Irkáltam egy harmadik "mórás lánnyal", ő is nagy nagyon aranyos..:) 
Hm... A Red Bull a Toro Rossóhoz "száműzte" Daniil Kvyjatot, és Max Verstappen került a helyére a Red Bullhoz. Ez szerintem taktika: Maxot így valamennyire el lehet rejteni a többi nagycsapat elől, megnehezíthetik leigazolását. Szerintem. 
---
Péntek. Közeledik a tavasz, szépek a lányok!:) Hihetetlen, milyen helyes csajok dolgoznak minálunk!:) Van egy "új kedvencem", de Fodor Ákos szavaival élve "meglátni és lemondani róla: egy pillanat műve volt." Nem baj...:)
Viszonylag gyorsan telt a nap, mégis kicsit feszkósra sikeredett. 
Meló után pedig kollégám kivitt Écsre. Apámmal volt egy kis megbeszélnivalónk, meg ugye hétvégén nem tudtam kimenni. Akkor még úgy tűnt, sikeres volt a megbeszélésünk. 
Visszafelé szokás szerint a plázánál szálltam le a buszról. Félrehúzódtam rágyújtani, és amikor jött a 14-es, megindultam a megálló felé. Meglepetésemre a sofőr nem ment el a megállóig, hanem úgy állt meg, hogy az első ajtó pontosan velem egy vonalban legyen. Aztán a lépcsőn "felmászva" még bénáztam egyet, mire a sofőr közölte, hogy nyugi van, megvár. 
Apróság, de jóleső gesztus volt, jót tett a kedvemnek.:)
Hazaérve pihi volt, meg net, meg vacsi. Elfelejtettem sajtot venni, ettem helyette tejfölt meg vöröshagymát. Nagyon fincsi volt.:)
---
Szombat. Lakótársam ment melózni. Korán keltem, ittam vele egy kávét. Aztán ugye 10-kor apámmal beszéltem. Elég érdekes feltételekhez köti az anyagi segítségnyújtást, nem nagyon kaptam szikrát. Lehet, hogy van igazság abban, amit mond, de a tálalás egészen elképesztőre sikeredett. Még Anyámat is belekeverte a történetbe. 
Akinek meséltem a dolgot, a "na persze", a "meg a lóf@szt", és az "érdekes az öreged" között váltakoztak a reakciók. Szóval fura... 
Annyira idegállapotban voltam, hogy csak fél 2 táján szántam rá magam, hogy befussak a városba. 3-ra meg ugye jöttek Zsófiék. 
A buszon véletlenül megkalimpáltam egy lány copfját... A frizurája szétjött, majdnem leesett a napszemcsije, de elnézést kért. Feladtam a lottót, vettem le pénzt. Összefutottam egy régi cimbivel, aki épp rendőrként szolgált és védett. 
Találkoztam egy egykori tanárunkkal, aki amúgy ugyanúgy néz ki, mint sulink 30 évvel ezelőtti évkönyvében...:) 
A boltban meg megkérdezte egy srác, hogy én is spinás vagyok-e, mert ők járnak így. A spina bifida egy betegség, nyitott hátgerincet jelent. Nem, én nem vagyok az. 
Egy óra alatt hazaértem. Vagyis megfordultam. Aztán jöttek Zsófiék, meg a kajafutár is jött, meg mostam is.:)
Megnéztük a kézimeccset, de ment a Bayern-meccs is! Zsófiii majd légyszi dobd át a linket, nem találom!:)
Egy góllal nyert az ETO a Podgorica ellen, így ma BL-döntő. Ja, és persze örülök, hogy találkoztunk Zsófiékkal, remélem a következőre nem kell ennyit várni.:)
Aztán vacsi, Fradi-Újpest, és alvás. Konkrétan úgy elaludtam, mintha fejbe lőttek volna!:/
Ja, és átküldtem valakinek egy képet messengeren. És nem először jártam úgy vele, hogy írta, hogy eszébe jutott pont tegnap, hogy rég beszéltünk, meg hogy jó lenne végre beszélgetni. Én is ugyanígy voltam vele...:)
---
Ma. Viszonylag időben felébredtem. Elbattyogtam újságért. Amúgy felemás cipőben, de ez már nem újdonság. 
Apám ma lehet tovább fokozta a tegnapi okosságot, komolyan nem értem...:/
Aztán telefon Harcsival, majd pötyögés.:)
Perceken belül kezdődik a hoki VB-n a Magyarország-Kanada meccs, belelesek, ha már a tegnapi magyar-szlovák (1-4) kimaradt. 
Ma még lesz Zete-Gyirmót, meg ETO-BKV Előre zárt kapuk mögött, meg ugye BL-döntő. Amit nem kizárt, hogy a Dreherben nézek, de csak okosan, mert holnap megint megyek Ausztriába, a bécsi egészségügyi minisztériumba.
Jövő hét? Fogdoki lesz, meg német is lesz. Meg hosszú hétvége! A kisnejem meg nagykorú lesz!:)
Na de mára ennyi voltam. 
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)
A spina bifida latin elnevezés, melynek magyar megfelelője a nyitott gerinc. Ez a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/genetikai_betegseg/6983/a-nyitott-gerinc-spina-bifid

Nincsenek megjegyzések: