2012. január 15., vasárnap

Butatelefon és sok más okosságok

Múlt vasárnap szép nyugodtan eltelt a nap, semmi érdekes nem történt, délután aztán felpörögtek az események, mármint befutott Anyu, és bátyámék is jöttek egy kisebb villámlátogatásra.
Hétfő? Az olyan "goszis" lett. Bekészítettem egy kazettát a videóba, hogy este 9-kor felvegyek egy filmet a kínálatba újonnan visszakerült Filmmúzeumról. A film el is kezdődött, de nem az, amit vártam: az kedden volt.:)
Kedden aztán felvettem a filmet, de a fergeteges ötletet nagyon gyengén sikerült megvalósítani: az 1968-ban a kommunista apa kedvéért Angliából az NDK-ba disszidáló család történetéből többet is ki lehetett volna hozni, így hamar meg is találtam a stop-gombot a videón.
Hétfőn aztán már meccset játszottam a bajnokságomból PlayStation-ön.
---
Kedden pedig végre vettem telefont. Bár nem akartam feltétlenül okostelefont vásárolni, végül az lett belőle. Egyrészt mert netes akcióban elég kedvező áron sikerült megvásárolni, másrészt meg ugye véglegesen beszippantott a facebook, és emiatt is "fontos" volt.:)
Alapvetően nagyon szeretek új telefonnal bíbelődni, funkcióit, lehetőségeit megismerni, de ez kiakasztott: az előző érintőképernyős telefonomat is vissza akartam vinni eleinte, ezt pedig egyenesen majdnem kidobtam az ablakon...:D
Szerencsére másnap Gergő kolléga sok mindent beállított rajta, meg megmutatott néhány trükköt, úgyhogy valamelyest javult a helyzet.
Egyébként egész pofás kis készülék, egyelőre legnagyobb előnyének azt látom, hogy jó hozzá a hagyományos fülhallgató, így mindig van kéznél egy használható rádió.
Idegesítő apróságok, amikre viszont eddig nem sikerült rájönnöm:
-fájlküldés bluetoothon
-telefonkönyvbe névbeírás csupa nagy betűvel
-telefonkönyvbe beírt név túl hosszú (amikor jóval hosszabbak is vannak benne...)
-zene hozzárendelése ébresztéshez
Kb. ezek egyelőre nem mennek. ja, és SMS-t csak szilárd felületen, egy kézzel tudok írni, "simán" sajnos nem...Micsoda gondok...:D
---
Szerdán meg újfent kávéfőzőt vízkőtelenítettem, és sikeres volt a beavatkozás.
A héten persze a délutánjaimat nagyrészt a telefonnal való ismerkedés "határozta meg", németóra még nem volt.
Pénteken meg kimentem Anyuval Écsre. Tegnap este visszajöttem, kedvem lett volna elmenni valahová, beülni egy-két sörre, de nem jött össze.
Ehelyett, PlayStation, és alvás. Ez sem annyira rossz opció mondjuk!:)
---
Sportrovat:)
ETO: a kézislányok "csúcsrangadón" verték Pesten 41-30-ra a Fradit, egészen pazar teljesítményt nyújtottak a csajok, az első félidőben Pálinger azt hiszem öt büntetőt védett. Kellett is ez a teljesítmény a 2011-es "Év csapata" ellen.:)
A Fradi biztonsági emberei viszont a hírek szerint bántalmazták a győri szurkolókat, de hivatalos infó még nincs az ügyben...
Foci: lassan csordogálnak az átigazolási hírek. Tárgyalunk a paksi Bödével, és az MTK-s Pátkaival (őt vagy most hozzuk pénzért, vagy nyáron ingyen...:D). Viszont Olaszországból hozzánk szerződött az U20-as VB-bronzérmes Varga Roland, akinek a nevével kapcsolatban eddig az a legemlékezetesebb történés, hogy egyszer egy haverjával nőnek öltöztek, és a képek felkerültek a netre...Pazar..:)
Dzsudzsák meg számomra teljesen váratlanul elhagyta az Anzsi Mahacskalát, és 19 millió euróért a Dinamó Moszkvához szerződött.
Amennyire szkeptikus voltam a dagesztáni szerződés kapcsán, most annyira vagyok elégedett: pár hónap, és 8 lejátszott meccs után 5 millió eurót nőtt az ára, és nívós(nak tűnő) csapathoz került!
Messi aranylabdás. Nem szükséges kommentár, ez teljesen nyilvánvaló. Kassai Viktor meg az év játékvezetője lett. Mármint a világ legjobbja. Na, ez szerintem az NB1-es meccsekre nem vonatkozik.:) De azért gratulálok neki!:)
Forma-1: Robert Kubica megegyezett a Ferrarival, hogy gyógyulása után Ferrarit fog tesztelni, hogy 2013-tól esetleg beülhessen Felipe Massa helyére. Majd még ugyanaznap elcsúszott a jégen, és újra eltört a sípcsontja...:( Nem szabad szurkolnom senkinek...:( :)
Ehhez képest: a Lotus-Renault a hírek szerint előjött egy "szuperfelfüggesztéssel". Ennek Räikkönen miatt örülök. A Ferrari meg rögvest lemásolta: ennek meg Alonso miatt.:)
---
