2016. január 17., vasárnap

Harmincas hetvenes

Vasárnap a bejegyzés megírása után a terveknek megfelelően megsütöttem a lasagnét. Aztán a terveknek megfelelően nem csináltam semmit. Messenger, tévé, pihi. Érdekes volt, facebookon több, a bejegyzés témájába vágó reklámot kaptam. Instant kávé, fordítóiroda... Szerintem megfigyelnek. Külön köszi Csabinak, aki a kávéfőző vízkőmentesítése terén látott el gyakorlati tanácsokkal. Jelentem, sikerült!:)
Szó volt róla, hogy a fősulis évfolyamtalálkozó alkalmával Sokorópátkán szállunk meg. Érdekes lett volna. Emlékeim szerint egyszer jártam a faluban. Tavaly egy futóversenyen. Ja nem: kb. 1992-ben egy esküvőn. 
---
Hétfő. Sima kelés, sima nap. 
Golden Globe-díjat kapott a Saul fia című film, és időközben az Oscar-díjra is jelölték. "Természetesen" megindult a zsidózás, meg a hungaristázás, meg ilyenek... A film sikerének természetesen örülök. Azt mondjuk nem tudom, hogy meg fogom-e nézni. Anno, amikor a Kisalföldnél voltam gyakorlaton, megnéztük a Sorstalanságot, annak is napokig a hatása alatt voltam. Ja, és megjelent a Mein Kampf mintegy 2000 oldalas kritikai kiadása. Érdekelne. Magyarul. 
Hm... Nem tudom, van-e jelenleg ismerősöm a Kisalföldnél, aki esetleg olvassa e sorokat. Légyszi dobjon egy privit! Köszi!:)
Este elkezdtem nézni a magyar-görög vízilabda-meccset. Egészen döbbenetes volt a végjáték. De nem láttam, mert Kék fényt néztem.
---
Kedd. Háromig voltam melóban, kollégám hazadobott. Pihengettem, este meg ETO-Érd női kézilabda meccset néztem. Nagyon izgibizgi volt.
Évek óta HVG-előfizető vagyok, és természetesen a facebook-oldalukat is követem. A kommentelők viszont készek... "Migránsok molesztáltak nőket több német nagyvárosban szilveszterkor" a hír ugye, és akkor leírja baszki, hogy adjunk már nekik időt a beilleszkedésre, hadd szokják a mi kultúránkat. Jó, adjunk, természetesen. De ne legitimáljuk már a faszságot! Németországban van olyan uszoda, ahonnan további intézkedésig kitiltották a helyi menekülttábor lakóit. Egyszer az élményfürdőben mellettem öltözött egy csaj, nem zavartatta magát. Azon gondolkodtam, hogy őt megverték volna, mert szégyentelen céda, vagy csak megerőszakolták volna, mert miért ne. Vagy mindkettő. Ez természetesen irónia. És természetesen nem minden menekültre vonatkozik....
A másik: alkotmányellenes, hogy a szórakozóhelyekre ingyen engedik be a nőket. És akkor a kommentelő beírja, hogy ő be is záratná az ilyen helyeket. A fiatalember a profilképen rózsaszín ingben látható, adatlapja úgymond "melegséget áraszt". Ehh... Nesze neked, szingli-adó..:D
---
Szerda. Egy újabb viszonylag nyugis nap után Baluval megejtettük az első idei németórát. Meg egy picit játszottam Kolos babával.:)
Hazatérve kávé, pihi. Májkrémet vacsoráztam, és nagyon finom volt..:) Meg magyar-orosz vízilabdameccset néztem, az első félidő igen necces volt, a vége sima...
Írt egykori általános iskolai igazgatónőm, Sári néni. Nagyon tetszik neki a cikk, amit írtak rólam a lányok. Tudtaaaam...:) 
Kellene neki magamról egy-két képet küldenem. Nagyon kevés vállalható kép van rólam. Vagy sör van a kezemben, vagy hamburger...XD
Elküldtem azt, amit a lányok beszúrtak a cikkbe, meg amin velük pózolok a Móra-suli előtt.:) 
---
Csütörtök. Úgy volt, hogy meló után megyek az Árkádba telefont venni. Aztán jól nem mentem. Kollégám dobott haza, aztán egy jó másfél órát aludtam. 
Aztán tévé, lakótársammal kávé, este meg az Év sportolója-díjátadót néztem. Az Év edzője Dárdai Pali, az év csapata pedig a labdarúgó-válogatott lett. Öröm, boldogság...:)
Az év sportolónője díjat természetesen Hosszú Katinka kapta, de nem ő, hanem édesanyja vette át a díjat. Ő versenyen volt/van az USÁ-ban. 
Ehhh... Az úszószövetség sajtófőnöke beismerte, hogy Kiss Laci bácsit direkt küldték az elhíresült sajtótájékoztatóra, a kedélyeket felkorbácsolandó. 
Az az állítás pedig nem fedi a valóságot, hogy Katinka engedély nélkül versenyez Amerikában, mert a szervezők e-mailben kérték ki a magyar szövetségtől. 
Ha pedig nem tudtak róla, az külföldi vélemények szerint doppingolás veszélyét is felveti. Persze a doppingellenes szövetség is kiadott egy közleményt, hogy a magyar úszószövetség hónapokra előre ismeri a versenyzők programját. Te érted ezt? Én nem. De én agysérült vagyok. 
Más. Mókás, amikor amikor egy leányzó tök lelkesen rám köszön. Amikor a baráti körébe tartozó emberkékkel jóban voltam, a köszönés nem volt ilyen lelkes. Na mindegy...:D
Egy ismerős leányzó küldött egy vicces képet, azzal a szöveggel, hogy arról a MI humorunk, az ÉN humorom ugrott be neki. Ez aranyos...:)
---
Péntek. Amióta facebookon napi bontásban meg lehet nézni az emlékeket, rá kellett döbbennem, hogy enyhén hasonló periódusokon tudok keresztül menni. Adott zenét, idézetet adott napon más-más évben is megosztottam. Ez kemény.:)
Ebéd után leléptem melóból, és az Árkád felé vettem az irányt. Először vettem magamnak egy fülest. Aztán Spar. Belépéskor bejelzett a lopásjelző. Leültem, és kivettem a cipőmből a benne felejtett biszbaszt. Utána rendben voltam. 
Aztán Vodafone. Vettem új telót, ráadásul kedves cimborámnál. Barni fiatal barátom írta, hogy felesleges privát üziben megírnom neki, hogy milyen telefont vettem, mert a blogról úgyis meg fogja tudni. Úgyhogy nem fogom leírni.:P A 3. Samsung okostelefon került a birtokomba. És nagyon jó, gyors, mint az állat. És tegnap reggel töltöttem, és még mindig 28%-on van.:) 
Virtuális élettársam is a héten vett telefont. Közölte is velem viberen, hogy telefonvásárlás pipa. Ugyanígy akartam cselekedni, de megelőzött, rám írt messengeren, hogy vettem-e telót. Kb. két percen múlott.:) Telepátia. Apropó telepátia: a telefonhoz vett tok, amellett hogy zöld, még egy T betű is van rajta. Ezt csak itthon vettem észre.:D Azaz nincs semmiféle összefüggés virtuális élettáram monogramja, és a betű között. Egyébként meg: telefon, tok, vagy éppen t-mobil. Miért érzem úgy, hogy ez még téma lesz?:D
Telefonbizergálás közben pihengettem. A vacsora pedig kefir volt. Nagyon jól esett, finom volt. Már régen akartam venni, csak mindig elfelejtettem. Most nem. Amúgy egészséges. Szalonnát ettem hozzá.:D
---
Szombat. Teszteltem új telefonom szundi-funkcióját. Működik.:) Eredetileg a 10.45-ös busszal akartam kimenni Écsre,  (megj.: most kaptam SMS-t a vodafone-tól, hogy értékeljem ügyintézőjük munkáját. Ment a 10-es..:D), de eltollászkodtam az időt. A déli buszt meg lekéstem, így a 13.00-ással mentem ki. 
Édesanyámnak volt egy olyan szokása, hogy megfogta az arcomat, és mondta hozzá, hogy "Duddancsképű!" :) A vasútállomáson lévő dohányboltban olyan de olyan szép arca volt az eladócsajnak, hogy ez beugrott. Nem, nem azt állítom ezzel, hogy nekem szép arcom van, Isten ments..:D De a szavam elakadt...:)
Écsen pedig a buszról velem leszálló csajszi popsija állított már-már kulturális kihívás elé. Ha érted, mire gondolok...:D Sajnos útközben megálltam szusszanni, így szem elől tévesztettem...:( 
Nem sokat voltam apámnál, de nem volt semmi extra, picit beszélgettünk. Főzött nekem levest.:O Hát mit is mondhatnék? Köszönöm...:)
Ezeket a képeket pedig anno Anyu rakta ki a szobájukban. Ez a tablókép nagyon gáz... És nem sokat változtam...:D
A 16.10-es busszal visszajöttem. Ami már 16.07-es, de legalább 10-re odaért.:) 
Visszatérve főztem kávét, meg pihentem, meg tévéztem, meg gépeztem. 
Este a mórás lányokkal egyeztettük a jövő szombatot. Vagyis nem teljesen, de mindenesetre jól eldumáltunk...:D
---
Ma. Felkeltem, kávéztam, blogbejegyzést írok. És ennyi lesz a nap. Meg mosás, meg pihi. 
Jövő hét? Lesz két német, szombaton meg program. De azt mindjárt leírom.:)
*
Az a nagy büdös helyzet, hogy igazolást kellene szereznem arról, hogy akkor is fogyatékos voltam, amikor úgy tudtam, hogy ezért nekem nem jár semmiféle támogatás. Mókás, nem? Amúgy tud ebben valaki segíteni? És tudnám véglegesítetni az állapotomat, hogy ne kelljen 2-3 évente felülvizsgálatra menni?
Sokak szemében én vagyok "a fogyatékos". Erre szoktam mondani, hogy jó, de emellett némettanár is vagyok, meg keresztapa is vagyok, meg pl. "fodbalhuligány" is vagyok. 
Na... Jövő szombaton az Apáczaira vagyunk hivatalosak a mórás lányokkal, a Velünk élő másság-projekt zárórendezvényére. A vicc az, hogy én hónapok óta pont azt szeretném megmutatni nekik, hogy nem vagyok más, tökugyanolyan vagyok, mint ők. Na jó, ők szebbek.:)
Utána szombaton fősulis évfolyamtalálkozó van tervben. 
A rákövetkező héten meg pici Mark első születésnapja. 
Az azutáni héten pedig Csorna-ETO. Jó volna ott lenni. 
Szerintem egész mozgalmas időszak következik.:)
*
De mára ennyi voltam. 
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: