2014. november 16., vasárnap

Válltáska, Kehidakustány, buli

Elég eseménydús héten, vagyok túl. Jó pár ősz hajszállal gazdagabb lettem, de azért a végére csak kezd egy kis happy end körvonalazódni. 
---
Vasárnap. A bejegyzés megírása után mostam, kajáltam, aztán bementem a városba. Harcsival és Atival a színház felé vettük az irányt, ahol Maksa Zoltán humorista műsorát néztük meg. Jó volt, határozattan tetszett. Volt visítva röhögés is.:D
A programra a Győri Könyvszalon eseménysorozatának keretében került sor. Így aztán természetesen megnéztük a standokat is. Erfurt városa német nyelvű könyveket ajánlott fel az eseményre, melyek ingyen elvihetőek voltak. Ezt a tényt kétnyelvű felirat hirdette, a magyar fordítás egészen botrányosra sikeredett. 
Magamnak egyébként semmilyen használható könyvet nem találtam, de Dórinak elhoztam egy svéd krimit.:)
Hazafelé rengetegen voltak a buszon. Alig bírtam kapaszkodni, de azért sikerült épségben hazaérni. Este Forma-1-et néztem. Vagyis "Forma-1"-et. minden idők legszarabb Brazil Nagydíja volt.:/ Aztán meg pihi. 
---
Hétfő. Reggel nem volt áram a lépcsőházban. Mire leértem, eszembe is jutott, hogy van zseblámpa a telefonomon.:D
Móni tesójától megkaptam a Mosolyka-bögrét, Te döntesz felirattal. Virtuális élettársam szerint úgy örültem neki, mint egy kisgyerek.:) Ez lehet, hogy ciki, de mit csináljak, ha egyszer tényleg örültem neki?:)
Melóban sikerült bohócot csinálnom magamból, pár szóra odaléptem a soron egy kolleginához, és oda-, és visszafelé is sikerült nekimennem valakinek..:D 
Háromig voltam. A városban megvettem a Modern Talking-koncertjegyeket. Hihetetlen, mekkora koravén fapina volt a pultban.:)
Közben kolleginával messengeren pötyögtünk, és megkérdezte, hogy rajtam van-e az érintőképernyő-kompatibilis kesztyű. Egy pillanatra azt hittem, hogy lát.:D Aztán rájöttem, hogy azért kérdezi, mert a szabadban pötyögök.:)
Este Kék fényt néztem, meg fél órára 160 fokon beraktam a sütőbe a a Mosolyka-bögrét, hogy benne maradjon a felirat.:)
Ja, és beszélgettem messengeren egy egykori általános iskolás osztálytársnőmmel, aki csak 6.-ig volt osztálytársunk. Azaz gyors fejszámolás után kiderítettük, hogy 20 éve nem találkoztunk.:)
***
Azért ez a NAV-elnökasszony elmegy az amerikai nagykövetségre, és amikor az ügyvivő kérdez tőle valamit, tolmácsért kiált-sztori szánalmas.... Szánalmasan magyaros...:)
Úszó klasszisunk, Hosszú Katinka pedig áramszünet idején edzője-férje mobiltelefonjának fényénél rótta a hosszokat. Maximális tisztelet.:)
---
Kedd. Háromig voltam melóban. A buszon hívott fater, az ütő megállt bennem, azt hittem, valami gáz van. Szerencsére nem volt, csak későn vette észre a délelőtti nem fogadott hívásomat. 
Babalátogatóban voltam Móniéknál, tündéri a kissrác, négy hónapos vasgyúró.:) Első találkozásunkhoz képest bátrabban meg mertem fogni. Ja, és megtanultam, hogy babával az ölemben nem tanácsos kávézni. Nem, nem öntöttem le a picurt, viszont ő kirántotta a gyékényt a bögre alól. Nem, Móni nem kérdezte meg, hogy bírok-e egyszerre a babával és a kávéval. De megkérdezte.:)
Megismerkedtem Móni férjével is, ő is nagyon jó fej. Gabinak szólított, ami engem nem zavart, de Mónit igen.:) 
Kaptam nagyon finom vacsorát, így itthon már csak zenehallgatás, és fürcsi volt a program.:)
---
Szerda. Lesz általános iskolás osztálytalálkozónk! Tizennyolc év után először találkozunk, nagyon várom!
Kettőig voltam melóban. Utána kolleginával bementem a városba, az egykori Centrum Áruház helyén lévő kínai ruhaboltban kerestünk nekem kabátot. 
Én idióta pár percig őrizetlenül hagytam a válltáskámat, ami természetesen el is tűnt annak rendje és módja szerint.
Ma hallottam egyébként, hogy nem én voltam az első, aki így járt ebben az üzletben.
Valamiért úgy emlékeztem, hogy orvosi papírjaim, és a Modern Talking-koncertjegyek is benne voltak a táskában. Előbbi beláthatatlan következményekkel járt volna, kizárt, hogy tudtam volna pótolni az iratokat. 
Szóval hamar megvettük a kabátot, bőven lett volna időnk bohóckodni, de én ezen a ponton szétestem.
A kebaposnál már annyira szórakozott voltam, hogy például az ásványvizes flakon kupakját a telefonomra akartam feltekerni...:O :D
Kaja után visszanéztünk még a ruhaboltba, persze nem lett meg a tatyó...
Úgy volt, hogy elkísérem kolleginát a vidékibe, de nem voltam valami szórakoztató társaság, így inkább elköszöntem. 
Vettem egy kávét, a Honvéd ligetben egy padon megittam, majd hazaindultam. 
Egyébként a lánnyal ez volt az első hosszabb személyes találkozásunk, hát elég emlékezetesre sikeredett. 
Azt biztosan kijelenthetem, hogy a következő alkalommal ennél csak jobb formában lehetek. Igen, lesz következő alkalom!:)
És hogy kivel voltam? Volt, akinek a történetben ez volt a legfontosabb kérdés. Mintha nem kabátot vettünk volna, hanem Kehidakustányba mentünk volna wellnesszelni. Vagy valami ilyesmi.:)
Kedves lány, aranyos lány, segítőkész... Tényleg.:) És azt mondta, nem sajnálatból áll velem szóba. Rákérdeztem.:)
Ja: nyáron ő és anyukája mutatták meg, hogyan kell felvenni ezt a táskát...:O :)
Itthon megírtam az ilyenkor már-már "kötelező" cucckereső facebook-bejegyzést, amit egészen döbbenetes módon 338-an osztottatok meg. Köszönet érte ezúton is, nagyon jól esett!
Lakótársammal megittunk egy feszültséglevezető pálinkát. Amit sörrel öblítettem le. Néggyel. Biztos, ami biztos alapon.:D Közben Krisztivel folytattam eszmecserét messengeren.:)
---
Csütörtök. Tízmilliószoros nap volt. Éééés bejött!:) Az esti lumpolás miatt késve értem be dolgozni, de irodámba érve asztalomon megláttam egy ajánlott levélnek látszó borítékot. Igen, az orvosi papírok, és a koncertjegyek voltak benne. Jaj, hogy én mennyire örültem, majdnem el is bőgtem magam.:)
Az történt egyébként, hogy szerdán az utolsó pillanatban jött oda hozzám egy kollegina, hogy még egy telefont intézzek el. Ezért kihangosítva telefonáltam, közben pakoltam, szerencsére figyelmetlenül, a borítékot nem raktam el. Csak akartam.:)
A veszteség így relatíve minimális: ehavi étkezési utalványaim mellett a 2008-as BMW Sauberes Kubica baseballsapkát sajnálom, ezeken kívül egy  lejárt parkolási engedély, telefontöltő, adatkábel, egy teli doboz fájdalomcsillapító, kézkrém, parfüm -mert hát jó illatúan kell kolleginával először találkozni. Persze elfelejtettem befújni magam...:D-, toll, a tippmix-, és lottószelvényeim, valamint a vadiúj téli sapkám, és igen, az érintőképernyő-kompatibilis kesztyű alkotja a veszteséglistát. Utóbbit azért tettem el, hogy kolleginával bohóckodjunk...:( :)
A sapkáról eszembe jut, hogy: 
1. Szombathelyen a kolesz tévészobájában anno elhagytam egy pöpec baseballsatyit, amit évekig viszontláttam a karbantartó fején...:/ 
2. Ugyancsak a vasi megyeszékhelyen elhagytam az összes iratomat, amiket aztán a bankkártyát kivéve pár hét múlva hiánytalanul visszakaptam. Na és azóta mindent külön tartok, így lehet ilyen minimális a veszteség. 