Teljesen más téma. Egy kedves kolléga véleménye szerint már több barátnőm is lehetett volna, csak nincs önbizalmam, nem merek kezdeményezni. A mondat első felében annyira nem vagyok biztos, a többi viszont tény. Nincs önbizalmam, "félek" a nőktől, és az is bennem van, hogy várnék egy minimális apró jelet ebben az "agyonemancipált" világban. A jel pedig nem jön. Vagy annyira apró, hogy nem veszem észre?
Ja: az állásfoglalás nem pontosan így hangzott el, kicsit finomítottam rajta, mondjuk úgy, hogy a "testiségre volt kihegyezve".:)
És még valami. Mostanában egyre többször hallom, hogy két ember között "működik/nem működik a kémia". Én most egy régi ismerős új kollegina kapcsán vettem észre, hogy az "ismerős-kémia" mintha működne. Pár éve párszor találkoztunk, és nagyon egy hullámhosszon vagyunk.:) Szerintem. De nem győzöm hangsúlyozni: NEM potenciális barátnő-jelöltről van szó, "csak" barátilag...:)
Van viszont olyan kolléganő, akivel még két szót nem beszéltünk, csak köszönünk egymásnak, de mégis olyan kedvesen tud rám nézni, hogy az szokott eszembe jutni, hogy akkor hogy néz arra, akit SZERET? Ha nekem, az ismeretlen "rokeszmokesz" kollégának is ilyen kedves mosoly jut?:)
---
Dübörög a politikai élet. Egyeztetünk az IMF-fel, Fellegi Tamás ha most észnél van, szobrot kap. Utcát neveznek el róla. Vagy teret.:) Vagy nem..:)
Meg itt van dr. Schmitt Pál köztársasági elnök plágium-ügye. A csapból is ez folyik, nem kívánok vele bővebben foglalkozni, pláne nem állást foglalni pro vagy kontra.
Csak egy dolog. Azt mondta az egyik bíráló, hogy a dolgozat hiánypótló mű, summa cum laude értékelést adott rá, viszont a lábjegyzetek, hivatkozások hiányoztak belőle. Nos: az én szakdolgozatomat lábjegyzetek, hivatkozások nélkül úgy b*szták volna vissza, hogy csak úgy füstöl...:)
Ja: 1992-ben már többéves MOB-elnökség, NOB-tagság, nagykövetként szerzett diplomáciai tapasztalat birtokában volt Schmitt úr. Szomorú lenne, ha ennek tükrében nem tudott volna összeszedni valami tudományosat...:( :)
---
Módosította a kormány a mozgássérültek számára hétévente adható autóvásárlási támogatást. Ezentúl magasabb lesz az adható összeg, és csak születésük óta mozgássérültek kaphatják. Eddig ugye jó vagyok.:) Viszont új autóra csak akkor költhető a támogatás, ha egy bizonyos Suzuki-modellt veszek meg egy adott pesti márkakereskedésben.:) Ezzel sincs semmi gond. Nem vagyok finnyás, volt már Suzukink. Különben pedig ez a Suzuki Swift 1.2 GLX egész pofás kis jószág.:) De a kijelölt modell NEM automata váltós, így, ha lenne jogsim, NEM vezethetném.
Így az autó mellé kellene egy sofőr is.
Vagy feladok egy társkereső hirdetést: "Suzuki. Jól jársz velem. Jogosítvánnyal rendelkező lányok előnyben.":)
Jó, ez persze csak vicc, cinizmus. Jó, hogy van ez a támogatás, és nem kell feltétlenül új autó a seggem alá, de azért...Elég elkapkodottnak tűnik a szabályozás. És ismét megjegyzem: vannak, akik nálam sokkal jobban rá lennének erre a támogatásra szorulva. Köztük nem egy olyan ember, aki nem születése óta mozgássérült, hanem mondjuk egy balesetben sérült meg, és nálam sokkal rosszabb helyzetben/állapotban van.
---
Ma ugye megint vasárnap van. Ismét monstre PlayStation-nap a terv. Csak az a vicces, hogy a tegnap esti meccsek után fáj a jobb csuklóm és a bal hüvelykujjam(!)...:) Na mindegy, ha megsérülök, abbahagyom...:)
Meg benzinkút lesz, meg kajarendelés is...:)
A jövő héten már talán németórák is lesznek. Meg vízilabda-, és férfi kézi EB, meg Barca-Real Király-kupa meccs.:) Meg egy-két beülős-beszélgetős délután/este is. Szóval lesz miről mesélnem majd...:)
---
Huh...Mennyit írtam...:O Aki ezt végigolvasta, igazi hős!;) És jó nálam egy kávéra/sörre!:)
Köszönöm a figyelmet!:)
További kellemes hétvégét!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

2 megjegyzés:

Zsana írta...

Telefonok okosságai... nekem is kellett egy érintőképernyős okoskodó telefon.. a táskámba tettem, és egy fáradt hajnalon amikor dolgozni mentem, a kajámat is a táskámba tettem... mire beértem a gyárba a parizerem egy csomót netezett, és megnyitott annyi olyan dolgot, amiről azt sem tudtam hogy van... az a tanulság ebből, hogy ne vegyél parizert :D
Aham... végig olvastam, bár a sport rész nekem kínai... viszont az csak egy dolog, hogy nem követem a sportos eseményeket!!

További szépeset!

Gábris írta...

:) nekem a teló tokban van, a netről meg kilépek, ha nem használom!:)
parizert meg nem hordok melóba!:P
igen, a sportos részekkel vannak így egy páran!:)
köszi, hogy elolvastad, és a kommentet is!:)