2016. január 10., vasárnap

Pop, csajok, satöbbi

Az elmúlt több mint hét év alatt nem kizárt, hogy adtam már meg bejegyzés címeként egyik kedvenc filmem címét. De most tényleg nagyon aktuális.:)
---
Az előző posztban elfelejtettem megemlíteni, hogy a Kislány a küszöbön című filmben ráakadtam egy régóta keresett zenére. Lakodalmi nyitótáncokban, vagy ilyen boldogságos-szerelmes bejátszások aláfestéseként szoktam vele találkozni. Nagy kedvenc, íme!

---
Szerdán a bejegyzés megírása után semmi különös nem történt. Pihi, tévé, messenger. 
Ja, és elkezdtem elemet keresni az orrszőrnyíróba, mert nem működött. Már vagy 10 perce keresgéltem, amikor egyszer csak magától elindult az íróasztalon. Hát beszarás, nagyon megijedtem...:D
A kávéfőzőt meg elkezdtem vízkőteleníteni, de igazából szerintem nem volt sikeres a művelet.
 Lefekvés után meg olvasnivalót kerestem, és valahogy épp Hosszú Katinka dedikált könyve akadt a kezembe. Persze elkezdtem újra olvasni. Nem titok, a dedikáláskor nagyon szimpatikus volt nekem, azóta még nagyobb figyelemmel követem pályafutását. Most viszont aggódom. Persze, igaza van abban, hogy kiáll a saját érdekei mellett. De kulturáltan vitatkozni, más emberekkel szóba állni azért nem ártana. Tegnap megosztottam facebookon a paralimpiai bajnok Pásztory Dóra írását. Kálnoki Kis Attila egykori öttusázónk gondolatai sem kevésbé tanulságosak.  Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni. Az utolsó mondatban minden benne van: "Ha Shane – és Katinka – nem lesz hajlandó kompromisszumra, továbbra sem lépnek a tárgyalás útjára, még jobban megroggyanhat mindkét fél. A riói olimpia előtt hét hónappal ennek senki sem örülne."
--- 
Csütörtök. Az első idei munkanap. Lájtos, amolyan formába hozós. Tettem-vettem, nem unatkoztam. Aztán napközben kaptam egy SMS-t, hogy egy telefonszámlát elfelejtettem befizetni. Visszakerestem a telefonomban, és rá kellett jönnöm, hogy és tényleg ám... Így aztán meló után bementem a plázába a vodafone-üzletbe. Jó sokat kellett várni, de szerencsére nem unatkoztam, mert egy kollégám is ott volt a párjával. 
Aztán sorra kerültem. A történet nem indult valami egyszerűen, mert elfelejtettem az ügyfélkódomat. Egy korábbi PIN-kódomra gyanakodtam, de nem jött be. Aztán a másik tippem sem. Szóval csináltunk új ügyfélkódot, de persze az sem volt egyszerű, mert a személyi igazolványom száma is változott időközben, és azt is módosítani kellett. 
Az ügyintéző csaj egyébként nagyon szimpatikus volt. Meg helyes. És mindenre azt mondta, hogy szupi.:D
Onnan András barátom barátnőjével a Hollóba mentünk, volt egy függőben lévő beszélgetésünk, azt ejtettük meg egy-két sör társaságában. A rádióban közben hallottunk egy számot, ami tetszett neki, fogalmam sem volt mi az, de tegnap a gugli segítségével azért sikerült ráakadnom.:) Pedig egyszer már tuti megvolt...
András a Dreherben csatlakozott hozzánk. Közben a lány jól megvert csocsóban, de ez abszolút papírforma volt, nem szeretek szólóban játszani. Az életben szólózok eleget.:D És nem szeretek védekezni, vagyis hátul lenni...
De még ekkor sem volt vége az estének, hozzájuk is felmentünk egyet. 
Elég későn, taxival mentem haza. És egy Ford Transit kisbusz jött értem. Csak azt nem vágom, miért Escortot írtam a cetlimre. Nem, eszkort lánnyal nem találkoztam..:D 
Hazatérve levezető sör, messenger, meg alvás. 
---
Péntek. Hááát őőő nem mentem dolgozni. A felkelés még csak-csak sikerült, de iszonyatosan megfáztam, és hát kialudni sem sikerült magam igazán. Úgyhogy szabit kértem. 
Felhívott viszont egy kollégám, hogy lenni egy sürgős meló, ami nem a melóhelyhez kapcsolódik. Annyira SOS, hogy el is hozta még aznap. 17 oldalas egészségüggyel kapcsolatos anyag, azokat kellett lefordítani, kérdésekre válaszolni, összepárosítani, stb. Azt mondta, rohadt nagy meló lesz, de én olyan 2-3 óránál nem szántam rá többet. És kész. 
A vicc az, hogy fogalmam sincs, mennyit fogok kérni érte. Mert ez nekem gyakorlás, meg élmény, meg mittudomén. De majd kitalálom.
Szóval éledeztem, ebédet csináltam, aztán következett a meló. Még jó, hogy itthon voltam.XD
---
Szombat. Megint megjelent a lány az álmomban. Igazából annyira nem meglepő. Lefekvés előtt Delta-koncertet néztem, és ez az együttes egyike volt közös kedvenceinknek. Jó, ez így hülyén hangzik, inkább úgy mondom, hogy ő is szerette... Új fejlemény, hogy álmomban levágatta és befestette a haját... Ez biztos az elengedésről szól...XD
Reggel kávé, és összeraktam a lottót meg a tippmixet. Majd elmentem az Árkádba. Alexandra, MediaMarkt, Spar. Ott aztán becsipogtam a kasszánál, kicsit égő volt, de szerencsére elhitték, hogy ártatlan vagyok. Mert tényleg.:)
Vettem vitaminokat, feladtam a lottót, aztán benéztem a vodába. Megnéztem a a telefonokat, amiket a csajszi ajánlott csütörtökön. Aztán kiderült, hogy már akár vehetek is telót, mert három hónapon belül lejár a hűségidőm.  És egy kedves cimborám ott dolgozik, így akár vele is intézhetem a dolgot. Csak azon lepődtem meg, hogy Goszinak szólított, a közös baráti körünkből szerintem senki nem szólít így. Az ügyfélkódomra meg rögtön rávágta, hogy miért is az. Hát igen, nem ok nélkül választottam. Amúgy közben eszembe jutott a régi kódom is, tesóm meg az én születési évemből raktam össze. Na de már mindegy... 
Az Árkádból kifelé ballagva messziről, széles mosollyal üdvözölt egy lány. Kis spättel rájöttem, hogy a Lipóti kávézóból ismerem. 
Eszembe jutott, milyen kedves, hogy így üdvözöl, mintegy ismeretlen ismerősként. Meg sok minden más is eszembe jutott, de azt most nem írom le, mert ironikusnak meg depressziósnak tűnnék. 
Amúgy meg kezdek hozzászokni, hogy nőkkel kapcsolatban amit én mondok/gondolok/teszek/érzek, vagy éppen nem teszek, az csak rossz lehet. A hibázás lehetősége pedig esetemben kizárva...
Pedig esküszöm nem akarok senkinek semmi rosszat. 
Úgyhogy szingliadó, felkészülten várlak! Azért bízom benne, hogy nem vezetik be. Ha mégis, az ETO-bérlet mellett lesz egy másik...:D
Hazatérve ebéd, pihi, aztán a németes cuccot csiszolgattam, meg lakótársammal leszedtük a karácsonyfát.
Közben néztem/hallgattam az ETO-Podgoricát, este meg megnéztem az A (sz)ex az oka mindennek című filmet. Ott legalább happy az end...:)
---
Ma. Reggel kávéval indítottam. Nem merem még elindítani a kávéfőzőt, így aztán 3 az 1-ben kávét ittam. Jacobs, amilyen tesóméknál is van. Így teljesen kint éreztem magam..:)
Aztán mostam, meg tényleg befejeztem a fordítást. És kb. ennyi volt mára a terv. 
Most majd lasagnét sütök, aztán pihi. Szerintem. 
Jövő hét? Meló, németórák, szombaton meg Écs. Meg lehet, hogy telefont is veszek, de ez még nem tuti. 
De mára ennyi voltam. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok! Ezt még talán leírhatom...XD

Nincsenek megjegyzések: