2011. március 23., szerda

Na ugye

Pont nemrégiben írtam arról, hogy a problémák mennyire "körülményfüggők", relatívak tudnak lenni.
Ez a feltevésem az elmúlt napokban újfent beigazolódott. Kezdődött azzal, hogy vasárnap és hétfőn, tehát egymás után két éjjel sikerült szemüveggel a fejemen, újsággal a kezemben, égő olvasólámpa mellett elaludnom, egyszer fél 4-kor, másodszor pedig fél 3-kor ébredve fel. Ez állítólag az egész "effektív" alvást tönkre szokta vágni, mondjuk én nem voltam sokkal fáradtabb a nagy átlagnál. Meg aztán oda szoktam figyelni, hogy ez ne történjen meg, most mégis megesett. Kétszer. Na és?
Tegnap itthon volt tesóm, és értem jött melóba. Elmentünk Sparba bevásárolni, aztán hazajöttünk, picit beszélgettünk, majd sajnos hamar ment is vissza.
A Sparban dobtam egy hátast. Kihasználtam, hogy tesóm kocsival volt, vettem pár tartósabb dolgot, amiket gyalog-busszal nem tudtam volna hazacincálni. Levettem a polcról két-két doboz literes narancs-, ill. almalevet, beraktam a bevásárlókocsiba. Erre odajött az eladónéni, és nagy megdöbbenésünkre megkérdezte, hogy muszáj-e ebből ennyit vennünk. Már kezdtem azt hinni, hogy gyümölcslé-értékesítési korlátozás lépett érvénybe, amikor kiderült, hogy mától 20 forinttal olcsóbbak az üdítők, és arra akart rábeszélni, hogy várjuk meg az akciót. Megköszöntük a hölgy kedvességét, de sajnos csak tegnap voltunk kocsival, nem tudtuk halasztani a beszerzést.
Aztán valahogy a kocsiban szóba került, hogy tesóm szerint rossz szokás, ha beprogramozott tévé mellett alszom el, az nem rendes pihenés, teljes csend kell normális alváshoz- ennek mindjárt jelentősége lesz. :)
Szóval hazaértünk, és kiderült, hogy nem működik se a net, se a kábeltévé. Felhívtam a Vidanetet, akik közölték, hogy Győrben több helyről jeleztek hibát, és már dolgoznak a kijavításán. Megnyugodtam: nem vagyok reménytelen netfüggő, a gond nélkül kibírtam nélküle- mondjuk hiányzott, az tény.
Tévé szobaantennával pedig van a konyhában, így a ValóVilágot és a Barátok köztöt ott meg tudtam nézni.
De amikor bejöttem a szobába... Nincs se rádió, se CD-lejátszó, se semmi. Gépről, telefonról meg nem akartam zenét hallgatni.
Nem játszom meg magam. Nem lájkolom facebookon a "Kiskifli-nagykifli alvópóz"-t, mert azt sem tudom mi az. Nem lépek be az "Akik nem szeretnek egyedül aludni"-klubba sem, mert ha én nem szeretnék egyedül aludni, akkor életemben nem aludtam volna ki magam normálisan. De abban a csendben tegnap este komolyan mondom meg tudtam volna őrülni... Sokak szerint ebből leendő párkapcsolatomban majd lehetnek gondjaim. Egyrészt szerintem nem lesz leendő párkapcsolatom, másrészt ha mégis, abban az esetben nyilván nem lenne csend, és így nem lenne, ami zavarna. :) Ha meg lenne, akkor meg nem zavarna...:D Szóval, ja... :)
Egyébként a kábeltévé még ma reggelre sem állt helyre, csak most, meló utánra működik minden.
És igen, ha ez a műszaki hiba mondjuk februárban történt volna, valószínűleg teljesen felidegesítettem volna magam. Most már nem.
Gondolom, a Vidanet sem jókedvéből hozta össze, egy napot ki lehetett így bírni, ma már működik, és ennyi.
Helyén kell kezelni a dolgokat.
---
És ha már facebook. Egyik barátom azt írta nekem kommentben, hogy legszívesebben beállítaná kezdőlapnak az adatlapomat, mert "nagy humország az oldalam". Ezen egészen elérzékenyültem. Komolyan, nagyon jól esett, és köszönöm neki, ha így gondolja...:)
---
Ma németet korrepetálok majd MSN-en. Ez egy új dolog, teszteljük a módszert, ma lesz a második óra. :)
Holnap sokadik nekifutásra Katával próbálunk összefutni, pénteken meg holland-magyar.
Aztán hétvége. Állítólag szar idővel, de nem érdekel, élvezem, hogy most süt a nap.
Meg lesz óra-előreállítás vasárnap hajnalban, meg Forma-1 szezonnyitó Ausztráliából. Ugyancsak vasárnap reggel 6-kor idényelőzetes lesz a német RTL-en, azaz kb. fél 6-kor kelek kávézni, ami mai idő szerint fél 5. Szeretem a kihívásokat... :D
Ennyi.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!
Ja és persze feel the sunshine! ;)

Nincsenek megjegyzések: