2015. április 1., szerda

Babázós hosszúhétvége után

Először is tényleg elnézést kérek mindenkitől a facén elkövetett áprilisi tréfáért, más nem jutott eszembe. Egyébként tényleg vannak dolgok, amik most úgy eléggé elcseszik a kedvem. De a blog hiányozna. Maradjunk annyiban, hogy a blog megszűnését egy blogbejegyzésben fogom tudatni!:)
Egyébként mókás írás lesz, két puskacetlivel, és több kulcsszóról fogalmam sincs, hogy mit jelentenek.:) 
Na, mindegy, nekilátok...:)
---
A lagzi kapcsán két dolog kimaradt. 
Sógornőmmel a youtube-on fellelhető lakodalmi nyitótáncokról beszélgettünk, és a figyelmembe ajánlotta Máté és Kriszti nyitótáncát. Bár alig fogyasztottam alkoholt az este folyamán, fogalmam sem volt, hogy ezt az információt hogyan fogom megjegyezni. Aztán memorizáltam az ismert műsorvezető, Máté Krisztina fejszerkezetét, és másnap róla valóban beugrott, és megtekintettem a videót. 
És rettentően fájt a bölcsességfogam a lagziban. Mivel nem sikerült fájdalomcsillapítót kerítenem, bevetettem jól bevált módszeremet, és mindent a fájós fogon rágtam. Bevált, elmúlt a fogfájás. 
---
Vasárnap. Melegszenya volt az ebéd, hamburger lakodalmas tortával a vacsi, nagyon adta az agglegény-feeling. Mostam, gázórát diktáltam, Barca-Reált néztem, és bealudtam.:)
---
Hétfő. Késve értem be melóba, ami nem is csoda, hiszen csak 6-kor bírtam felkelni. 
Hatalmas nagy köszönet Lackónak, gimis osztálytársamnak, aki olvasta a blogon, hogy egyedül kell mennem Bécsből Mödlingbe, és felajánlotta, hogy eldob kocsival. Megköszöntem a lehetőséget, de el is utasítottam, mert ki kellett próbálnom egyedül, nem lesz ott mindig valaki, aki elcipeli a valagam. 
Egész jól telt a nap, melynek végén András barátom is megjelent, elhozta sportereklye-gyűjteményem új darabját, a 2005-ös bajnok Győri Graboplast ETO KC mezét, meg kaptam isteni finom tepertőkrémet, meg paprikás krumplit is. Meg folyt a ser. Patakokba.:)
Pár levezető sört is megittam, közben messengeren beszélgettem ismerősökkel. Na ez így értelmes lett, mert hát ismeretlenekkel ott elég nehéz beszélgetni. A héten ilyenre is volt példa.:)
---
Kedd. Névnapom volt, már csak kilenc hónap, és itt a karácsony. Nem semmi!:) Jó nap volt, kellemes alaphangulat, rengeteg köszöntés, ezúton is köszönet érte!:)
Minden köszöntést igyekeztem személyre szabottan megválaszolni. 
Nagy-nagy meglepetésemre írt nekem egy régi kolesztársam, egy gimiben eggyel alattam járt leányzó. És még receptet is kaptam tőle: kollégiumi tojáskrém, lehet, hogy húsvétkor megcsinálom.:)
Egy látásból ismert lány pedig úgy köszöntött meg, hogy 30-nál több Gábort bejelölt a bejegyzésében. Írtam neki, mert nálam 20 a maximálisan megengedett, és érdekelt a titok. Nincs titok: neki nincs lekorlátozva..:O 
---
Szerda. Nahát, ide meg már szar kedvet írtam!:O Háromig voltam, aztán elmentem postára csekket befizetni. 
Az egyik busz az orrom előtt ment el, de nem bántam, mert így hosszú idő után összefutottam és beszélgettem egy kedves cimborám barátnőjével. 
Hazatérve, pihi, semmi extra. 
---
Csütörtök. Meló negyed 4-ig, aztán német, és persze babalátogatás, tanítványom kisfiával először találkoztam. Cukker baba a kis Kolos, Mark leendő cimbije.:)
Sógornőm átküldte az esküvői portfóliómat, nagyon vagány lett.:)
Lakótársammal megint kávépartyt rögtönöztünk, aminek meg is lett a böjtje, nem bírtam elaludni. Megnéztem az éjféli RTL Aktuellt. Call centeres koromban ez rendszeres program volt, és utána mindig többé-kevésbé simán felkeltem. Ebből is látszik, hogy öregszem.:/ :D
---
Péntek. Úgy volt, hogy kollégám összeszed a Mátyás téren. De nem bírtam felkelni, így nyugodtan összepakoltam, és taxival mentem dolgozni. 
Kettőig voltam, bementem a vidékibe a céges busszal. 
Onnan irány a vasútállomás. Vettem jegyet, meg ezt-azt a dm-ben. Ja, meg adtam fel lottót és tippmixet is. 
Még egyszer tuti nem csinálok olyat, hogy fél 3 körül ott vagyok, és 17.48-kor megy a vonatom. Egyébként elvoltam, tökéletes volt a relaxálás, bár a szemöldökömet is jópárszor befontam. Az éjjel-nappaliban meg vettem zsömlét meg zalait, és egy padon ülve elnyammogtam. Nesze neked, gyorskaja!:)
A vonatút sima volt. Parndorf  Ort-ban kellett átszállnom. Majd összefostam magam, odajött hozzám egy néni, és meg akart kérdezni valamit. Közöltem vele, hogy nem vagyok odavalósi. És mégis meg tudtam válaszolni a kérdését.:)
Bécs, Főpályaudvar. Új, hatalmas. nagyon szép!
Fasza lett a tesóm által készített itíner, simán megtaláltam az S-Bahn állomást. Számomra hihetetlen, hogy vadidegen emberek figyeltek a cetlivel a kezemben, hogy eligazodok-e, és a mozgólépcsőn állva két kézzel kapaszkodva sem arrébb löktek, hanem megkértek, hogy engedjem át őket, mert a jobbratartás a szokás. Nem tudtam, falusi gyerek vagyok.:)
Az S-Bahnon jól elvoltam, ott hagyott újságokat lapozgattam. 
Tesóm kijött elém, a fürdetést sajnos lekéstem, vacsoráztunk, beszélgettünk, aludtunk. Ja: tesómmal egy sört meg akartunk inni, de egy negyed (!) doboz után kidőltem...:D
---
Szombat. Nem néztünk F1-időmérőt. Tesóm melózott, sógornőmmel és Markkal elmentünk boltba. Jó messze volt a Lidl, szóval tényleg nagy sétát csaptunk. A babónak pedig tényleg van valamiféle autóversenyzői vénája: amíg forognak alatta a kerekek, királyság van!:)
Amúgy döbbenet... Mármint: sétáltunk, és mindenhol kinyitották előttünk az ajtót, kivéve amikor egy kocsi ajtaja lógott be a járdára, ott becsukták. Nem néztek ufóként a babakocsit toló sántára, sőt a Lidlben sem löktek arrébb, amikor épp elbámészkodtam. 
Egy élmény volt. Más világ... 
Majd' 3 órát sétáltunk, hazatérve Mark kajált, én meg vagy 3 órát aludtam. 
Este a picur pöttyet nyügi volt, erről nyilván nem írok többet, de jó volt látni, mikor a végére rendbe jött. 
És jó volt semmittenni. És jó volt nézni a kisfiút. Nem is tettem másként.:)
---
Vasárnap. Nem terveztünk felkelni a Forma-1-re, úgy voltunk vele, ha a baba felkel, mi is felkelünk. Felkelt.:)
Vettel nyert, ami jobb, mintha valamelyik Merci nyert volna. Alonso ennél csak jobb jöhet, és talán Kiminek is jó szezonja lesz.:)
Reggelre elbukott két tippmixem, a lottón viszont kettesem van, a dórikás számokkal. Durva, hogy egy órát ücsörgök a tippmixet összerakva, borulnak, erre fel lottón meg nyerek. Frusztráló...XD
Bejelölt egy lány facén. Pár hónappal ezelőtt talán meséltem is róla. Szinte minden nap elmegyünk egymás mellett, és lehetetlen neki előre köszönni. De fogalmam sem volt, mi a neve, melyik részlegen dolgozik, és nem is kérdeztem meg senkitől. Majdnem el is meséltem neki üzenetben ezt az észrevételemet, de aztán mégsem. 
Egészen dekoratív leányzóról van szó, többek között ezért sem írtam aztán neki. Nem akartam magyarázkodni, hogy nem ismerkedni akarok, csak tényt közöltem. Sem neki, sem a barátnőinek, se másoknak. 
A közeljövőben amúgy sem tervezek "haverfelvételt" csajok terén. Akikkel bármilyen formában jóban vagyok, azokat a kapcsolataimat igyekszem köszönettel "szinten tartani", másoktól meg óvakodom. Még a látszatát is szeretném kerülni, hogy felfelé pozicionálom magam. A véleménynyilvánítás is kerülendő, abból sem jövök ki jól, nem igazán vagyok abban a pozícióban. 
Na de jól elkanyarodtam a témától... 
Babázás, ebéd, babázás, nyugis, és nagyon jó nap volt.
Közben befutott sógornőm egyik tesója, és megnéztük az ETO-Fradi női kézilabda MK-döntőt, ahol győri győzelemnek örülhettünk. 
Aztán magyar-görög. A 0-0-nak nem örültünk. De alapvetően bánta kánya.:) Na jó, a szájíz keserű volt, de tényleg bánta kánya.:D
---
Hétfő. Más világ: Mark ajándékot kapott anyukája munkahelyéről, és levelet egy dokitól. 
Relax, kaja, pihi, babázás, majd a kis család kikísért az S-Bahn-állomásra. 
Megtaláltam a Hauptbahnhofot, a vágányt, sima ügy volt.:)
Akiket megkérdeztem, mindenki nagyon segítőkész volt, ezen már annyira nem is voltam meglepődve. 
Fél 3-kor indult a vonat, egy átszállással 16.10-kor már Győrben voltam. 
A lépcsőn már otthon éreztem magam: három néni a korlát mellett trécselt, szólnom kellett nekik, hogy ez nekem egy hátizsákkal meg utazótáskával nemvidám. Akkor szerencsére arrébb álltak. 
A buszon a szomszéd csajjal jöttem, itthon pakolás, kávé, és egy komoly beszélgetés is belefért lakótársammal. 
Aztán semmittevés. Lett volna, ha nem látom meg a hírt, hogy lefoglalták az ETO Parkot, meg a stadiont is. 
Kezdődött az agyalás, a para, a kattogás... A Kék fényt azért megnéztem.:D
Ja: az M1 nevű hírcsatornát én csak Comedy Central 2-nek hívom. Nem vicces...:)
---
Kedd. Nem utáltam a hétfőt.:) Na jó, a keddet sem. Csak a szelet.:/ Gyorsan telt a nap, élménybeszámolós-képmutatós.:)
Meló után meglátogatott volna egy gimis osztálytársam, de közbejött neki valami, így aztán csak mosás volt napirenden. Meg teregettem is.:)
---
Szerda. Vagyis ma. 
Valaki akivel jóban voltál, mára teljesen idegennek tűnik. 
Valaki, akivel jóban voltál, aztán egy jó darabig nem beszéltetek egymással, és most újra beszélgettek egymással. Érdeklődik, kérdez, visszakérdez. Vadonatúj érzés. Radics Gigi.
Ami nem öl meg az megerősít. Kivéve a medve, mert az megöl. Ez így hülyeség, mert ami megöl, az nem nem öl meg, tehát nem erősít. Tehát nem kivétel. Értem? Én nem.:)
Háromig meló, tűrhető nap. Dohánybolt, újságos, kávé, blog. Köszönet Pista kollégámnak, aki reggel ezúttal tényleg összeszedett a Mátyás téren. Ez a szél fejbe vágott, reggel azt hittem szétrobban a fejem. Legalább másnapos lettem volna.:)
A hét? Holnap német Baluval, utána tali Harcsival, aki újra hazánkban állomásozik.:)
Az újságot és a sapkát kikészítem!:)
Pénteken tali gimis osztálytársammal. 
Szombaton meccs, ETO-Kecskemét, talán játszhat a csapat, a takarékos üzemmódot mindenesetre jelzi, hogy csak az egyik oldalon lesznek megnyitva a szektorok. 
Egyébként igaza van cimborámnak: ezek a játékosok lehet, hogy tudnak valamit, hogy maradnak. Jó lenne... 
Aztán este lehet, hogy lájtos buli, vasárnap meg Écs. 
Hétfőn meg húsvéthétfő. Valamikor be kéne vásárolnom. Apám leadta a bevásárlólistát. Megkért, hogy írjam fel, mert elfelejtem: kültéri hőmérő, trappista sajt, meg csoki. Fejből írtam.:)
Szerintem a közeljövőben még jelentkezem. 
De mára ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: