2015. december 6., vasárnap

Eső ember

Vasárnap a bejegyzés megírása után elmaradt a bundás kenyér. "Sparos tésztát" ettem. Forma-1 is volt, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy néztem. Délután pihentem, tévéztem, olvastam. És el is telt a hétvége. 
---
Hétfő. Na most megint azt hittem, hogy elhagytam a puskacetlimet. Vagyis nem, mert megvolt, csak nem a megszokott zsebbe tettem. És a hétfő délelőttről nem ugyanaz szerepel a két papíron.:O Szóval sok volt a meló, így gyorsan, de mégis viszonylag nyugodtan telt a nap. Hideg volt, és elfelejtettünk kávét venni. Vagy valami ilyesmi.:)
Délután tesómékkal és Markkal bementünk a Belvárosba, megnéztük az adventi forgatagot. Megittam az idei első forralt bort, ennél persze sokkal-sokkal emlékezetesebb volt Mark reakciója a látottakra. Nagyon aranyos volt.:) 
Vettem tusfürdőt az elveszettnek hitt helyett. A másikat meg másnap jól megtaláltam. A papucsomban. 
Hazatérve pihengettem. Egy ismerősöm megkérdezte, mi a véleményem a "pc-kről." Szerencsére képet is mellékelt, így hamar leesett, hogy nem a számítógépekre gondol.
Sanyi pedig "de szép macska". Hatalmas az a videó!:)
Este vacsi, fürcsi, döglés, Kék fény. 
---
Kedd. Egy számomra érdekes fehérnemű elnevezése foglalkoztatott. De nincs külön neve...:) Meló után német. Hihetetlen gyorsan eltelt az idő, már majdnem vége volt az órának, mikor először ránéztem az órámra. 
Utána egy druszámmal-kollégámmal találkoztam. Bármilyen fura, még csak facebookon/messengeren társalogtunk egymással, most a Venedelinben két sör mellett cseréltünk eszmét. Jó arc a fiú, szerintem lesz még ilyen este. Az sem kizárt, hogy lesz közös "projektünk" is, de ezt majd még körvonalazódik.:) Előtte benéztünk egy dohányboltba, persze ott is volt kolleginánk dolgozott. Én mondjuk nem ismerem. Hazafelé nem volt problémamentes az út. A sofőr leszálláskor rám csukta az ajtót. De erről majd később. Hazatérve megittam az összes megmaradt sört a nagy ijedtségre. Közben messenger. 
Aztán fürdés, kaja, alvás. 
---
Szerda. Nagyjából időben felkeltem, de időben elindulni nem sikerült, mert nem találtam a sapkámat... Így lekéstem a buszt, kolléga szerencsére értem jött a Mátyás térre. 
Reggel három kolleginának megmutattam a macsekos videót, hát kb. visítottak a röhögéstől.:) Névnapos tanítványom-kolleginám küldött nekem süteményt, túlzás nélkül elmondhatom, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ettem-e már annál finomabb sütit.:) Virtuális élettársamban pedig egy pincérnő veszett el. Mondjuk ez nem is biztos.:) Kaptam nagyon finom házi kolbászt is. Akkor még persze nem tudtam, hogy nagyon finom...:D
Kollégám fél 3-kor hazahozott, nagyon-nagyon fájt az oldalam. 
Csak fürdéskor vettem észre, hogy nagyon csúnyán néz ki. Kedd este még kutya bajom nem volt. Volt, aki megkérdezte, hogy miért nem írtam fel a rendszámot, és jelentem fel a sofőrt. Nem akarok balhét. Meg aztán két sör is volt bennem, bár tudom, hogy abszolút nem voltam részeg... Azt sem akarom, hogy esetleg a többi sofőr leszállítson, mert nem szállít mozgássérültet... Igen, hallottam már ilyenről is!
Ja, és végülis megvárta, míg a velem együtt leszálló lány odajön, és megkérdezi, jól vagyok-e. Ennél sokkal többet végülis nem tehetett. 
Más. Felkerült a netre a PÁGISZ-os rendezvényről készült tudósítás. Az én beszédemből is került bele egy kis részlet, végülis egész összeszedett voltam. És annyira furcsa magamat kívülről így látni... Oké, kisgyermekkorom óta ebben élek, de akkor is furcsa. Belülről viszont inkább "örülök" neki, hogy számomra ez a világ nem teljesen idegen.
Nézzétek végig, nem hosszú az anyag!
---
Csütörtök. Az oldalam nemigazán javult, mondjuk kb. mára lettem teljesen panaszmentes. Kifejezettem mókás, sokat röhögős, jó nap volt. Ami így aztán gyorsan eltelt. 
Meló után német. Kiderült, hogy tanítványom is olvassa a blogomat! Nagyon felkapott lettem!:) Ez csak vicc, természetesen!:)
Elég későn feküdtem le, fogalmam sincs miért, de nem volt kedvem aludni.:) Semmi különöset nem jegyeztem fel a nap hátralévő részéről. Azon azért szörnyülködtem, hogy az index lehozott egy később kamunak bizonyult hírt, és a mentegetőzésben arra hivatkoztak, hogy a hírt Tibi atya is közölte. Hát azér' na...:D
---
Péntek. Viszonylag nyugis nap után a postára mentem, ajánlott levelet kaptam. Anyut leváltották egy pozíciójából. Hát ez kész... 
Nyertem a tippmixen. A nyeremény egy részét a Stadion Sörözőben elköltöttem. Nem kávéra. Egy jóember telefonon követelte valakitől tartozása kiegyenlítését. Elég ijesztő volt a hangnem. Szerettem volna sörpad lenni. Szerencsére nem vett észre. 
Hazatérve lakótársammal pihi, meg messneger, meg hambi. 
Kollegina átküldött két képet. A fotókon lévő srác nagyon hasonlított a bátyámhoz. Aztán kiderült, hogy ő az...:D Mármint jó 15 évvel ezelőtti képeken. Hát én majdnem beestem az asztal alá!:)
---
Szombat. Elég nehezen keltem fel. Pedig sietnem kellett, mert Écsre voltam hivatalos. Egy kedves jóbarátommal beszélgettem a buszon. 
Écsen Muci néni finom ebédje várt. Ezúttal nem volt lakodalmi az adag, pont jó volt így.:) Apám hozta a szokásos formát. Szóval elég szar kedvem volt.Meg fáztam is...
Apám kábeltévéje kapcsán fel kellett hívnom a T-s szolgáltatót, hát az is mókás volt. De legalább a díjat megfelezték. Pedig idegesítő ügyfél voltam...:D 
Két év call center, és nyolc év minőségbiztosítási területen végzett munka után amúgy tök mókás, ha minőségbiztosítási okokból rögzítik a hívást. Főleg, ha azt mondja a csaj, hogy "mondjon már egy nevet!" Dezső bammeg. 
Kicsit több ősz hajszállal indultam vissza Győrbe. 
Hazatérve kiégett az izzó az előszobában, még a biztosítékot, is leb@szta. Meg voltam lőve, hogy hogyan fogom kicserélni, de ma szerencsére egy kedves barátom átjött, és megoldotta.:)
Nem kizárt, hogy ismétlem önmagam, de tök fura érzés, ha szar kedvem van, mert hiányzik valaki, és olvasgatom az üzeneteit, nézegetem a képeit... Amitől még rosszabb kedvem lesz, mert a képek és üzenetek régiek... Ez van... 
Este kávé, messenger, olvasás, tévé, aztán el is telt a nap.  
---
Vasárnap. Mivel este 8 körül már ágyban voltam, nagyon korán, fél 6 táján felébredtem. És Kossuth Rádiót hallgattam. Meg Győr Pluszt, természetesen!:)
Kávé, olvasás, pakolászás, és el is telt a délelőtt. 
Aztán megérkezett Imi. Kicserélte az izzót. Meg majd az egyik zárat is ki fogja cserélni, mer jó fej...:) 
Elvitt a Lidl-be bevásárolni. 
Összefutottunk egy kolllegival, cimbi úgy megdicsérte nekem, nem győztem bezsebelni a bókokat. Ezt nem tudom, hogy így mondják-e.:) 
Túrós csusza volt az ebéd. És mikróban melegítettem a szalonnát...:D Ez állítólag nem normális..:) 
A tiramisut szerencsére csak a hűtőbből kellet előkotorni. Ja, és kaptunk a Lidl-ben ajiba multivitaminos mutyit. Jessz!:)
Na, hát szóval kb. ennyi volt a hét. 
Most még gyorsan teregetek, bár nem szívesen, ez az új ruhaszárító nagyon sz@r...
Jövő hét? 
Lesznek németórák, meg szombati meló is lesz. A többi meg majd alakul. 
A szentestétől meg kicsit tartok. 
Na mindegy, majd rögtönzök... 
Mára pedig ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: