2016. április 12., kedd

Mese az öt találatról. Meg sok minden másról.

Olcsó és elcsépelt poén lenne, hogy nyugi, nincs vasárnap... Úgyhogy nem írom le!:) Pusztán írhatnékom van, ezért posztolok ebben a szokatlan időpontban.
---
Vasárnap tényleg nem voltam valami jól. Aludtam délelőtt is, meg délután is, fél 8-kor pedig már ágyban voltam. Mégis, vagy talán épp ezért egész héten fáradt vagyok. És még csak kedd van. Nem pedig vasárnap.:P
Az ebéd rántotta volt. Hááát mint mondjak, azért egy húsleves jobban esett volna vasárnap alkalmából.:)
Délután hiába vártam a Gyirmót-Mezőkövesd meccset. Kiderült, hogy csak felvételről adta a tévé. Jó, a vízilabda sem volt unalmas, a srácok tornagyőztesként jutottak ki az olimpiára. Az M4 riporternője aranyos volt, közölte az egyik játékossal, hogy pontveszteség nélkül nyerték a tornát. A spíler persze helyesbített, hogy ez így ebben a formában nem igaz, mert Kanada ellen ugye ikszeltünk. 
Elalvás előtt pedig Van, aki forrón szereti-t néztem. Teljes a retro, mert hétköznaponként meg A tavasz 17 pillanat című szovjet remekmű az aktuális sorozatom.:)
Nem vasárnap történt, de leírom, mert valahová le kell írnom: egyrészt hihetetlen, hogy már több, mint fél éve voltunk a Feketében. A hétvégén beszélgettem még egy "mórás lánnyal", ő az egyetlen, akire Kingán kívül emlékeztem a Feketéből. Nem csak azért, mert bejelölt, mint amolyan összekötő...XD Na, a lány egy facebook-fórumon bekapcsolódott egy amolyan "ezekamaifiatalok" témájú vitába, és nagyon ügyesen válaszolgatott, pont annyira volt cinikus, amennyire kellett, az ellenérvek pedig nagyjából elfogytak az "itt egy hisztis tini"-nél. Szép munka!:)
Egy véletlen folytán megtaláltam, mikor beszélgettem életemben először virtuális élettársammal. Úgyhogy nem kell nyomoznom.:) Elég sok zrikában van részünk, szóval ezt a fejleményt nem fogom élőben kommunikálni. Mások előtt. Meg mondjuk másnak talán lehet, hogy annyira nem is lényeges. 
Töröltem a telefonomból egy számomra nagyon fontos telefonszámot. Ez nem büntetés, vagy bosszú, nem teszt, hogy fog-e még keresni. Mert nem fog. Ez a történet ennyi volt. Én meg már nem szeretném szuggerálni se magamat, se a telefont...
Facén meg elutasítottam egy ismerős jelölését, pusztán azért, mert megalázónak éreztem. Na mindegy...
---
Hétfő. Nemzeti Sport és Kisalföld a kisboltból. Ismerősnek tűntek a lottószámok... És hát igen, meglett mind az öt szám, a bökkenő csak az, hogy három oszlopban... Na mindegy, ki a kicsit nem becsüli... Amúgy mondtam én anno Anyunak, hogy azért nem lesz nagynyereményünk, mert túl gyakran nyerünk kicsit. De az én két számsorom is jól szerepel...:)
A Kisalföld természetesen viszonylag terjedelmes írásban számol be az ETO-szurkolók sárvári balhéjáról. Az erőszak soha semmilyen formában nem lehet jó megoldás. Az más kérdés, hogy talán így sikerült felhívni rá  a figyelmet, hogy hatalmas gondok vannak a csapat körül. És lőn, hirtelen NB1-es edző, az élvonalban a Kecskemétet és a Diósgyőrt irányító Bekő Balázs lett a csapat edzője... Érdekes...
Nem szerettem volna foglalkozni a Kiss László-üggyel. De most mégis megosztok Veletek pár gondolatot!
Szóval Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya 55 évvel ezelőtt két csapattársával együtt megerőszakolt egy nőt. Ez a hír egészen biztos, hogy nem véletlenül lett éppen most újra aktuális. Mert ugye a büntetését megkapta, letöltötte. Vagy nem... Utána úszókkal, köztük gyerekekkel dolgozhatott. Az érintett nő már meghalt, a két (tettes)társról se sokat hallani. 
Így azért kissé kilóg a lóláb... Én azonban nem ezzel a "szállal" szeretnék foglalkozni. Hanem a kommentárok... Nem, nem a fórumok nethuszárjai, nem a kocsmák hőzöngő okoskái! Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdás szerint egy nemi erőszakot olyan könnyű "kivédeni", mintha elhúznád a poharad, mikor más beledugná az ujját (videó itt)
Aczél Endre, az ismert véleményformáló újságíró, közszereplő (pártállása kb. ebben a tekintetben kb. lényegtelen) pedig leírja, hogy a megerőszakolt, még egyszer: azóta elhunyt nő szeretett kefélni... Hát emberek? Mi ez? Milyen világban élünk? 
Azt csak roppant halkan jegyzem meg, hogy például Ákosról és Sebestyén Balázsról ennél jóval kevesebbért kvázi leszedték a keresztvizet. 
Fura dolgok ezek... 
És ha már politika: a kormány eltörölte a vasárnapi boltzárat. Nem szomorkodom miatta, nem bánom, hogy vasárnap is elmehetek bevásárolni, ha úgy tartja kedvem. A kormány egyébként zseniálisat lépett: megelőzött egy elvesztett népszavazást, és még azt is kommunikálhatja, hogy megspórolta annak költségeit. "Felülbírálta" saját hibásnak bizonyult döntését, tehát még jó fej is, a többség meg most ugye örül. 
És minden párt a magáénak érzi a sikert. Remek.
Sör+nő. Máig nem tudom, miért írtam fel a múlt héten a keddi naphoz, hogy sör meg nő. Akkor még nem tudtam, hogy szombat este egy nővel fogok sörözni a Vendelinben.:) 
Tavasz van. Megakadt a szemem egy nagyon szép leányon, de ezt csak a "padtársával" közöltem. Jobb egy így. Már másodszer. Nem direkt volt.:)
A nap végére hulla voltam, a németet is lemondtam. 
Mosás volt, rendrakás volt, Stirlitz volt, meg Harcsival telefon volt.:)
Meg kiderült, hogy idén októberben (!) élő koncertet ad a Children of Distance az Árkádban. Élőt, azaz elvileg zenekarral lépnek fel. Ott a helyem! Bár még nem néztem meg, milyen nap lesz, így persze lövésem sincs, hogy ütközik-e ETO-meccsel:)
---
Ma. Ma is vettem Kisalföldet. Azt hittem, hogy hétfő van...XD
Amúgy tényleg kicsit szkeptikus voltam a hétvégi óvári túrát illetőleg, így az edzőcsere tudatában megint megnőtt egy kicsit a kedvem egy kis kiránduláshoz. 
A mai nap nyugiban telt, 4-ig voltam, kollégám dobott haza. 
Már napközben tudtam, hogy bejegyzés lesz, valahogy megszállt az ihlet.
Kicsit olyan hülyén érzem magam. Mármint olyan mérsékelten depisen. Ez a szokásos tavaszi nemtommi. Csak elmúlik...
Holnap-holnapután német, pénteken Vona-fórum, szombaton Móvár. Vasárnap Lidl... Na jó, utóbbi nem biztos, de nem hagyhattam ki.:)
Mára befejeztem. 
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!

Nincsenek megjegyzések: