2011. április 10., vasárnap

Négy szék között a pad alá

Mozgássérültnek lenni dolog. Na jó, ez túlzás. De legalábbis érdekes. Olyan dolgokat tapasztal meg az ember, ami másképpen nem lenne lehetséges.
Péntek délutáni cigiszünetemben egy az új épületünkön dolgozó munkásember csatlakozott hozzám. Közölte velem, hogy mi tulajdonképpen sorstársak vagyunk, mert neki is (?) rövidebb az egyik lába, csak az ő járásán nem látszik. Miután így kibeszélgettük magunkat, a bajtársiasság jegyében kért tőlem egy szál cigit. :)
Este meg jött a néni leolvasni a gázórát. Vagyis lefényképezte. Fél 5-re ígérkezett, 5 után felhívtam, de nem vette fel. Fél 6 körül megérkezett, majd 7 magasságában felhívott, hogy van tőlem egy nem fogadott hívása... :D
Fürdéskor meg majdnem sikerült kiesnem a kádból. Hm... Majdnem-sérülésemet, fájdalmam fő okát inkább nem részletezem, maradjunk annyiban, hogy nem volt kellemes érzés...
Komolyan gondolkodunk egyébként, hogy a fürdőkád helyett tusolót rakunk be. Tény, a zuhanykabin praktikusabb, de a kád kényelmes, el lehet benne dögleni, minden veszélye ellenére is...:)
---
Tegnap délelőtt semmi érdekeset nem csináltam. Délután elmentem az Árkádba cipőt nézni. És ismételten utáltam...
Utáltam, hogy nem foglalkoztak velem az eladók. Utáltam, hogy egyre több cipőnek "hülye" a számozása. Bár ha jól gondolom, most megjegyeztem, hogy a 7-es felel meg a 41-esnek. Utáltam, hogy a nekem tetsző cipők nem voltak a méretemben, így végül egy fehér (!) adidas futócipőt (!) vettem, az tűnt a legkényelmesebbnek. Aztán majd kiderül, hogy mennyire fogja bírni a kiképzést.
Még két dolog: az egyik helyen volt egy tévé a lurkóknak. Annyira aranyosak voltak, ahogy ültek a tévé előtt, tátott szájjal nézték a Hupikék törpikéket, apukák-anyukák meg vitték nekik próbálni a cipőket... :)
Hm... Bárhol próbáltam cipőt, szinte mindenhol a szemembe akadt egy-egy "kőműves dekoltázs" -idézőjelben is kidobja a google?:P :) -, már nem tudtam, hova nézzek. Vagyis hova ne...:$ :) Elég gáz, hogy ez nekem 30 évesen "említésre méltó", dehát ez van...
---
Cipővásárlás után Zsófival és Melindával Segafredo, majd ETO-Szolnok. 4-2-re nyertünk a sereghajtó ellen. A négy rúgott gól nagyon jó, ehhez nem vagyok hozzászokva, de azért nem vagyok maradéktalanul elégedett. Sokat sétáltak, alibiztek a srácok, szerencse is kellett hozzá, hogy a végén találjunk még két gólt...
A meccs után? Hajjaj... :) Luival megbeszéltük, hogy a Magvassyban, kivetítőn nézzük meg az Itxako Navarra-ETO női kézilabda BL-elődöntőt. Szóltam a csajoknak is, hogy csatlakozzanak. A focimeccs után felhívtam Luit, ők leragadtak egy kocsmában ("1. szék"). Ezután felhívtam Melindáékat, akik egy másik kijáratnál jönnek ki a stadionból. Félre is értettem Melindát, így kb. fél órát vártam őket a parkolóban abban a b*szott nagy szélben, mire kiderült, hogy ők már a csarnokban vannak. ("2. szék"). Teljesen átfáztam, és úgy döntöttem, hogy már inkább itthon nézem meg a meccs végét. Elég lassan tudtam menni a széllökések közepette - kiskoromban egyszer betört a fejem, mikor egy széllökés nekilökött egy homokozó betonsarkának, szóval azóta nem vagyok jóban Szellő Pistivel..:/ :) -, aztán mikor hazaértem, Anyu is felhívott, mikor még be sem kapcsoltam a tévét. Így aztán az itthoni meccsnézésnek ("3. szék") is lőttek, épp a végeredményt írták ki, mire benyomtam a tévét. A vége egyébként 26-21 lett, ha nem is simán, de ez a hátrány azért a Magvassyban ledolgozható.
Aztán bontottam egy sört, megvártam tesómékat, akik épp csak egy beköszönésre ugrottak be. Aztán este 11 után még kentem két zsíros kenyeret, csak úgy update-módra... :)
Ja, és kollégáim is szóltak még hétközben, hogy ha úgy alakul, menjek le szombat este a Pirate-ba. ("4. szék"). Hát nem alakult úgy, fáradt voltam, és nyűgös, és még fáztam is...:/ Meg mondjuk zavarni sem akartam őket...
De azért telefonon lejelentkeztek a fiatalok...:)
A "pad alá" helyett pedig jött az ágyikó, és egy jó nagy alvás... :)
---
Ma reggel felkeltem, elmentem sportért a kútra, ami egyben cipőteszt is volt. :)
Aztán F1, egészen addig néztem, amíg Alonso és Hamilton össze nem koccantak...:/ Vettel nyert. Hát, szép kis VB-nek nézünk elébe.
Meg virslit főztem, és megnéztem a Lázongó ifjúság című filmet. Háát, mit mondjak? Elég gyengus volt... Mindenesetre én még soha nem kentem be egy lányt sem napolajjal...:$ :D Ennyi jut eszembe...
Ma még válaszolok egy e-mailre, aztán tévé.
Jövő héten Réka-tali, meg Kata-élménybeszámoló, és lakógyűlés...
Szóval lesznek itt események...:)
Ennyi mára.
További jó pihenést mindenkinek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! ;)
---
Szerk.: azt hiszem, megvan az ok, ami miatt az utóbbi időben a megszokottnál több látogatója volt a blogomnak. :) A gyakorikerdesek.hu-n valaki belinkelte az egyik bejegyzésemet, egy "nagyon fontos kérdés" magyarázataként. Behalok... :) (katt ide)

Nincsenek megjegyzések: