2011. április 7., csütörtök

Fészbuksi

Terhes a macsekom. Vagy, ha úgy jobban tetszik, áldott állapotban van. Mondanám, hogy mindenórás, de ez nem teljesen helytálló, mert szegényem már hetek óta szenved, és akkora, mint egy póniló...
Ezt mondjuk nem valószínű, hogy elmeséltem volna, ha nem látom a hétvégén azt, amit. Buksi kutyám ugyanis - aki egyébként puli, és mivel Zuckerberg is ilyen kutyát vásárolt a közelmúltban, a hétvégén átkereszteltem Fészbuksinak. :D Nem tiltakozott, de a megszólítása továbbra is Buksi marad... :) - szívén viseli négylábú kollégája sorsát. Még alvókuckóját is átadta neki, ő pedig éberen őrzi a pihengető macsekot. Néha megnyalogatja, a cica pedig hozzádörgölőzik, mielőtt kis sétára indul.Ha pedig teher a heves gondoskodás, odasuhint egyet a kutyunak, de csak óvatosan, nem nagyon bántják egymást.Mondjuk szombaton sikerült kicsit belerondítanom a barátságba: játszottam Buksival, aki a nagy lelkesedésében rálépett a békésen szunyókáló egérvadászra...:/ De jelentem, mindenki jól van. :)- a kép természetesen csak illusztráció, nem a két megátalkodott van a képen...:) -
---
A héten pedig felcsaptam tévészerelőnek. Hétfőn, a bejegyzés megírása után vettem észre, hogy összekuszálták az analóg tévécsatornákat. Nagy nehezen beraktam minden csatornát a megszokott helyére, majd ugyanígy a videón is.
Aztán tegnap kiderült, hogy igen, az ima meghallgatásra talált: bekerült a digitális csomagba a Digisport, és a Digisport+ is, plusz pénzt - egyelőre - nem kell fizetni érte. :) - egy okkal kevesebb a mérgelődésre! :)
Nagy nehezen meg is találtam tegnap a két adót - először az összes (!) csatornán csak hang volt, ami - lévén tévéről beszélünk - nem egy nagy élmény.
De aztán megoldódott, ma pedig vérszemet kaptam, létrehoztam a kedvencek csoportját, így már egyszerű a nagyszerű, gyakrabban fogok digitálisan tévézni. :)
---
Ha már tévé. Akartam írni arról, hogy mostanában Gergő elég sokszor hazadobott meló után, így aztán elég gyakran nézem a Szomszédokat. Megunhatatlan.
És most döbbenten hallottam, hogy életének 93. évében meghalt Komlós Juci, a sorozat népszerű Lenke nénije. Hihetetlen, hogy a nagy öregek már mind elmentek... Taki bácsi (Zenthe Ferenc), Kutya (Raksányi Gellért), Sümeghy Oszkár (Palócz László) mind-mind az égi színpadokon játszanak már.
Nyilvánvaló, hogy mindegyikük domborított jóval nagyobb művészi értékkel bíró szerepben is. De hogy a Szomszédokkal váltak igazán egy ország kedvencévé, a sorozat pedig mára egy kor sajátos lenyomatává, nekem személy szerint fiatalkorom egyfajta emlékévé vált, az egészen biztos.
---
Mostanában kezdek hadirokkanttá válni. A héten megégettem a kezemet - virslifőzés közben a főzőlap fölé lógó serpernyő-nyelet raktam arrébb -, belenyúltam egy kaktuszba - a szomszéd feldőlt növényét próbáltam felállítani -, ráraktam egy puffot a bal kis lábujjamra - még jó, hogy tőlem nem kérdezik meg, hogy miért sántítok :D -, és a lépcsőn lefelé menet bal lábammal ráléptem a bal bokámra - művészet, utánozni nehéz, és veszélyes! :) -.
Szóval igen, történnek érdekes dolgok... :)
---
Munkahelyemen hamarosan beköltözünk új birodalmunkba. Hát, ez elég érdekes projekt lesz, kíváncsian várom! Ja, és végre plusz óráim vannak! :)
Holnap még meló, aztán jönnek a gázosok órát fényképezni.
Szombaton reggel F1 Malajzia időmérő, aztán Árkád Zsófival, majd ETO-Szolnok.
Utána jó lenne egyet sörözni valahol-valakikkel. :)
Vasárnap reggel természetesen futam, utána meg döglés itt Győrben.
---
Visszalépett Laci a VV-től. Ez a nagy dráma. Most komolyan örülök, hogy ez "a nagy dráma". Ennél nagyobb ne is legyen!
A pontos idő 20.24
Több megszakítással sikerült befejeznem ezt a posztot. :)
Szóval mára ennyi.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az én cicámat meg most ivartalanították, bár nálunk amúgy sem áll volna fenn a szülés veszélye. Csak most nem tud játszani (a szintén puli) a kutyával egy darabig, mert az előszobánkban napozhat a hétvégén:)

Gábris írta...

Mi féltettük a macsekot a műtéttől, most meg már 9 éves a vén bolhafészek...:)
Na, hát azért majd letelik a cica táppénze, és mehet vissza játszani a kutyuval. Akinek nem merem kiírni a nevét, mert hátha nem az írta a kommentet, akire gondolok! ;)