Persze bőszen telefonálgatnom, messengereznem kellett, mert időközben a Győr Plusz Rádióban is be akarták mondani, hogy mik tűntek el, de a kisalföld.hu főszerkesztője is megkeresett.:)
Délután egy másik kolleginával visszamentünk a boltba, hát finoman szólva sem jutottunk előbbre a tulajjal folytatott beszélgetés során. 
Viszont utána beszélgettünk egy nagyot a Baross úton. Aztán vettem Algoflexet. 
---
Péntek. Gyorsan eltelt a nap, nem unatkoztam. Háromig voltam. A Hollóban egy kávé mellett összedobtam három tippmixet. Ezeket a plázában adtam fel, ahol kértem új tippmixtartót, meg vettem új tollat is. Anyu mindig Pax-tollal írt, halála után vettem egyet magamnak, azóta szinte csak azzal írtam, ami most eltűnt...
 Hazafelé irtózatos büdös volt a buszon, már azt hittem, beleléptem valamibe, de aztán kiderült, hogy a bűz gyakorlatilag az egész városban érezhető volt. 
Este pihi volt, meg elkezdtem nézni a magyar-finnt, de sajna bealudtam. Gera gólját mindig nem láttam, pótolni fogom.
---
Szombat. Nem mentem ki a piacra, pedig tervben volt. Délután a plázában kajáltam. Nem, nem voltam az Audi Aréna avatóján sem.:)
Este Balázs barátom születésnapját ünnepeltük a Cornerben. Szolid, jó hangulatú este volt, nagyon jól éreztem magam. 
Harcsi barátom nem tudott eljönni. Volt viszont egy lány, akit korábban nem ismertem, de Gergő mondta, hogy szerinte jóban lennénk, ha ismernénk egymást.
És a lány este pár perc beszélgetés után megjegyezte, hogy le sem tagadhatnánk, hogy barátok vagyunk Gergővel. Ez jól esett, büszke vagyok...:)
Jó kis fotók készültek. A legkompromittálóbb kép készítésekor "besült" a telefonom, na nem mintha annak a képnek facén bármi keresnivalója lett volna. :)
Hm... Még sosem fordult elő velem, hogy egy lány adott egy kortyot az italából, egy harit a zsíros deszkájából. És kért egy slukkot az épp kipróbált lime-os cigimből...:)
Nem, nem kérdeztem meg tőle, hogy megsajnált-e. De nem olyannak ismertem meg.:D
Hazatérve még egy levezető sört megittam, mert csak annyi volt raktáron.:) És mit ad Isten, közben Krisztivel csevegtem messengeren.:)
----
Ma időben keltem, fürödtem, kávéztam, zenét hallgattam. Aztán egy kedves barátomékhoz mentem, kajáltunk, beszélgettünk. 
Aztán cukrászda, meg Lidl. 
Most itthon vagyok.
Még mosás, rendrakás mindenképpen lesz. 
Holnap szabi, megcsináltatom a parkolási engedélyt, szerencsére nem kell köröztetni a régit. Meg posta, meg újabb tali a mai folytatásaként. Dórinak meg átadom a könyvet. 
Szombaton meg piac. 
Meg jó lenne végre kipróbálni a KFC-t is. Meg F1-szezonzáró sörözés is lesz.:)
Szóval biztosan nem fogok unatkozni. 
De mára befejezem. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

Nincsenek megjegyzések: