2016. április 3., vasárnap

Motiváció, bolondság, polc meg sport

Megint az van, ami régen szentségtörésnek számított volna: a Forma-1 közben írok. A rajtot azért megvártam. Vettel nem bírta ki addig...:/
---
Hétfő. Kétszer írtam fel, hogy kaja. Szóval a bejegyzés megírása után még kétszer kajáltam. Meg pihentem, meg neteztem, meg olvastam, meg tévéztem. Bejelölt egy ismeretlen lány. Néha-néha pötyögünk. És hosszú idő után néztem Showder Klubot, és volt benne Bödöcs. Meglepett. 
---
Kedd. Jó korán felébredtem. Felkelni viszont nem sikerült valami könnyen. 
Nem tudom, meséltem-e már, de én egy bogaras állat vagyok. A tictac-ot mindig átborítom nagyobb dobozba. Az ásványvizet meg kisebb üvegbe. De csak melóban. Kész vagyok!:)
A nap emlékezetes momentuma az volt, amikor virtuális élettársam odajött hozzám, hogy szeretnék-e valamit kérdezni. Nem, nem kértem meg a kezét...:( Amúgy meg ha van függőben témánk, akkor elfelejt hozzám jönni. Mármint oda hozzám...:)
Teljes hétfői hangulat, meló után német. Német után baba-találkozó, Mark és Kolos bandáztak egyet. Nagyon aranyosak voltak.:)
Tesómék a lidl-nél raktak ki. Odajött hozzám egy koldus, és az osztrák rendszámból közölte, hogy "Ein Euro, bitte!" Én mondtam neki, hogy "Nein, Danke!" Az az egy kell a bevásárlókocsiba.... 
Este sonkavacsi. Big lájk!:) 
Blogom egyik állandó olvasójának kisfia lesz!:) Jó, hát valószínűleg több állandó olvasómnak is lesz kisfia, de ez a Picur már nődögél a pociban! Szívből gratulálok!:)
---
Szerda. Háromig voltam. Nyugis nap volt, meló végén a kólaautomatából szerettem volna venni valamit, de nem volt apróm. Többen is odajöttek, ha nem is tudtak pénzt váltani, azért pár szót váltottunk. Aztán apróm is lett, meg csokinyuszit is kaptam.:) És életemben először voltam egy részlegen, kifelé jövet meg majdnem eltévedtem.:)
Meló után német volt a szállón. Kaptam sört a névnapomra!:)
Megérkezett az ismeretlen lányhoz a születésnapi köszöntőm, a köszönőfotón a Kirával közösen választott Garfield-képeslap is látható!:)
Jubiláltam: kb. a tizedik diplomamunkában működtem közre, mint fogyatékos ember/munkavállaló/társkereső/diplomás stb. Nekem nem igazán tetszett a kérdőív, a szerényen "mélyinterjú"-nak nevezett kérdéssor számomra kissé felületesnek tűnt. De persze mindenkinek jár a hála és a köszönet, aki valamilyen formában tesz az "ügyünkért".:) 
Az ETO kézislányai meg ikszeltek Dunaújvárosban. Meglepett. Pedig így utólag annyira nem meglepő.:)
---
Csütörtök. Reggel átaludtam egy szundit, így csúsztam 10 percet... 
Felírtam a puskacetlimre, hogy popó.XD A hajnali műszakváltáskor láttam egy igencsak formás popsit. Itt a tavasz!:) 
Meghalt Kertész Imre, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjas... Isten nyugosztalja!:( 
Hans-Dietrich Genscher is meghalt, aki az újraegyesítés idején német külügyminiszter volt. Meg Pozsgay Imre is elment, aki először mondta ki anno az állampárt részéről, hogy '56 bizony népfelkelés volt. 
És Biszku Béla is odaát vár ítéletére... 
Virtuális élettársamnak pedig odaítéltem az év dolgozója címet. Jó, nyilván elfogult vagyok vele szemben, de megérdemli.:) 
Meló után elmentem cigit venni. És összefutottam azzal a kolleginával, akiről írtam, hogy kb. utolsónak tudtam meg, hogy babát vár. Nincsenek véletlenek, bevonzottam.:) Meg rám köszönt egy csaj, akiről fogalmam sincs kicsoda, de tudom, hogy ismerem...:)
A Fa Kocsma pedig értesüléseim szerint bezár... Hááát a Smuki finoman szólva is nagyobb veszteség...
Ja: rákattantam a messengeren elérhető kosárlabda-játékra. Volt, hogy 1,5 órát játszottam vele. És majdnem földhöz vágtam a telefont...:D
*
"Segédeszköz nélkül közlekedő, 35 éves mozgássérült srác vagyok. Szerencsés helyzetben vagyok, általános iskola felső tagozata óta ép emberek között élhetek, lediplomáztam, dolgozom. Sokan idegenkednek a fogyatékos emberektől, már-már félnek tőlük. Ezt valamennyire meg is értem, mert egyszerűen nem vagyunk szem előtt, így kevés személyes tapasztalatuk van az épeknek velünk kapcsolatban. A legtöbb ép barátomnak én vagyok az egyetlen fogyatékkal élő ismerőse. Tisztában vagyok vele, hogy sokan lenéznek, sajnálnak. Azt is látom, hogy sokan már-már példaképként tekintenek rám. Csak annyi a célom, hogy „jó nyomot” hagyjak az emberekben. Humorral, odafigyeléssel, megértéssel, empátiával.
Valamennyire könnyebb a dolgom, amióta egy MC MC, egy Mosolyka, egy Nick Vujicic bekerült a köztudatba, már van közös „kapaszkodó”, amihez tudnak az emberek viszonyítani. Nem is beszélve az Életrevalók című moziról, ami a maga módján egy csoda. Megnevettet, elgondolkodtat, tanít, szórakoztat.
És hogy ez honnan jutott eszembe? Jó látni a csoportban a képeket, amikor megmutatjátok sérült testvéreteket, gyermeketeket. Mások a sikerélmények. Én 9-10 évesen nem fociedzésre jártam, hanem járni tanultam. Hatalmasat küzdött a családom, hogy eddig eljuthattam. Kemény évek voltak, de a siker nem maradt el: önálló életet élhetek, többé-kevésbé boldogan. Ugyanezt kívánhatom az összes sérült fiatalnak és családjuknak!"
Hirtelen felindulásból ezt a bejegyzést tettem közzé a Motiváció minden napra nevű facebook-csoportban. Valahogy kikívánkozott. Rengetegen lájkolták. Minden bizonnyal sokan röhögtek is rajtam. Nem érzem magam példaképnek. De inspirálni tudok. Mint ahogy Te is! Csak nem biztos, hogy belegondoltál már!;)
Hogy volt-e értelme leírni? Ha arra gondolom, hogy egy 12 éves mozgássérült fiú anyukája azt írta nekem, hogy reméli, hogy az ő fia is így írhat majd 35 évesen, akkor egyértelmű igen a válasz.:)
*
Péntek. Április 1. Király Gábor 40 éves lett. Hihetetlen, hogy telik az idő... Nemrég még ő volt az ifjú tehetség. Most pedig, ha semmi nem jön közbe, ő lehet a foci EB-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa.:)
1994-ben elhittem a Kisalföld április 1-ei tréfáját, hogy a nyári foci VB-t az USA helyett Győr-Moson-Sopron megye rendezi meg. De gáz...:D
Most meg elhittem, hogy svédül beszélő munkatársakat keres a Győr Plusz...:D El is küldtem a hirdetést egy ismerősömnek, aki beszéli ezt a nyelvet. Sőt majdnem be is taggeltem a poszt alá. Időbe telt, mire rájöttünk, hogy április 1-ei tréfáról van szó.:)
Meló után Pista kollégám és barátom elvitt bevásárolni. Aztán ő és lakótársam feltették a falra az új polcot. Felszabadult a fotel..:D Mondjuk picit alacsonyra tetettem, napi egy lefejelés garantált...:D
Utána pihi, vacsi, tévé, messenger, ilyesmik.:)
---
Szombat. Kicsit nehezen indult a nap, szokás szerint. Kávé, cigi lakótársammal. Délután mentem be a vasútállomásra tippmixet feladni. Éppen gyártottam ebédre a hamburgereket, mikor megérkezett Bandi barátom és két gyermeke, Levi, és persze Barni, a Gyirmót-ultra.:) Megnéztük a Fradi-ETO BL-negyeddöntőt. 18-31. Nem a pontos idő. Hanem a végeredmény. Felmosták a lányok a Fradival a dabasi sportcsarnok parkettáját. Döbbenetes volt a különbség, jó volt nézni.:) Elek Gábor már kínjában azt kérte lányaitól, hogy 10 azért ne legyen közte. Nem lett.:)
A meccs után meccsre mentünk. ETO FC Győr-III. ker. TVE. 2-2. Az óbudaiak már 2-0-ra vezettek. A második félidőt elejét-közepét nagyon  megnyomták a srácok, egykapuztak. Amúgy elég gyenge volt, a feljutás igencsak veszélyben van. Nem értem, miért nem fogják fel a srácok, hogy a klub hősei lehetnének... 
A hazaút izgalmasra sikeredett. Be kellett mennem vécére a Stadion Sörözőbe. Azt hittem, haza tudom vinni, nem sikerült... Iszonyat szűk a mellékhelyiség...:/ :D Még szerencse, hogy az mp3-lejátszóból előre kiszabadítottam magam. A kocsmában egy sört azért megittam, ha már ott jártam. 
Otthon meg még párat. 
Közben sör, cigi, mp3, messenger, meg Barca-Real. 2-1-re nyertek a vendégek...:( Nem szoktam, de ezúttal 2000 forintot tettem az ETO és a Barca sikerére. Elbuktam. Egy másik szelvény meg egy meccsen ment el...
Egy ismerősöm pucéran írt nekem üzenetet. Biztos. Haha, mármint hiszek neki...:D
---
Ma. Viszonylag simán felkeltem, a fejem sem fájt. Elbattyogtam Sportért a kisboltba. Nem volt, úgyhogy elballagtam Sportért a benzinkútra. Ott szerencsére volt.:) 
Ebédre tésztát főztem, aztán szunya. A Magyar Nemzettel a kezemben aludtam el...:D
Aztán kávé, mosógép, Forma-1, blog. 
Még teregetés, fürdés, és vacsora a program. 
Holnap meg meló. Meg német. Lesz lakógyűlés is, de szerintem senki nem fog hiányolni...
Meg még két német tuti, meg lesz még egy s más. Hétvégén meg lehet, hogy kinézek Écsre, de ez még nem tuti... 
De majd úgyis elmesélem, mi volt.:) 
Mára viszont ennyi.
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!:)
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: